Šta je novo?

New ram ddr2 4GB 800MHz PC2-6400 - ALIExpress ? ?

To radi samo sa AMD procesorima, za intel nije sigurno da ce raditi.
I trebalo bi obratiti paznju i na plocu da li podrzava 4GB ram po slotu.

Poslednja izmena:
Stoji da je Non-ECC...mada je prilicno jeftina za non ecc.
Koliko sam gledao krecu se preko 20$.

Poslednja izmena:
To je naravno obicna 2GB memorija preflesovana na 4GB, u biosu pokazuje 2GB u windowsu pokazuje 4GB (2GB usable) i to samo na AMD masinama i ponekoj inteli, na ostalima pokazuje uvek 2GB. CIsta prevara kao i fleske od 500GB :) Licno probao i testirao na 10ak raznih masina.

Dalo se predpostaviti, narocito po toj ceni...jos nove.
Novih ne verujem da ima, a i polovni komadi od 4GB su vrlo retki i skuplje su od ddr3 memorija.

Ja sam narucio i stegle su. I u bios, Cpuz i Windows pise 4gb odnosno 8gb, uzeo sam 2x4gb. Imam nekih problema ali to cu tek sutra da otvorim temu da vidim zna li neko u cemu je problem. Veceras cu obe da pustim na Memtest86, jednu sam testirao i nije imala greske, oko 7-8h sam testirao.
Ukratko dogadja mi se plavi ekran. u pocetku nije ni butovao dok nisam podigao voltazu....detaljnije o problemu sutra.

Mislim da nemas potrebe da toliko dugo testiras u memtest-u.
Vec u prvih 7-8 minuta prikaze greske ukoliko ih ima na memari.
Meni se desavala da prodje memtest,prodje instalaciju windows-a a Google Chrome kresuje,naravno zbog ram memorije.
Uzgred,plavi ekran moze biti i zbog nekog drugog hardware-a.

Mislim da nemas potrebe da toliko dugo testiras u memtest-u.
Vec u prvih 7-8 minuta prikaze greske ukoliko ih ima na memari.
Meni se desavala da prodje memtest,prodje instalaciju windows-a a Google Chrome kresuje,naravno zbog ram memorije.
Uzgred,plavi ekran moze biti i zbog nekog drugog hardware-a.

Meni isto, danima vrti memtest, ali Chrome crashuje. Prime95 na svu srecu vrlo brzo otkriva greske.

Znam da moze, ali ja racunar ne gasim 3-4 godine, radi 24/7 sa solidnim opterecenjem (nije neka konfiguracija), cpu mi je danju na 80-100% nocu 40-50% jer mi je na njega, da kazem, video nadzor i radi bez problema i sad bas kad sam stavio ove memorije pocinju problemi, ne kazem da nije moguce da se tako pogodilo ali je mala sansa.
Ne bi ni dokupio ram da nisam morao da ubacim 64bit sistem zbog Lightroom 6

Edit: Da, da i meni se danas desio na Chrome plavi ekran.

Poslednja izmena:
Onda definitivno zeza memorija.
Jes malo cudno...te memorije sam prvi put video pre par meseci na limundu,neki tip ih je valjao,na bas bas veliko.

Ha, probacu da ih testiram sa Prime95 sto je Solesoslav reko. Ne znam dal onda da uopste otvaram temu...

Ili jednostavno cu se vratim Operi :D

Poslednja izmena:
U svakom slucaju,poslusaj Solesoslav-a.Decko zna znanje,u sta sam se i ja uverio licno.
Pozdrav ovom prilikom za njega.

Interesantno,u racunar su obe memorije, pustio sam Prime95 i naso je gresku posle 10-15min, onda sam pustio Memtest86 i on je nasao greske a onda sam jednu po jednu testirao s oba programa i nije naso gresku....
Menjao sam slotove, oni su u redu. E sad u bios za brzinu stoji na auto, ja sam samo stavio na manual i stavio 800MHz i proso je Memtest86 bez problema i Primo95 je testirao 30mn bez problema. Voltazu za ram sam jos ranije podigo na 2.15v.
Pokusavao sam da smanjim takt ali onda Memtest86 poludi, nadje mnogo greske. Nista mi nije jasno ali videcemo dal ce rade memorije ovako...

Pozdrav svima.
Naleteo sam na ove memorije na ebay, kao veoma povoljne, samo pise da su za AMD
http://www.ebay.com/itm/151491353376

Posedujem maticnu plocu Asus-P5Q sa Intel procesorom, gledao sam u dokumentaciji za maticnu, da podrzava memoriju pod tom oznakom. Trazeci malo na netu, naleteh na ovaj forum i ovu temu pa reko da pitam vas za misljenje, da li ce to raditi i racunar prepoznati 8GB? Zanima me i kod vas sto ste probali, takve slicne memorije i nije radilo kako treba koje su bile maticne ploce?

Ne radi na intelu, ako radi pokazivace ti pola kapaciteta

Nazad
Vrh Dno