Šta je novo?

New CPU Water Block ideje i predlozi

FJCharlie

Slavan
Učlanjen(a)
06.06.2007
Poena
345
koliko sam vashih postova u vezi WC prochitao...Bilo je sjajnih stvari ali i nebuloza, nego nisam ovde da se pravim pametan nego da zamolim za predloge, uputstva i ideje oko CPU blocka.
Radichu ga na glodalici slichnoj fixnoj bushilici samo veche (na njoj sam vech napravio 2 maze-a)
Ali sam ovaj put zamislio neshto sa iglicama iznad jezgra (tipa apogee) jedan in-jedan out.
Pa ako imate predloge o raznim poboljshanjima, dimenzijama kojechega- sve je dobrodoshlo...
stavljam u prilog i trenutno vodeno samo nemojte puno da se smejete.
Hvala unapred

Prilozi

• Ovako neshto samo sa iglicama.jpg
    Ovako neshto samo sa iglicama.jpg
    31.4 KB · Pregleda: 337
  • 41822.jpg
    41822.jpg
    36.7 KB · Pregleda: 414
A evo i malo smeha-mada radi posao
Blockovi ruchno pravljeni maze
Pumpa Sicce Nova 800 L\H 1.6 Metara Head
PVC Creva
Radijator od ko zna chega ali je veli i dobro hladi(al je ruzhan)
T i Koleno

Prilozi

• DSC05856.jpg
    DSC05856.jpg
    234.4 KB · Pregleda: 574
  • DSC05859.jpg
    DSC05859.jpg
    220 KB · Pregleda: 501
  • DSC05853.jpg
    DSC05853.jpg
    253 KB · Pregleda: 455
  • Image006.jpg
    Image006.jpg
    90.6 KB · Pregleda: 459
  • Image010.jpg
    Image010.jpg
    74 KB · Pregleda: 459
Poslednja izmena:
I da, jel ikome palo na pamet da napravi ovo i kako bi se to moglo izvesti?

Prilozi

• 25101047581l.gif
    25101047581l.gif
    120.8 KB · Pregleda: 587
Ne znam koliku realnu ulogu imaju ta rebra gore, rekao bih da je samo marketing
(obzirom da koliko god odvode toplote mora da je smesno kada se uporedi sa glavnim hladnjakom)

Pravo da ti kazem meni i ne deluje bas smesno i ruzno...skroz ok rad.Jedino mi bode oci hladnjak,sto je ukoso postavljen i sto se nisi potrudio da odstranis necistocu sa njega i lepo ga ocistis nekim sredstvom,ismirglas i mozda prefarbas (odradis malo doteranije mod).Svidja mi se loop creva (greska je GPU TO CPU natpis,obrnuto ide ;) ).Montiranjem ona 4 venta na hladnjak si dobio dosta buke,jedna,dve 12" ili jos bolje tiha 14" bi bila pun pogodak.Ja sam moj mod radio da pored solidnog hladjenja i tisine deluje i doterano (picajzla sam :)).Mogao bi i da postujes cpu i gpu temperature,da vidimo sta si postigao sa hladjenjem.O pravljenju bloka poseti swiftech-ov sajt,imali su skice svojih blokova,tu mozes dobiti neku ideju.Mada teska je to preciza proces,trebaju kvalitetne masine za to.U svakom slucaju sve pohvale na trudu! :wave:

Bash zbog toga sam i rekao da je smeshno (rad), ma razbio sam se dok sam to sve pravio- prvi put radio na glodalici i "bacio" gomilu bakra dok sam skontao shta i kako...
Hvala na kritikama...
Jutros sam bash pocheo novi CPU block-tu su slike (losha mi kamera na mobu)
Pripremio sam i novi rad, ali mi je mrsko sad da to menjam, a i manji je pa ne znam kako che da se ponasha...

Zna li neko gde mogu da nabavim\kupim plastiku za kadicu\poklopac za novi blok?
treba mi oko 1,5-2cm debljine...

