Šta je novo?

Neverwinter Nights - Kingmaker

Zekaleon

Slavan
Učlanjen(a)
30.07.2004
Poena
319
Zavrsio sam za 7-8 sati igranja. Krece se od 1. nivoa, zavrsio sam sa monkom na 8. nivou. Previse lako i dosadno, pricica deluje pompezno na pocetku ali vrlo brzo gubi na snazi. A zavrsava se tamo gde bi trebalo da bude 1/3-1/2 igre. Na disku postoje jos dva modula (ukupno 3 Premium modula). Njih necu ni igrati. Likovi ponovo krecu od 1. odnosno od 3. nivoa. Silno cete se razocarati kada importujete svog lika 25. nivoa iz Hordes of the Underdark-a i otkrijete da je ostao bez svih predmeta i da je 1. nivoa. :S:
Ipak, u suprotnom bi tek bilo besmisleno lako.
Za razliku od prethodna dva expansion-a, a narocito HotU, ovi moduli deluju kao neke pricice sklepane za 15 minuta koje sluze da se covek zabavi za jedno popodne kada mu je bas dosadno.
Inace, ceo Neverwinter Nigths serijal mi je prilicno bledunjav posle sjajnog Baldur's Gate-a II i expansion-a The Throne of Bhaal. Jednostavno dzabe 3d renderovana grafika ako u frp-u prica(ili njena realizacija) ne moze da te usisa. Dajte mi nazad Baldur's Gate pa sve sa onim bitmapama! :bottle:

Probaj ShadowGuard, nije loš... ta dva jesu prilično laka, ali Witch's Wake definitivno nije...

BTW...igram sada HotU ponovo, ovaj put sa monkom, trenutno sam na Maker's Isle-u. Monk je 21 nivo i mogu reci da sam zapanjen koliko je mocan borac. Onaj Valen ili kako se zove thiefling ne moze uopste da mu prismrdi, uglavnom ga drzim u pozadini. Da mi ne treba ponekad kao topovsko meso ne bih ga ni vodio. Monka sa svim onim feat-ovima (a i ac 49, pet udaraca po rundi, 29 save reflex) protivnici prakticno ni ne mogu da udare, a on dere - imam neke rukavice +5 attack i po 1d6 cold i fire dmg. E problem je sto iako odere sam one iron goleme na prvom spratu Maker's Isle-a, na trecem nivou sa onim Mithril golemovima se jako mucim...Oni vec mnogo cesce udaraju, a kad udare...30-45 dmg. Moram da bezim, heal-ujem,udaram, bezim, heal-ujem, resurrect-ujem Valen-a da bi jos malo glumio topovsko meso itd. Da li sem golem crusher-a postoji jos neki predmet ili fora da se lakse ubiju? Sta radi golem attractor?
Inace sa sorcererom sam ih ubio za 5 sekundi: time stop i po dva maximized Issac's missile storma - prilicno nepravedno koliko su magicari jaki na tim visokim nivoima. Sa sorcererom sam se prosetao kroz igru. Nisam imao ni jednu tesku borbu. Cak sam i Mefista ubio iz 2-3 puta.
Kad se setim Baldura 2 i koliko sam se borio sa Firkraag-om a onda nagrada uzimanje Holy Avenger-a ili demi-lich-a Kangaxa i njegovog prstena, eh...:)

Ne znam da li si imao prilike da igras D&D uzivo(ako nisi svakako probaj),ali tek tad mozes da shvatis kako izgleda agonija prezivljavanja wizarda na malim nivoima,malo skoro beskorisnih magija,sve se manje vise svodi na tucu,ali zato kasnije,magija je sve a fighteri manje vise topovsko meso(bez uvrede).
Mali podatak: Monk vec na 20. nivou postaje outsider(naravno ne u negativnom smislu,ko zna razumece),pa ti vidi.Odlican je on ali trazi mnogo atributa dex,str,wiz,con.

24 nivo - ac 51, ako izaberem epic feat koji daje +2 na ac onda 53...moglo je i bolje, ali nemam manual sa requirements-ima za feat-ove, pa nisam bas najbolje isplanirao strategiju razvoja lika - suludo je sto je potrebna INT 13 da bi se razvio expertise feat, koji je neophodan za whirlwind. Takodje ne znam kako da dodjem do improved ki damage tj. ruke postaju +4 oruzje.
BTW...monk je od trenutka kada dobija magic resistance 10 + char level prakticno imun na magije.
Nisam razumeo ovo za monk-a outsider-a :) U kom smislu?
Dugo igram frp-ove, ali samo kompjuterske - niko nece da se igra sa mnom :d

Poslednja izmena:
offtopic:
Kako da identifikujem stvari. igram evo ima 2 sata i imam 3 stvari koje su neidentifikovane i ja ne znam da ih identifikujem.

