Šta je novo?

Nevolje sa IP adresom

Valmont

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poena
319
Poslednjih par meseci posećujem adresu http://www.albumartexchange.com/covers.php i prikupljam omote za albume koje slušam. Do jutros je sve bilo u redu, kada sam posetio istu lokaciju i naišao na sledeću poruku:

Your request was blocked by BlockScript based on the policies of the www.albumartexchange.com website.

BlockScript is security software which protects websites and empowers webmasters to stop unwanted traffic. BlockScript detects and blocks requests from all types of proxy servers and anonymity networks (such as web-based proxies, open proxies, Tor, VPN servers, etc.), hosting networks, undesirable robots and spiders, and even entire countries. For more information, see: www.blockscript.com

For security reasons, AlbumArtExchange.com does not allow access from anonymous servers, TOR exits or from countries with a history of extensive Internet abuse. If you feel that you have been blocked in error, contact us at [email protected]. Be sure to note your IP address.

Evo i screenshot-a.

Vrlo je bitno da naglasim da sam kontaktirao adminstratora sajta, preko pomenute e-mail adrese, i da mi je odgovorio:

SOMEONE using that IP 7 days ago has an computer that is infected with a virus and is acting as a Spambot. These lists are VERY accurate.

No, I will not let any infected IP addresses in, especially with the security threats we have been dealing with these last few weeks.

Naravno, nijedan drugi sajt mi nije zabranio pristup (koristim i neke baš dobre P2P trekere, a oni jako vode računa o tome i imaju dosta skripti). I, naravno, skenirao sam PC s dva programa: Malwarebytes Anti-Malware i licencirani NOD32.

Posećujem uglavnom veće sajtove, forume, P2P trekere, i par naširoko poznatih Web 2.0 servisa. Nema poseta xxx sajtovima i sličnim warez sajtovima.

Obzirom da "lep" način nije vredeo (i dalje nemam pristup sajtu), siguran sam da postoji način da promenim IP adresu (jeste da SBB ne daje statične IP adrese ali se ove "dinamične" menjaju prilično retko).

Neki savet?

P.S. Pretragom foruma sam naišao na ovu temu ali nemam ruter već Cisco 2100 Cable Modem.

Bila je pre neka skripta za promenu MAC adrese, ali to je radilo na onom Webstar modemu, koji ti nemaš. Jedino što mi pada na pame je da je probaš da se diskonektuješ na 12 sati pa možda dobiješ drugu IP adresu, svojevremeno je to funkcionisalo, ne znam kako je sad.
Ili probaj proxy.

(jeste da SBB ne daje statične IP adrese ali se ove "dinamične" menjaju prilično retko).

Neki savet?

Ako iskljucis modem, DHCP ti drzi tvoju IP adresu odredjeno vreme. Posto nisi uplatio staticku IP adresu, probaj da iskljucis modem na recimo 15 minuta, pa ako se ne promeni IP probaj 30 min,... sat, dva... :) Doduse, ocekujem da ce do max. 15 min neaktivnosti modema, tvoja dodeljena IP adresa biti slobodna za druge, i da ce tvoj modem sledecim kacenjem dobiti neku drugu... To ti je najlaksi nacin.... Probaj, jer nista ne gubis.

Isključio sam modem tokon noći, punih 8 sati, uključio PC, uključio modem - i dalje je ista IP adresa. Pretpostavljam da će se u nekom trenutku promeniti.

Nadam se samo da to neće biti toliko retko da gorepomenutom sajtu pristupam jednom u tri meseca...

8 sati je previse! Ja bih zvao SBB i pitao bih njih - alo ljudi, jel vam placam staticku IP? Ne. I koliko treba da bude iskljucen modem da bih dobio drugu IP adresu? 7 dana?

Bas bi me zanimalo sta ce na to da ti odgovore :)

Pokušaću opet sada da isključim na 8 sati (tokom noći). I modem i PC. Ako se ujutru ne promeni - pozvaću tehničku podršku SBB-a i njihov odgovor prepisati ovde.

Zaboravih da isključim sve pred spavanje... Bio je isključen 3 sata i nije se promenila IP adresa. Naglašavam da sam isključio i PC i modem.

Zar nije jednostavnije da promeniš MAC adresu na mrežnom adapteru PC-a, a zatim da isključiš/uključiš modem? Posao od par minuta.

Ništa nije vredelo, IP adresa je ostala ista. Interesantno je da je moja IP adresa sklonjena iz liste zabranjenih na sajtu zato što sam danas više puta posetio sajt sa iste IP adrese.

Verovatno je administrator shvatio da je napravio grešku. :)

Znaci, problem resen,jedino sto i dalje ostaje - Ip adresa ko da ti je fiksna. Mene bi bas zanimalo koliko treba vremena i sta treba da se desi da dobijes neku drugu IP adresu :)

Mislim da sam tek pre dva dana dobio novu IP adresu.

Da, ali sta si radio :) Jesi li ga ugasio na 2 dana, ili se sama promenila? :)

Sama se promenila. Izgleda da je SBB tako sve podesio da se IP adresa menja na 2-4 dana.

Nazad
Vrh Dno