Prilozi

• Project.jpg
    Project.jpg
    65.4 KB · Pregleda: 276
  • New Rad.jpg
    New Rad.jpg
    78.6 KB · Pregleda: 324
Svaka čast na trudu! Treba se s time dosta zezati kad sam praviš...Reci mi samo što si okrenuo ventilatore da ti izvlače vruć vazduh iz radijatora, zar nije efikasnije obrnuto?

@ DuleC
Hvala
pa shta znam.... To sam se i ja pitao, pa sam na benchu nashao 1000 rasprava o tome i mogu ti rechi glasovi su 50-50 :)
Kazhu da je efikasnije kad izvlachish vazduh i naravno tishe.
Ja ti iz lichnog iskustva govorim da je tishe kad izvlachish(4X8)

Jedan od razloga za novim blockom je taj shto mi je razlika load temp 6-7C
dok u idle je max 1C...Odvrni-zavrni-odtegni-zategni... dobijem iste temp u loadu samo kad odvrnem jednu stranu do te mere da mi ukupne temp skochi i za 10C:wall::wall: tipa: imam CPU1 50-CPU2 56 ili CPU1 63-CPU2 63
tako da ovako je super

Prilozi

• CPU WC 2.5GHz Load 15min.jpg
    CPU WC 2.5GHz Load 15min.jpg
    347.9 KB · Pregleda: 263
Poslednja izmena:
sto se tice hladjenja radijatora, uzmi dve 14-ice tako da jedan duva u njega, a druga da izvlaci vazduh za suprotne strane (ili poznatije pod imenom push&pull) ;)

Poslednja izmena:
sto se tice hladjenja radijatora, uzmi dve 14-ice tako da jedan duva u njega, a druga da izvlaci vazduh za suprotne strane (ili poznatije pod imenom push&pull) ;)

Hteo sam ja, ali najvechi problem je shto sam prevrnuo celi BG i nishta nisam nashao... Ako znash da negde ima-podeli tajnu :)

ima li neko predlog ako ne nadjem tu plastiku shta bih mogao da stavim kao poklopac?
Meni je palo na pamet 3 sloja plexija, stim da prva dva imaju rupe a 3 je bash poklopac i na njega fitinge. za ili protiv?

Poslednja izmena:
Zaglavio sam!:mad:
Nigde nema da se kupi plastika ili plexi debljine 1.5-2cm
ne mogu da zavrshim blok:wall:
Ochu ovo da napravim...
E i da li ima gde da se kupe ovi SNC konektori...Svi prichaju o prodavnici u save mashkovicha, ali nikaka da odem

Prilozi

• mcw60-housing.gif
    mcw60-housing.gif
    39.8 KB · Pregleda: 196
  • 01231.gif
    01231.gif
    7.3 KB · Pregleda: 1,377
Imam ja te fitinge, pa ako imas 3/8" mozemo trade ;) Inace, bolje da odradis bakarni top nego plexi ;0 A sto se tice plexija imas u galenici ;)

011 316 3447 ovde bi trebalo da imas plexi
bolji ti CU kao sto rece warmaster

Hvala ljudi shto ste tako brzo odgovorili

@ warmasterr
planiram 1\2 poshto mi je ceo loop 1\2, hvala na ponudi...
ima li gde da se uzme 1\2?

@d0minat0r Hvala za plexy, zovem...Znam da je bakarni bolji, ali opet plexy je malo lakshi za obradu
Josh razmishljam nisam bash sa bakrom najbolji, pa che bar jedan biti od plexyja.

Imao je janko jedan problem sa pleksijem na wb-u.. Malo se pomuci i odradi Cu top ;)

Ja, animaN ja sam moj zeznuo tako sto samo fitinge malo vise zatega ne namerno je samo je prso pa posel juri kri i ostale gluposti ali svako ima svoje . . .
Mislim da vredi pomuci ti se oko obradjivanja bakra + sigutnije + bolje preformanse

Poslednja izmena:
Ja, animaN ja sam moj zeznuo tako sto samo fitinge malo vise zatega ne namerno je samo je prso pa posel juri kri i ostale gluposti ali svako ima svoje . . .
Mislim da vredi pomuci ti se oko obradjivanja bakra + sigutnije + bolje preformanse

