Šta je novo?

New brand and new engine from Doom creators

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
710
Id Software's Todd Hollenshead has revealed that the Quake and Doom creator is working on a new gaming franchise powered by a brand new engine from developer John Carmack.

With the finishing touches being applied to Enemy Territory: Quake Wars, the US firm's collaborative project with UK studio Splash Damage, Hollenshead insists that internal projects are still id's top priority.

Speaking exclusively to GamesIndustry.biz at a London event earlier this week, the id CEO said: "We are working on an all-new franchise: it's not Doom, it's not Quake, it's not Wolfenstein, it's not Enemy Territory, it's not even Commander Keen.

"It is a new id brand with an all-new John Carmack engine and I think that when we show it to people, once again they'll see, just like they saw when we first showed Doom 3, that John Carmack still has a lot of magic left."

Id's last major internally developed title was 2004's Doom 3, which utilised new technology created by Carmack. In the interim, id's technical director has been heavily involved in bringing games onto mobile, including Doom RPG and Orcs & Elves.

"Our first task at id is as a single studio developer," Hollenshead continued. "That's really where everything spawns from. Because John Carmack is a programming genius, who in my opinion is unequalled in video games today, he makes a great technology that we can use across a wide range of applications and different games within our suite of franchises.

"The new stuff that we're working on does have a brand new engine that John has been working on, actually is still working on today. We can’t really talk any details about it; we'll see about when the timing is right for an announcement. We like to be able to talk about stuff that we can show at the same time and it's not really ready to show yet."

Enemy Territory: Quake Wars is due for release on PC later this year, with PS3 and 360 versions to follow.

Izvor:Gamesindustry

Najjaci je...
Ubio bih za bar jedan screenshot :). Valjda ce bar nesto da prikazu na e3-u ili quakecon-u...

bas me zanima koja je to nova tema koju ce da obradjuju.
u novi engine ne sumnjam da ce da bude perverzija....

Nee, sad će to biti open-space nelinearna igra sa dobrom umjetnom inteligencijom, i normalno odličnom grafikom :) . No ništa od toga ako igra bude namijenjena i za konzole.

I da bude za konzole, to nema veze jedno s drugim. Kad takva igra izadje za PC, ceo svet se stvori oko nje i igra se godinama. Na konzolama takve igre nemaju znacaja, sto je saasvim prirodno.

Poslednja izmena:
I da bude za konzole, to nema veze jedno s drugim. Kad takva igra izadje za PC, ceo svet se stvori oko nje i igra se godinama. Na konzolama takve igre nemaju znacaja, sto je saasvim prirodno.

Ima veze, jer ce igra biti zakucana na 60 FPS-a, kao i ceo Doom 3 engine :(

Shta bre da se ne tripuje na 3 shestice. Pa to je njihov zashtitni znak :d

Shta bre da se ne tripuje na 3 shestice. Pa to je njihov zashtitni znak :d

Da, ako izuzmemo vestinu programiranja, Carmak je uvek imao vrlo uvrnut ukus, izabrao je satanizam kao highlight u igrama koje je kreirao, i homoseksualizam kao seksualno opredeljenje. Mada kad bolje razmislim, stoji mu zu lice, jedno bez drugog ne ide. Uglavnom svi ti koderi su uvrnuti, posvetio je zivot programiranju, ali je zato prso sa druge strane, i eto rezultata. Sa jedne strane suva genijalnost, a sa druge totalni mentalni krah :).

Da, ako izuzmemo vestinu programiranja, Carmak je uvek imao vrlo uvrnut ukus, izabrao je satanizam kao highlight u igrama koje je kreirao, i homoseksualizam kao seksualno opredeljenje. Mada kad bolje razmislim, stoji mu zu lice, jedno bez drugog ne ide.
Neverovatno kako su danas svi psiholozi. Tako je i Kuzma proglasio čoveka homoseksualcem u nekoj od starijih kolumni, a čovek pre nekog vremena dobio dete.
Carmac je genije i mogu samo da ga mrze oni što ga ne vole™

Neverovatno kako su danas svi psiholozi. Tako je i Kuzma proglasio čoveka homoseksualcem u nekoj od starijih kolumni, a čovek pre nekog vremena dobio dete.
Carmac je genije i mogu samo da ga mrze oni što ga ne vole™

Kakva izjava ... to sto je dobio dete, ne znaci da nije homoseksualac ... On je GH3Y, zivot mu vuce na PR3Y, ima vise dimenzija :D

P.S. Niko ovde njega ne mrzi (vrlo cenim njegov rad u gaming industriji), ja sam se samo osvrnuo na degutantno forsiranje satanistickih simbola, sto je, moram priznati, vrlo devijantno ponasanje. Sa takvim likovima sam se susretao najvise u doba puberteta kada su mislili da je kul biti devil :D ... Do moga ...

Poslednja izmena:
Da, ako izuzmemo vestinu programiranja, Carmak je uvek imao vrlo uvrnut ukus, izabrao je satanizam kao highlight u igrama koje je kreirao, i homoseksualizam kao seksualno opredeljenje. Mada kad bolje razmislim, stoji mu zu lice, jedno bez drugog ne ide. Uglavnom svi ti koderi su uvrnuti, posvetio je zivot programiranju, ali je zato prso sa druge strane, i eto rezultata. Sa jedne strane suva genijalnost, a sa druge totalni mentalni krah :).

Rece neko ko samo pika igrice :D

Nisam primetio da se iko od nas bunio zbog viska krvavih scena u Doom-u 3 ili Quake-u 4 :) pentagrama, cudnih zvukova u daljini i sl. :)

Ali, i sam John je rekao - to nece biti ni Doom, ni Quake, ni Enemy Teritorry pa ni Keen, vec nesto peto. A posto su Doom i Quake puni onoga sto ti oznacavas kao grozno, sasvim je logicno zakljuciti da to nece biti tema nove igre.

To 'open space nelinearna igra' je moja želja, a inače nemam pojma šta će da naprave :) Ali novi engine, multitexturing tehnologija, te priča o novom brand-u mi daje nadu da bi mogli tako nešto napraviti.

Da, ako izuzmemo vestinu programiranja, Carmak je uvek imao vrlo uvrnut ukus, izabrao je satanizam kao highlight u igrama koje je kreirao, i homoseksualizam kao seksualno opredeljenje. Mada kad bolje razmislim, stoji mu zu lice, jedno bez drugog ne ide. Uglavnom svi ti koderi su uvrnuti, posvetio je zivot programiranju, ali je zato prso sa druge strane, i eto rezultata. Sa jedne strane suva genijalnost, a sa druge totalni mentalni krah

Nisam siguran, ali mislim da se Carmack više ne bavi pravljenjem igara, već samo engina? Znam da je opsjednut svemirom, raketama i sl.

Rece neko ko samo pika igrice :D

Nisam primetio da se iko od nas bunio zbog viska krvavih scena u Doom-u 3 ili Quake-u 4 :) pentagrama, cudnih zvukova u daljini i sl. :)

Ali, i sam John je rekao - to nece biti ni Doom, ni Quake, ni Enemy Teritorry pa ni Keen, vec nesto peto. A posto su Doom i Quake puni onoga sto ti oznacavas kao grozno, sasvim je logicno zakljuciti da to nece biti tema nove igre.

Cekaj, a otkud tebi ideja da ja samo pikam igre? Zivis sa mnom? Gledas mi kroz spijunku? Totalno si u zabludi, najmanje se igram :).

To sto si povezao nema bas nekog smisla, jer i u sasvim novom naslovu moze biti opet highlight devilizam, a da ne bude ni DOOM ni Quake ... Zar je to problem? On je samo rekao da to sto rade nije nastavak nijedne od pomenutih igara, a nista nije rekao o tematici. Moze da bude neki thriller shooter, da nema veze sa dosadasnjim naslovima, a da przi po sesticama samo tako ...