Ti si bas zelen :D
Pravac: Start-> Program Files-> Neverwinter Nights, pa na manual koji je u pdf formatu i tu imas sva pravila i mogucnosti igranja NWN-a...
Ako si magicar, sigurno imas spell kojim to radis.
Ipak standardno se to radi tako sto odes do nekog prodavca( u igri naravno :D ) i kliknes na lupu u donjem levom uglu inventara i onda na predmet, onda te on pita da li zelis da das 100gp za identifikaciju , ti kazes da, itd. itd. itd.

Poslednja izmena:
Kakva lupa u inventaru? :) Sve se radi na desno dugme, examine, drop, sell itd :)

Thx. Prvi put sam poceo da igram NWN (krenuo sam za pocetak sa fightrom) i jako sam zadovoljan. Potpuno je drugaciji od svega sta sam ja igrao (diablo 1, diablo 2, sacred, sacred, DS...), sto je dobro. Ovo je valjda prvi "pravi" RPG koji igram (Morrowind se ne usudjujem da pocnem).

Yep, o tome ja tlapim u svim ranijim tredovima o NWN-u... dakle NWN je najbolji prelaz iz arkadnih pucačina (Diablo :) ) u ozbiljne rol-plejeve...

shibbypower1 je napisao(la):
(Morrowind se ne usudjujem da pocnem).
offtopic:
Rekao si čarobnu rač, Morrowind.
To je momenata kad nastupa Filipenko.
To ti je kao trljanje lampe i duh, reč Sezam i otvaranje pećine.
Mala šala :), no offense. ;)

Da nebi bio potpuni offtopic.
Dobrog si junaka odabrao. Za početak sasvim zadovoljavajući.
Mislim da sledeće što ću pomenuti neće biti spoiler jer ćeš sigurno i sam vrlo brzo shvatiti. Kada budeš birao henchmen-a (prateći lik) odaberi nekog koji je "suprotan" tvom liku. Znači, nikako fajterskog. Maga ili lopova recimo. Čisto zbog balansa. Nadomestiće nedostatke koji postoje kod lika kojeg primarno vodiš.
Toliko za sada, neću da ti kvarim igru.
Poz.

Poslednja izmena:
Prekinuo sam drugi prelazak HotU jer mi je dosadio. Ponovo je postalo sve previse lako: Monk AC 58, pet udaraca po rundi 38/..., prakticno imun na magije, imun na saso mange :), ludacki predmeti ... Igru sam prekinuo kada sam u paklu vec pricao sa sleeping man-om itd. Igra jeste malo vise hack&slash, ali i u tom smislu je , doduse u manjoj meri, i Baldur's Gate, the very finest...
Za identifikaciju sam malo pricao napamet, postoje dva nacina. Bitno mi je bilo samo coveka da navedem na pravi put.

Evo red je i da se ja javim.
Monk postaje outsider na 20. nivou,najprostije receno postaje suvise jak za svet na kome se nalazi.Epic nivoi (sve preko 20.) se u stonom igranju veoma tesko dostizu(a da ne pricam o 50. i nekom nivou,sami polu-bogovi i bogovi su oko 50-60. nivoa) i sve te stvari protiv kojih se boris u HotU bi trebali da se nalaze u mnooogo manjim kolicinama.Al dobo posle svega to je ipak samo kompijuterski FRP koji se ipak posle svega svodi(znam mnogi ce me mrzeti zbog ovoga) na hack&slash, pa cak i velicine poput BG ili morrowinda a FRP je mnogo vise od toga.Ne mojte pogresno da me shvatite i sam sam voleo i presao pomenute,ali kompijuter nikad nece mocu da ti zagorca zivot koliko to GM moze.
Sta da ti kazem,vuci ih za usi,bilo sta,kad se navuces gore je od heroina.Dobar GM i malo piva i eto :banana:
shibbypower1 uzmi thief-a cisto da se nepatis sa vratima i zamkama,wizardi su teski za odrzavanje(jako lako umru ako ne pazis na njih).

Evo ja sam sve vise i vise srecan. Sada sam fighterom na 6 levelu i pomocnikom sorcera koga jako brzo ubijaju jer pomalo nepametan ali kada baca magije nema mu ravnog. Mislim da sam pobio sve jednog neprijatelja i sve jednu kutiju sam procacko. Jedino sam ljut sto mi je oruzije neefektno protiv nekog kovcega (i onaj iritirajuci zvuk heroja, mislim da sam najgori glas izabrao). Naucio sam da identifikujem zahvaljujuci Zekaleonu i sada sve ide kao podmazano. Imam preko 10000gp, jedino kada dobijem level ne kontam sta da budzim te sam svaki put isao na recomended, ako neko ima neki predlog u kom smeru da razvijam heroja...

Pošto si fajter, budži featove tipa great cleave, blind fight, onda onaj feat da se brže saginje i izbegava udarce itd.
Inače kad skupiš dovoljno para, OBAVEZNO kupi belt of guiding light, makar i lesser varijantu. Štitiće te od feara (što je najgore što može da ti baci protivnik u borbi, osim touch of deatha ili tako nešto :) ) i death magije, a to je jaaaaako bitno, s obzirom da si borac...

Vrh Dno