Mali si ti za ovakav raspad u 3 sata popodne

ja i animaN smo imali problem sa pexijem na WB.Mora da se pazi koliko su fitinzi zategnuti ako malo preteras odma puca tj. prsne pa juri krpi drz nedaj i ostale gluposti.
Mislim da vredi pomuci ti se oko obradjivanja bakra + sigurnije + bolje preformanse

:wave:

Jel pričaš ti još neki jezik osim serbijanskog? :d

Au Dominatore, da ne bi onog drugog posta sa prevodom ne bih te razumeo bolje od komšijinog dvogodišnjeg klinca :D

Mali update...
Uradjene su iglice na oba bloka, probao sam bonsekom i to je bilo uzhas, otpala mi ruka nakon prvog milimetra kanala...Tako da sam kupio nozh za brusilicu od milimetra i dao se na posao.
Zavrshio sam onaj za GPU i pola ovog za CPU i natrag u prodavnicu po novi brus-istopio se ko maslac :)
za svaki blok utrosheno je 15-20 min da bi se igle napravile.
Izvinjavam se za pojedine slike (losh kvalitet)
Dalje:
Poklopci, e to je bio proces. Izliveni su od smole, zaboravih kako se zove.
Od blokova sam napravio "kalupe" od lima i smuchkao smolu ,sipao, kad se malo stegla bila je kao malo tvrdji zele pa sam je skinuo sa bloka i ostavio da se osushi i stegne.
Ovaj od GPU je "malo" okrnjen pri skidanju sa bloka pa sad razmishljam shta da mu radim... da napravim smeshu i dodam toliko koliko fali.

Prilozi

• Image005.jpg
    Image005.jpg
    72 KB · Pregleda: 250
  • Image006.jpg
    Image006.jpg
    72 KB · Pregleda: 224
  • DSC07754.jpg
    DSC07754.jpg
    180.8 KB · Pregleda: 192
  • DSC07757.jpg
    DSC07757.jpg
    307.8 KB · Pregleda: 210
  • DSC07758.jpg
    DSC07758.jpg
    309.4 KB · Pregleda: 225
josh slika

Prilozi

• DSC07759.jpg
    DSC07759.jpg
    303.7 KB · Pregleda: 184
  • DSC07761.jpg
    DSC07761.jpg
    262.9 KB · Pregleda: 191
  • DSC07808.jpg
    DSC07808.jpg
    257.1 KB · Pregleda: 198
  • DSC07812.jpg
    DSC07812.jpg
    254.9 KB · Pregleda: 187
i jedan blok od aluminijuma za drugara napravljen po njegovom dizajnu (nema veze sa temom samo se hvalim) ;)

Prilozi

• DSC07189.jpg
    DSC07189.jpg
    136.7 KB · Pregleda: 224
  • DSC07190.jpg
    DSC07190.jpg
    136.7 KB · Pregleda: 213
KHM, KHM...
Poshto sam ***** kakav jesam i lepo mi je recheno da neche mochi (da che puchi), meni je pukao poklopac za wb... Dal' me neko urekao ili ne-puklao je.
Nego, poshto bakra nemam da napravim poklopac- gledao sam neke teme i video da je jedan vrhunski blok sa iglicama u stvari uradjen od barka (baza) i 2-delnog poklopca (deo koji okruzhuje iglice i sam poklopac na koji se uvrchu fitinzi)
Zanima me zna li ko koji je to metal? tu je i slika da se vidi o kom bloku pricham...
Da i ona prodavnica u Save Mashkovicha, shta tachno ima tamo da se kupi od fitinga?
Hvala unapred na odgovorima.

Prilozi

• 0371d58aab.jpg
    0371d58aab.jpg
    11.9 KB · Pregleda: 145
Moguce da je niklovani mesing u pitanju.

Ili mesing ili bakar niklovani je to, Alphacool cesto nikluje svoje blokove :wave:

Nikluju zbog prljavstine, na bakru se poznaje od ruke i svaka sitnica, ako ti nije to problem, nije bolji preformance zbog nikla ;)

Nazad
Vrh Dno