Šta je novo?

New Asus Transformer Pad Infinity (2013.)

• Začetnik teme Začetnik teme Laki.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Laki.

Poštovan
Učlanjen(a)
14.10.2012
Poena
66
http://www.theverge.com/2013/6/3/43...sformer-pad-infinity-with-2560-x-1600-display

Asus je najavio osvezenu verziju, evo nekih informacija :
2560x1600 IPS, Nadam se da je super ips+ inace imaju jednog kupca manje 🙁
Tegra 4 Quad Core 2GHz
2GB RAM
32GB Storage
5MP back camera
1.2MP front
Na docku SD i USB 3.0 port, sve ostalo je isto (10", qwerty...)

Najvecu zamerku cu imati ako ne bude bio super ips+ i ako bude bio prepun bagova kao ovaj moj tf300.
Isto kamera, ja razumem da oslabe zadnju (cak mislim da je i nepotrebna) ali zasto su smanjili orednju to mi nikako ne ide u glavu, neki vec najavljuju i 5MP prednje kamere zato sto sada internet moze to da isprati (vece brzine) a i uredjaji imaju sve vece rezolucije, a oni ga jos smanje... Sve ostalo mi se svidja, verovatno ce dolaziti sa Androidom 4.3, usb 3.0 je dobra stvar a tegra 4 fenomenalna 😀 Jedino ova rezolucija mislim da je nepotrebna za sve sem za citanje jer nema jos android aplikacije za tu rezoluciju niti ce ih biti. Smartfoni su vec dostigli FHD i ne verujem da ce dalje ici tako da tek krecu aplikacije za rezoluciju proslog infinity-ja. Ali dobro, ovo je svakako prednost za nekoga go snima 1440p video, hoce da slike (5MP pa navise) moze da gleda najbolje moguce i za citanje.. I jos ta rezolucija vise kosta i vise trosi bateriju... Eto jedan "mini review" od mene, po ovome sto sam napisao primeticete da mi se ne svidja bas toliko :/

Poslednja izmena:
http://www.theverge.com/2013/6/3/43...sformer-pad-infinity-with-2560-x-1600-display

Asus je najavio osvezenu verziju, evo nekih informacija :
2560x1600 IPS, Nadam se da je super ips+ inace imaju jednog kupca manje 🙁
Tegra 4 Quad Core 2GHz
2GB RAM
32GB Storage
5MP back camera
1.2MP front
Na docku SD i USB 3.0 port, sve ostalo je isto (10", qwerty...)

Najvecu zamerku cu imati ako ne bude bio super ips+ i ako bude bio prepun bagova kao ovaj moj tf300.
Isto kamera, ja razumem da oslabe zadnju (cak mislim da je i nepotrebna) ali zasto su smanjili orednju to mi nikako ne ide u glavu, neki vec najavljuju i 5MP prednje kamere zato sto sada internet moze to da isprati (vece brzine) a i uredjaji imaju sve vece rezolucije, a oni ga jos smanje... Sve ostalo mi se svidja, verovatno ce dolaziti sa Androidom 4.3, usb 3.0 je dobra stvar a tegra 4 fenomenalna 😀 Jedino ova rezolucija mislim da je nepotrebna za sve sem za citanje jer nema jos android aplikacije za tu rezoluciju niti ce ih biti. Smartfoni su vec dostigli FHD i ne verujem da ce dalje ici tako da tek krecu aplikacije za rezoluciju proslog infinity-ja. Ali dobro, ovo je svakako prednost za nekoga go snima 1440p video, hoce da slike (5MP pa navise) moze da gleda najbolje moguce i za citanje.. I jos ta rezolucija vise kosta i vise trosi bateriju... Eto jedan "mini review" od mene, po ovome sto sam napisao primeticete da mi se ne svidja bas toliko :/

Hm, a po cemu si to zakljucio da je evolucija ekrana dostigla vrhunac sa 1080p rezolucijom? 🙂
Naravno da ce rezolucije biti sve vece, bar dok ne dodju do tacke da se razlika ne primeti golim okom, sto se kod ekrana od 10" jos uvek nije desilo, niti ce skoro. ;-)

Hm, a po cemu si to zakljucio da je evolucija ekrana dostigla vrhunac sa 1080p rezolucijom? 🙂
Naravno da ce rezolucije biti sve vece, bar dok ne dodju do tacke da se razlika ne primeti golim okom, sto se kod ekrana od 10" jos uvek nije desilo, niti ce skoro. ;-)

Zakljucio sam na osnovu proverenih i naucno dokazanih cinjenica, ljudsko oko ne moze da primeti razliku na ekranu sa vise od 300 piksela po incu (ppi), to je kod telefona vec i vise nego prevazidjeno sa fhd rezolucijom a kod tableta je 300ppi sa 2560x1600 (kao sto nexus 10 ima i kao sto ce imati ovaj tablet).

http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti/ifa_2013_asus_transformer_pad_tf701t
Konacno je predstavljen. Ipak nece biti najbolji 10'' tablet na trzistu jer je samsung izbacio note 10.1 koji je laksi, tanji i ima malo jaci HW (pre svega RAM). Ali poznavajuci asus ovaj ce biti cenovno mnogo pristupacniji od note-a pa ce mozda opet biti dobra kupovina. Ovo sto je tezi 50g od note-a 10.1 (2014. edition) je zato sto ima bateriju malo veceg kapaciteta (oko 9000mAh)
Ovo je najverovatnije prvi tablet sa tegrom 4 koji ce se pojaviti na nasem trzistu. Kao i kod proslog tf700, smatram da su trebali da stave vise RAM-a.
Bice 2 verzije (32 i 64GB) i svaka ce imati microSD slot i USB 3.0 na docku.
Cena 400$ samo tablet i 500$ sa dockom. Znaci jeftiniji 100$ od note-a 100%.

