Šta je novo?

Nevidena mana E72

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

cegi

Slavan
Učlanjen(a)
26.11.2005
Poena
304
Ni da kudim ni da hvalim.
Kad sam ga kupio prvi utisak ok instaliro sam samo Skaype i to je to.
Cesto se zakucvo svaki put moras nemalte vaditi bateriju da se resetuje.
Posle 6 meseci koriscenja.
I pre par dana sam mu stavio najnoviji softver 052.005
na prvi pogled bolje radi, sa poboljsanim nekim funkcijama.
No medutim sad kad mi stigne poruka necuje se ton poruke i vibracija samo svetli u sredini dugme. Normalno da sam opcije sto puta gledo, resetovo sam tel na fabricki. i dalje ista stvar.
E ovo je kao kad kupis kola pa te *****avaju od samog starta ponesto, volim nokiju ali ovaj model i softver se najbolje ne ponasaju, neznam sta da raidm jos je na garanciji, ovo je glupost ali mislim da postoji resenje.
Imal li neko pametan predlog.

Srtna Nova Godina.

Au, ala si ti u svadji sa pravopisom :)) ja na primer imam istu tu nokiju, nikada nisam imao nikakav bug ili bilo kakav problem sa zakucavanjem sistema, mislim da mi se jednom restartovao u za godinu dana koriscenja ... sto se poruke tice, proveri kako si podesio profil, ili opet ponovi setovanja za zvuk i vibraciju... znam da si napisao da si vec to radio, ako ti je tel jos uvek u garanciji, idi lepo kod servisera i obrazlozi mu problem, trebalo bi da ti to rese ;) pozdrav !

Ukucaj *#7370# pa na Yes. Pre toga napravi "bekap" celog telefona.To je rešenje tvojih problema...

Poslednja izmena:
poz,
ucini to sto ti je Dejan1972 napisao. mogu da potvrdim da radi:)
srecno:)

Radi svaka cast, svi podaci izbrisanai kado da je telefon iz radnej izasao, bekavo sam podatke tako da je sad sve OK.
Dali je neko instaliro navigaciju na ovaj model i koliko zauzima mesta. Kako radi.
Ima li neko sah igru free:)

Hvala veliko i pozzz

Ja sam stavljao drugaru na E72 Garmin Mobile XT version 5.00.50 i radi odlicno!
Zauzima nekih ~68mb ako stavis samo mapu Srbije.
Moja je preporuka da se koristi i A-GPS (naravno kad nisi u roamingu) posto Nokia sporo trazi satelite pa se ovako ubrza proces. :)

Hvala na odgovoru.
Sta jos zapinje, snimanje, video zapis, zamenio sam novi softver i resetovo tel. zapinje video snimanje i ima slobodnog prostora na memoriji. Kod prijatelja ima E71 nema tih problema a E72 zeza od kad sam ga kupio, neznam dali kod vas ima tih problema.
Navigaciju kad probam javljam vam iskustva, gde se skida instalacija navigacije i mape.

Pozz

Probaj da prebacis da snima na memoriju telefona, ako nije tako vec namesteno. Moze biti da ti je spora memorijska kartica.

Kartica Mp 4 u pravu si u visokoj rezoluciji zapinje u normalnbom rezimu videa sve OK.
Sledeca kartica je MP 6, ova Mp 4 stigla uz tel.
Niko nije reko gde se skida navigacija, najverovatnije cu tad uzeti i brzu karticu.

Poz za svee!!!

http://maps.nokia.com/services-and-apps/ovi-maps/downloads

Tu možeš skinuti mapu sa navigacijom. Uostalom pročešljaj taj sajt, imaš tu dosta stvari vezanih za taj model. Imaš i forum sa podrškom.
Ovaj model koristim nekoliko meseci, za sada sam zadovoljan. Jedino mi se ne sviđa default nokijina aplikacija za muziku, konkretno pravljenje listi. Zato to sredim preko OVI Suite, pa kopiram na fon. Takođe, kontrola zvuka je mogla malo bolje da se uradi, veliki su opsezi kada se pojačava/smanjuje. Recimo, problem ako je previše tiho, kada pojačam, bude jače nego što hoću...

Zvao sam juce mts, po pitanju interneta i preplate odredenog paketa,za mesec,posto svakao imam ugovor.
I odgovorili su mi za par paketa ali bez kontrole potrosnje a kad se tarafira po njihovoj ceni 100 kilobita 4 din ako sam dobro razumeo.Znaci potrosis pretplaceni i naplacajut ti papreno dok neznas dali si prekoracio limit.
To je otimanje para misljenje.:smash:
E navigacija dali trosi internet i u kojoj meri ili moze preko GPR-a da se konektuje.
Kakva su iskustva vasa po pitanju ovoga.

Navigacija troši net ako je uključen u opcijama Assisted GPS i to veoma malo ~ 1-2 KB. Ako je isključena ta opcija traženje satelita može potrajati do 5 minuta umesto par sekundi. U Srbiji nema razloga držati tu opciju isključenu, dok je u roamingu drugačija situacija.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno