Šta je novo?

Neviđeni problemi sa ZEN V plus

draganmi

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2007
Poena
319
Ovaj plejer imam svega 10-tak dana, a već sam se pokajao što sam ga uzeo:
1. nemam njegov punjač, nije ga bilo u radnji u kojoj sam kupovao, a trenutno ne mogu da ga nabavim jer ga nigde nema. Preko USB-a punim uređaj celu noć (8-10 sati), da bi mi danju odradio 2-3 sata pre nego što ode baterija.
2. Zenov softver pokazuje da je tako napunjena baterija plejera puna!
3. kada se baterija skroz isprazni, softver se izgubi i plejer ne može da se upali.
4. u toj situaciji ponekad mora da se uradi ponovna servisna instalacija softvera. A to košta oko 15€.
5. desilo mi se da plejer izgubi podatke o radio stanicama iako je baterija puna.
6. indikacija napunjenosti baterije je potpuno nepouzdana, jednom sam plejer uveče ostavio sa indikacijom 1/3 napunjenosti baterije, sutra ujutru je baterija bila na crvenom, odnosno prazna, a softver mrtav. Drugi put sam ga ujutru skinuo sa celonoćnog punjenja (USB) i posle dva sata korišćenja se ugasio, iako je indikator na početku pokazivao 3/3 napunjenosti.

Probao sam neke druge punjače (iPodov), ali neće da rade sa Zenom.

Serviser mi je rekao da se plejer mora puniti isključivo punjačem da bi se napunio, i to 24 časa, a da ZENov sistemski softver jednostavno ne valja, i to je to.

Poslednja izmena:
neko tu tebe vuce za piiiiiiiiiiiiiiip ....
"Battery
The battery is rated by Creative at 15 hours. I did a few drain tests and they actually went beyond the rated 15 hours, closer to 17 hours. However, under typical use I was getting closer to, and slightly less than, the rated 15 hours. This is probably more accurate and closer to what a typical user will get out of this player. "

neko tu tebe vuce za piiiiiiiiiiiiiiip ....
"Battery
The battery is rated by Creative at 15 hours. I did a few drain tests and they actually went beyond the rated 15 hours, closer to 17 hours. However, under typical use I was getting closer to, and slightly less than, the rated 15 hours. This is probably more accurate and closer to what a typical user will get out of this player. "

Ili su mi podvalili bateriju, ili je problem u nedostatku originalnog punjača. Kako da to proverim, kada punjača nigde nema? Činjenica je da USB izlaz/ulaz i inače nema dovoljnu jačinu struje za neko ozbiljnije punjenje jačih uređaja.

Poslednja izmena:
Ja imam Zen V+ i takođe nemam punjač, već samo kablić (kupljen je u USA). Probao sam ovde neke jeftini usb adapter za punjenje ali nije hteo. (izgleda da treba ubosti neki koji će da puni, ili nabaviti original Creative )

Inače, za sada (oko pola godine) sve radi kako valja (uključujući i punjenje baterije preko usb kabla)
Baterija zaista traje koliko treba, u svakom slučaju preko 10 sati... moguće je da zaista imaš neki falični primerak :( Probaj eventualno da instaliraš novi firmware, ne znam....

Pozdrav

Ja imam zen v+ vec dosta dugo i nikakvih problema nisam imala sa njim, punim ga preko kompa pomocu usb-a, jedino sto nece da mi reaguje na usb punjac (onaj sto se utakari u utikac) niti pokazuje da se puni niti nista...

Pokusaj mozda da pogledas ovde da li pise nesto o slicnom problemu, ili stvarno da nabacis novi firmware pa da pokusas sa tim,koji i ovde mozes da nadjes cini mi se.
Nisam bas bila od pomoci ali sa najboljom namerom. Pozz
http://www.anythingbutipod.com/forum/forumdisplay.php?f=38

Taj zen je specifican po tome sto se zaglupi kad mu se baterija israzni dokraja. treba to izbegavati.
Gde si radio taj servis za 15 eur ako nije tajna.

Reklamiraj plejer, vrlo jednostavno. Baterija je riknula...

Imao sam isti problem sa Zen-om, vratio ga, kupio Sansu e260 i boli me uvo (ne bukvalno!). Baterija 24h, kineski punjach od 200 kinti je napuni za 2,5 sata i radi k'o sat.
Ako ne zelish da vracash player probaj sa upgrade-om softvera, mada meni to nije pomoglo.

Vrh Dno