Poslednja izmena:
http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti/ifa_2013_asus_transformer_pad_tf701t
Konacno je predstavljen. Ipak nece biti najbolji 10'' tablet na trzistu jer je samsung izbacio note 10.1 koji je laksi, tanji i ima malo jaci HW (pre svega RAM). Ali poznavajuci asus ovaj ce biti cenovno mnogo pristupacniji od note-a pa ce mozda opet biti dobra kupovina. Ovo sto je tezi 50g od note-a 10.1 (2014. edition) je zato sto ima bateriju malo veceg kapaciteta (oko 9000mAh)
Ovo je najverovatnije prvi tablet sa tegrom 4 koji ce se pojaviti na nasem trzistu. Kao i kod proslog tf700, smatram da su trebali da stave vise RAM-a.
Bice 2 verzije (32 i 64GB) i svaka ce imati microSD slot i USB 3.0 na docku.
Cena 400$ samo tablet i 500$ sa dockom. Znaci jeftiniji 100$ od note-a 100%.

Američke cene ja mislim da uglavnom zbunjuju, jer jednostavno nisu upotrebljive u evropi.
Novi transformer Pad (infinity naziv se neće koristiti) će u evropi koštati 499EUR (sa dock-om), tj 429EUR bez dock-a.

Kod nas će verovatno biti 48,790 RSD za verziju bez dock-a (32GB/2GB/Tegra4/WQXGA 400nits)

Američke cene ja mislim da uglavnom zbunjuju, jer jednostavno nisu upotrebljive u evropi.
Novi transformer Pad (infinity naziv se neće koristiti) će u evropi koštati 499EUR (sa dock-om), tj 429EUR bez dock-a.

Kod nas će verovatno biti 48,790 RSD za verziju bez dock-a (32GB/2GB/Tegra4/WQXGA 400nits)

Ako stvarno bude ispod 50K dinara a note bude 10K vise kupujem ga 🙂

Vidim da će i kod mene biti slična dilema, mada pošto sam imao i note 10.1 i tf300tg, malo više naginjem note-u poučen boljim iskustvom koje sam imao sa samsungom...

Vidim da će i kod mene biti slična dilema, mada pošto sam imao i note 10.1 i tf300tg, malo više naginjem note-u poučen boljim iskustvom koje sam imao sa samsungom...

Novi note 10.1 je bolji u svakom pogledu od ovog infinity-ja sem po bateriji (mada ko zna da li je štedljiviji s800 ili octa ili tegra4). Ali ako hoćeš note moraćeš da platiš tu olovku, mnogo bolji multitasking i tu težinu od samo 535g (recimo da je to već plaćeno pošto su smanjili kapacitet baterije). Kad bi se desilo neko čudo da ovo bude 55K 😀

Jel moze link do specifikacija/review-a za novi Note? Da uporedim 🙂

Da li neki 10" tablet pored memorijskog ima i sim slot zbog 3G-a?

Jel moze link do specifikacija/review-a za novi Note? Da uporedim 🙂

Da li neki 10" tablet pored memorijskog ima i sim slot zbog 3G-a?

MemoPad 10 FHD LTE. Definitvno najbolji tablet za te pare. Slabiji je malo od ovog note-a, ali ima sim slot.

kako stoje stvari sa tim ratel-om?
oce li to konacno?
ovi iz comtrade-a isto se vade na ratel, ili je to isto (mislim, ako saradjujete)
ja cekam moj primerak, ali me uvek "obradjuju" obavestenjem da jos nije stigao sa carine??

GRRRRRRRRRRRR

ja sam jedan od prvih vlasnika doticnog tableta u srbiji... ako ga je jos neko kupio ili planira, neka se javi - da razmenimo misljenja i iskustva
brzeg nema u srbiji, barem dok ne stignu tableti sa s800 SOC-om od qualcoma, mada je i onda pitanja koji je bolji
malo je skuplji, ali moze da se podnese, flagship telefoni su jos skuplji, tako da... 🙂

ima neke sitne bagove u softweru, ali se nadam da ce asus to srediti sa nekim narednim update-om. nista strasno, moze se ziveti sa tim...

Kad ih već napominješ onda i napiši koji su

pa... led osvetljenje nije konstantno, cak i onda kad iskljucite automatsku kontrolu preko senzora svetla.. ne verujem da je pokvaren ekran, zale se i drugi na asus forumu... nije cesta pojava, ponekad se desi.. izgleda da power management pojedinih aplikacija ne proverava podesavanja u androidu ili je jednostavno u pitanju bug...

hoce ponekad da se blokira baterija pa da prestane da pokazuje stvarno stanje baterije (pomaze samo potpuno gasenje i paljenje tableta, nikako restart)...

to sam ja primetio, ostalo je sve ok 🙂

Nazad
Vrh Dno