Ah, no offense :)

Pa i ako bude przio, sta onda? Svi koji su pikali Prey, Doom 3 i Quake 4 igrace i ovo. Ne moraju sve igre da budu ala Crysis. Sta god da bude, to ce pre svega biti demonstracija novog engine-a, kao sto je to bio Doom 3.

uh! o cemu ti to?

COvek je genije i supeo je ono sto jemalo koji genije uspeo: inovator je u onome u cemu je najbolji: 3D endzini, posvecen je i drugim oblastima - aeronautika i ima zenu i sina!!

Covek je ilustracija sta znaci posvecenost i sta znaci imati dobru zenu (tolerantnu :d)

Covek je genije i "Tesla grafike" i tu se svaka prica zavrsava. Carmack u slobodno vreme projektuje space raketle. A sta vi radite u slobodno vreme???:trust:

Covek je genije i "Tesla grafike" i tu se svaka prica zavrsava. Carmack u slobodno vreme projektuje space raketle. A sta vi radite u slobodno vreme???:trust:

Gajimo dzinovski pasulj da bi se popeli na mesec...boze kakva nebuloza...:S:

Poslednja izmena:

Odmaramo, trosimo ono sto smo zaradili, uzivamo u opustanju sa dragim ljudima, blejimo, pravimo decu ... Jel to kao sad nesto losije od projektovanja raketli? :)

uh! o cemu ti to?

COvek je genije i supeo je ono sto jemalo koji genije uspeo: inovator je u onome u cemu je najbolji: 3D endzini, posvecen je i drugim oblastima - aeronautika i ima zenu i sina!!

Covek je ilustracija sta znaci posvecenost i sta znaci imati dobru zenu (tolerantnu :d)

Kako o cemu? Nisi skapirao? Rekoh da se nadam da nece ponovo smarati pubertetskom popalom o satanizmu ... Nisam osporavao njegov doprinos u 3d grafici. Sta si se odmah usprcao? :)

Rekao sam samo da ti ljudi koji sa jedne strane ispolje genijalnost, moraju da prsnu sa druge strane, najcesce na socijalnom nivou :) ...

Rekao sam samo da ti ljudi koji sa jedne strane ispolje genijalnost, moraju da prsnu sa druge strane, najcesce na socijalnom nivou :) ...

slazem se donekle, samo je diskutabilan stepen "moranja". A citajuci ovako po Netu, rekao bih da JC nije "puk'o".

Six, six, six the number of the beast!

Hm, sta fali implementaciji satanizma u DooM3?

Mada, mogao je ubaciti i hriscansku inkviziciju:p

Ima tu materijala...

Odmaramo, trosimo ono sto smo zaradili, uzivamo u opustanju sa dragim ljudima, blejimo, pravimo decu ... Jel to kao sad nesto losije od projektovanja raketli? :)

Daleko da je losije. Svako ima svoj hobi u zivotu. Nego covek je pravi programerski bog.
**** ga, malo je *******o to postici. Imas mali milion programera, ali njih nekoliko je samo dalo doprinos razvoju 3d grafike. Ostalo su sve buranije koje koriste ono sto je JC i par njih izmislilo.

mene je doom3 smorio za medalju, 4 puta sam ga pocinjao i nikada dalje od pola nisam stigao. U pocetku je to interesantno, kasnije samo repetativno...Ovo je ne vezano za Jocu i engine. Ja mislim da nije on taj koji osmisljava radnju igre, vec vise njih ili pak neko sasvim treci.

Drugi ljudi rade game i level dizajn, on pravi samo endžin još od Kvejka 1.

Idi pogledaj credits sekciju u manualu Dooma 3 pa se vrati da se izviniš :)

Nazad
Vrh Dno