Šta je novo?

Neverovatno!!!

crullick

Čuven
Učlanjen(a)
15.10.2002
Poena
619
Dragi prijatelji,
Postovani pretplatnici Telekom Srbije,
Imucne budale (pardon),

U prilogu dostavljam stranu br. 6 zvanicnog Izvestaja o pozivima za pretplatnika broj: 6** *** (u narodu poznatije kao "listing iz poste"). Molim obratite paznju na kolonu "B broj" (Verat), "Zauzece", "Tarifir." i "Imp.".
Ukoliko posedujete IQ malo veci od zlatne ribice, primeticete da se svaki NEUSPESAN pokusaj uspostavljanja veze sa provajderom zaracunava kao 1 impuls!
0.3644 din, sica! Ta maznuta "sica", u ovom slucaju, u okviru racuna od 877 din. iznosi 286!!! Sabirajte, mnozite, placajte!

Dobrodosli u svet najskuplje fiksne telefonije na svetu.

Ja sam toliko popi*deo, da cu posvetiti svaki slobodan trenutak reklamacijama, tuzbama, mailovima grckim i 'talijanskim partnerima...

Vi kako hocete!

Izmedju ostalog, voleo bih da se na Benchmarku pojavi i neki smisleni tred poput peticije koji bi umnogome legitimisao napore da se stane na put mafiji koja ubija racunima.

pzdrv
nmnj

Ovo stvarno prevazilazi svaku meru.

Pa sta ocekujes od jednog monopoliste... Kako mislis da oni koriste taj monopol i korist iz njega ako ne kradu i varaju ??

Poenta je , Ne mozemo im Nista . (bar dok nebude zdrave konkurencije [ tamo negde 2015-2020 godine] )

Zato cuti trpi placaj harac i seti se de zivis.

Evo, kazem treci put:

Idem da zovem Dzo-a da doveze bager :D , a vi svi uzmite vile i palice...itd, pa idemo da im razbijemo p**ku!! :cuss:

crullick je napisao(la):
Ukoliko posedujete IQ malo veci od zlatne ribice, primeticete da se svaki NEUSPESAN pokusaj uspostavljanja veze sa provajderom zaracunava kao 1 impuls!

pzdrv
nmnj

Vidi, to nije nista novo, obzirom da ti je svalki poziv trajao po cetrdesetak sekundi, a i Verat je poznat po tome da hoce da pukne na kraju handshakinga. I za to je na zalost vise kriv Verat nego Telekom, jer mi se to retko desava sa drugim provajderima.

Ne moze Telekom da zna da li ti zoves nekoga, ili provajdera, sve dok provajderi ne dobiju posebne brojeve, i to se ne regulise na drugi nacin, a obzirom da se provajderi malo bune i boli ih uvo da organizuju neke proteste, od toga ce da bude malo vajde.

A kao sto sam vec rekao, obzirom na ambicije SBB-a (KDS-a), za godinu, dve ce veci deo zemlje biti pokriven kablom i nece biti mnogo potreba obicnim korisnicima za smaranjem sa Telekomom. A posto cemo i razgovarati pomocu komunikatora ili mesengera, i telefonski racuni ce biti manji.....

A Telekom ce da peva....

Re: Re: Neverovatno!!!

Mica je napisao(la):
A kao sto sam vec rekao, obzirom na ambicije SBB-a (KDS-a), za godinu, dve ce veci deo zemlje biti pokriven kablom i nece biti mnogo potreba obicnim korisnicima za smaranjem sa Telekomom. A posto cemo i razgovarati pomocu komunikatora ili mesengera, i telefonski racuni ce biti manji.....

A Telekom ce da peva....

Veruj mi, kod nas ce kablovski net da pojeftini tek za nekih 10 godina... Rodjaci u Sloveniji placaju 20eura mesecno za neogranicen protok, i brzinu od 384kb/s... Pa sad ti vidi da li za 200MB vredi dati 800 dinara + 10din za prekoracenje po MB, na "mocnoj" brzini od 128 kb/s :cuss:

Mica je napisao(la):
A kao sto sam vec rekao, obzirom na ambicije SBB-a (KDS-a), za godinu, dve ce veci deo zemlje biti pokriven kablom i nece biti mnogo potreba obicnim korisnicima za smaranjem sa Telekomom.

A Telekom ce da peva....

To za godinu - dve je vec bilo pre godinu - dve .. a u stvari ko zna kad ce.. a i kad bude ko ti garantuje da ce oni biti ista bolji od ovih lopova, vec sada kako najavljuju cene, limite i brzine vidi se da ce to biti naj gora i naj skuplja kablovska mreza u Evropi.

Mica je napisao(la):
Vidi, to nije nista novo, obzirom da ti je svalki poziv trajao po cetrdesetak sekundi, a i Verat je poznat po tome da hoce da pukne na kraju handshakinga. I za to je na zalost vise kriv Verat nego Telekom, jer mi se to retko desava sa drugim provajderima.

Ne moze Telekom da zna da li ti zoves nekoga, ili provajdera, sve dok provajderi ne dobiju posebne brojeve, i to se ne regulise na drugi nacin, a obzirom da se provajderi malo bune i boli ih uvo da organizuju neke proteste, od toga ce da bude malo vajde.

A Telekom ce da peva....

Pa, ako se veza prekine odmah po okretanju broja (znaci posle zvonjave se zacuje brzo "tu-tu" ) onda se ne zaracunava imuls (tako bi trebalo), a ako si ti dobio vezu (tj. modem krci, pisti i sisti), ali te je diskonktovao Veratov sefver usled neke greske ili preopterecenja onda si ti i proveo vreme na vezi izvesni deo impulsnog intervala (verovatno se zaokruzuje na 1 impuls) pa ti i zaracunavaju. Npr. ako pozoves provajdera, a nemas vise uplacenih sati, posle dogovora sa provajderovim serverom na ekranu ces dobiti poruku o gresci broj 619. Medjutim ti si uspostavio vezu koja je trajala upravo toliko koliko je trajao "dogovor" izmedju tvog racunara i provajderpovog servera po pitanju toga da nisi uplatio vreme.

Eh, vec sam se bio prepao da naplacuju i kada dobijes zauzetu vezu. :)
Ovo je vec normalna stvar, tako je svuda. Bez obzira koga zoves svaka uspostavljena veza se naplacuje kao jedan impuls. Tako je i kod mobilnog telefoniranja, samo sto oni ne naplacuju impulse. Kada se pojavis na parkingu negde, takodje ti naplate po zapocetom satu parkiranja bez obzira da li si bio samo pet minuta ili citav sat.
Kad budu ukinuli impulse kao meru za placanje i uvedu placanje po vremenu koje si proveo na telefonu, tada ce promeniti i ovo, ali ce verovatno opet uvesti neko minimalno placanje za svako halo ili pistanje koje dobijes sa druge strane...

Evo red bi bio da i JA izdam zvanicno saopstenje, obzirom da se radi o mom telefonskom listingu (naglasavam mom, nemoj neko da pokusa atentat na dobrog mi druga :D )

1. Telefon nije Veratov vec Tehnicoma.

2. Svi pozivi tarifirani po jedan impuls odnose se na ZAUZETU liniju, jer Tehnicom (pa ni verat) meni ne prave probleme prilikom konektovanja. Znaci ponavljam, u pitanju je zauzeta linija.

3. Ma nema 3, valjda Vam je jasno o kakvim se ljudima i radi i u kojoj zemlji zivimo.

Poz svima

Koliko je meni poznato Telekom koristi lopovski princip tarifiranja tako da se odmah po uspostavljanju veze zaracunava 1 impuls + jos po jedan pri svakom zapocetom impulsnom intervalu (sto neko rece zaokruzuje se na vecu vrednost), tako da nam se nista ne oprasta ctp;
Po tome ispada da bi svaki neuspeli pokusaj kacenja na net preko provajdera morao biti obracunat sa najmanje 2 impulsa: 1 za uspostavljanje veze + (minimum) 1 za neuspeli handshake. Takav princip tarifiranja se praktikuje vec 100 godina i to nije nista novo :(
A kuke, vile, motike je trebalo davno uzeti u ruke, pozvati Dzoa i njegove drugare pa nagrnuti na Telekom...

Miroslav je napisao(la):
Evo red bi bio da i JA izdam zvanicno saopstenje, obzirom da se radi o mom telefonskom listingu (naglasavam mom, nemoj neko da pokusa atentat na dobrog mi druga :D )

2. Svi pozivi tarifirani po jedan impuls odnose se na ZAUZETU liniju, jer Tehnicom (pa ni verat) meni ne prave probleme prilikom konektovanja. Znaci ponavljam, u pitanju je zauzeta linija.

3. Ma nema 3, valjda Vam je jasno o kakvim se ljudima i radi i u kojoj zemlji zivimo.

Poz svima

Da li se gore navedeno odnosi na sve Internet Provajdere u ZSICG (Vise nije YU nego ZSICG :D )

Miroslav je napisao(la):

Poz svima

Pa jel zauzimas liniji ili ne, red je da platis... :)

Salu na stranu, nijie mi jasna onda ova kolona zauzece, sta onda ona znaci.

Da si toliko vremena proveo slusajuci signal zauzeto, to sigurno nisi, a opet svaka kolona se razlikuje, 48, 41, 40, 45, 46, 44...... Nije mi jasno.... Da li je u to uracnato vreme od kada modem "otvori liniju", pulsno okrene broj, pa do trenutka kada se zacuje signal zauzeto.....

I ako jeste, a po koloni vreme izgleda da se namucis dok dobijes provajdera, da li si gledao da li ti se zauzece tarifira jednim impulsom samo kod provajdera (kada zoves "ISDN broj") ili i kada zoves neki drugi broj, bilo sa "tonske", bilo "impulsne" centrale?

E da, najvaznije, sta su ti rekli u Telekomu?

Normalna je stvar da ti tele operater naplati uslugu uspostavljanja veze. Znaci, onog trenutka kada se "tamo" javi onaj koga pozivas, istarifira se "uspostavljanje veze".
Kolona zauzece ti najverovatnije prikazuje koliko dugo si koristio tj. zauzeo liniju u saobracaju (znaci pocevsi od trenutka uspostavljanja veze pa dok si je prekinuo). Kolona tarifir. ti oznacava koje vreme su ti istarifirali tj naplatili.
Kao sto se vidi iz listinga, naplatili su ti samo uspostavljanje poziva (znaci 1 impuls) a onih 40-ak sekundi su ti 'oprostili'.
Ne mogu tacno da se setim, ali valjda postoji odredjeno vreme posle uspostavljanja poziva koje se ne tarifira, valjda je to 1 minut do kojeg nisi ni stigo jer konektovanje nije ni uspelo.
To jos i nije tako lose, u svedskoj ti recimo naplacuju uspostavljanje poziva PLUS odmah pocinju da ti obracunavaju trosak.. pa makar razgovarao 15 sekundi, naplatice mi uspostavljanje poziva plus tih 15 sekundi razgovora..

pozdrav

bez obzira na rukovanje ili bilo kakvu vrstu komunikacije me

PA VALJDA JE SVIMA DOVOLJNO JASNO DA SE NIGDE NA SVETU NE NAPLACUJE INFORMACIJA O ZAUZETOJ LINIJI!

Cak i ako zacujes cuveni hendsejk, morao bi sa onim istim gorepomenutim IQ da takvu stavku prihvatis kao realan trosak - uspostavljanje veze.

Sta je sledece? Kada podignes slusalicu 0.5 impulsa? Okrenes = 1 impuls? Pustis predugo da zvoni = 2 impulsa? Ako pistis k'o modem = 3 impulsa?

Nema govora o bilo cemu drugom do kradji koja prevazilazi sve dosadasnje Telekomove!!!

LIBERTAD O MUERTE!!!:rocket:

Re: bez obzira na rukovanje ili bilo kakvu vrstu komunikacij

crullick je napisao(la):
Sta je sledece? Kada podignes slusalicu 0.5 impulsa? Okrenes = 1 impuls? Pustis predugo da zvoni = 2 impulsa? Ako pistis k'o modem = 3 impulsa?
Pa moraces da se "pomiris" sa tim dok dovoljno velikom broju ljudi ne propisti glava kao express lonac, pa dohvate ranije predlozene vile, kuke i motike...
Inace, bilo je predloga da se umesto impulsnih intervala za obracun koristi realno utroseno vreme, tj. da se obracun vrsi po sekundama razgovora, ali se za sada od toga odustalo, jer u Srbiji preovladjuju analogne centrale koje nemaju mogucnost obracuna na sekund ctp;

Re: Re: bez obzira na rukovanje ili bilo kakvu vrstu komunik

Crni je napisao(la):
Pa moraces da se "pomiris" sa tim dok dovoljno velikom broju ljudi ne propisti glava kao express lonac, pa dohvate ranije predlozene vile, kuke i motike...
Inace, bilo je predloga da se umesto impulsnih intervala za obracun koristi realno utroseno vreme, tj. da se obracun vrsi po sekundama razgovora, ali se za sada od toga odustalo, jer u Srbiji preovladjuju analogne centrale koje nemaju mogucnost obracuna na sekund ctp;

Pa, zar se ne moze definisati duzina trajanja impulsnog intervala. Moglo bi se definisati da je npr. trajanje impulsnog intervala 1 sec i to je to. Znam da su svojevremeno skracivali trajanje impulsnog intervala, pa pricali da impulsi nisu poskupeli, ali cemo dobijati vece racune :D

Nije za dzabe moj sig:
MRZIM INTERNET U SRBIJI :cuss:

crullick je napisao(la):
Dragi prijatelji,
Postovani pretplatnici Telekom Srbije,
Imucne budale (pardon),

U prilogu dostavljam stranu br. 6 zvanicnog Izvestaja o pozivima za pretplatnika broj: 6** *** (u narodu poznatije kao "listing iz poste"). Molim obratite paznju na kolonu "B broj" (Verat), "Zauzece", "Tarifir." i "Imp.".
0.3644 din, sica! Ta maznuta "sica", u ovom slucaju, u okviru racuna od 877 din. iznosi 286!!! Sabirajte, mnozite, placajte!

Dobrodosli u svet najskuplje fiksne telefonije na svetu.

Ja sam toliko popi*deo, da cu posvetiti svaki slobodan trenutak reklamacijama, tuzbama, mailovima grckim i 'talijanskim partnerima...

Vi kako hocete!

Izmedju ostalog, voleo bih da se na Benchmarku pojavi i neki smisleni tred poput peticije koji bi umnogome legitimisao napore da se stane na put mafiji koja ubija racunima.

pzdrv
nmnj

cisto da znate da se 1 impuls naplatjuje poziv na mobilni koji je iskljucen ctp; ja nisam verovao rodjenim ocima kad sam video :rocket:

A pazite shta se meni desilo....pre 7-8 meseci dobijem svemirski rachun i ajde da pogledam listing, a ono ni manje ni vishe nego 50-60 poziva na 041 (neki net), a ja sam tada imao besplatni flat i naravno nije mi ni padalo na pamet da zovem taj lopovski....kada sam im rekao da ja nisam zvao te brojeve, rekli mi da napishem onu zalbu shta vec, i naravno na kraju sam telefon morao da platim uz objashnjenje da sam ja to zvao....posle toga mi je par meseci dolazilo isto *ranje, zalio sam se i uvek sam morao na kraju da platim...u medjuvremenu sam izgubio flat, pocheo da zovem i sam 041 i onda je tek rachun narastao 2-3 puta....pre dva meseca sam prestao da koristim 041, i evo pre nedelju dana proverim listing, a ono opet 041...usput nisam rekao da imam koncentrator u zgradi (koji inache sluzi da unishti vezu sa netom, pa preko 2.5KB/s nema protoka na sedmocifrenoj centrali) koji obavezno ne radi 5-10 dana mesechno (pretpostavljate da mi onda telefon ne radi) !!!
juche mi je doshlo da otkazem telefon mamu im !#@$%$@^!@$%

A sta da kazemo mi koji imamo staru :rocket: :rocket: :rocket: pulsnu centralu i kojima veza puca non-stop!
Moj prosecan tel. racun je oko 1500 din(nekad vise,nekad manje),a mogu onda da mislim koliko mi samo ode na te sekundarne pozive?!
Hocu novu centralu!:)

Nemojte da me za*ebavate! Kako to on doda impuls i ako je veza sa provajderom zauzeta??!?! Ja sam na najgoroj centrali u gradu i treba mi po SAT vremena u proseku da bi dobio Sezam (za YUBC u proseku 5 minuta - prosek je pre bio pola sata, ali su se popravili u poslednje vreme). Znaci ako je veza 60 minuta konstantno zauzeta a redial se ponovi oko 200 puta meni to svaki dan dodje 200 impulsa=72 din?? Ajde neka se javi neko da kaze da ovo nije tacno ili da sam ja sve ovo pogresno protumacio, inace prodajem kompijuter jos danas!!!

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Nemojte da me za*ebavate! Kako to on doda impuls i ako je veza sa provajderom zauzeta??!?! Ja sam na najgoroj centrali u gradu i treba mi po SAT vremena u proseku da bi dobio Sezam (za YUBC u proseku 5 minuta - prosek je pre bio pola sata, ali su se popravili u poslednje vreme). Znaci ako je veza 60 minuta konstantno zauzeta a redial se ponovi oko 200 puta meni to svaki dan dodje 200 impulsa=72 din?? Ajde neka se javi neko da kaze da ovo nije tacno ili da sam ja sve ovo pogresno protumacio, inace prodajem kompijuter jos danas!!!

nemoj da se sekiras, ton zauzeca se ne (i ne moze da) tarifira, niti bilo ko pravi i prodaje takva resenja u svetu jer od toga nemaju zaradu :)

Mica je napisao(la):
Da si toliko vremena proveo slusajuci signal zauzeto, to sigurno nisi, a opet svaka kolona se razlikuje, 48, 41, 40, 45, 46, 44...... Nije mi jasno.... Da li je u to uracnato vreme od kada modem "otvori liniju", pulsno okrene broj, pa do trenutka kada se zacuje signal zauzeto.....
zasto je nemoguce. racunaj. treba 3-4 sekunde dok modem ne krene da mota brojeve. ima 5 nula, znas li koliko treba vremena sa puslnim biranjem da se to sve obrne?

plus, veza zauzeta a modem ne posznaje busy signal. eto ti lepe cifre od skoro 60 sekundi

petri je napisao(la):
nemoj da se sekiras, ton zauzeca se ne (i ne moze da) tarifira, niti bilo ko pravi i prodaje takva resenja u svetu jer od toga nemaju zaradu :)
petri, koliko puta treba da ponovim ovde? zar ne vidis da su mi tarifirali zauzetu liniju?!

Miroslav je napisao(la):
petri, koliko puta treba da ponovim ovde? zar ne vidis da su mi tarifirali zauzetu liniju?!

Jesi li se konsultovao sa nekim relevantnim tumachem listinga?

Miroslav je napisao(la):

cek cek.. zakacio si se na centralu i pregledao kompletne logove pa tvrdis da je to 100% istarifiran signal zauzeca? ili samo na osnovu toga sto se kolona zove "zauzece"?

kao sto sam pisao u ranijem postu, kolona na tvom listingu koja nosi naziv zauzece predstavlja zauzece linije tj. duzinu trajanja veze. To sto su ga tako nakaradno krstili, ne znaci da to ima veze sa signalom za zauzece, jer signal za zauzece se ne procesira.
ovo tvrdim sa sigurnoscu jer sam se upravo danas posle citanja listinga konsultovao sa strucnim licem.

Re: Re: Re: bez obzira na rukovanje ili bilo kakvu vrstu kom

delimir je napisao(la):
Pa, zar se ne moze definisati duzina trajanja impulsnog intervala. Moglo bi se definisati da je npr. trajanje impulsnog intervala 1 sec i to je to. Znam da su svojevremeno skracivali trajanje impulsnog intervala, pa pricali da impulsi nisu poskupeli, ali cemo dobijati vece racune :D
Pa ni meni nije jasno zasto ne bi mogao impulsni interval da bude 1s. Bilo je ranije nekih praistorijskih analognih centrala koje nisu mogle, pa je u to vreme na njima u lokalu svaki razgovor bio 1 impuls !!!
Vec duze vreme nema takvih (prebacene u muzej :)), a ove koje su u upotrebi bez problema mogu da se adekvatno podese, ali u Telekomu imaju neko objasnjenje o gremlinima i suncevim pegama, pa kao zbog toga nisu u mogucnosti (kako oni vole da se odraze "nema tehnickih mogucnosti").
Ma :butt: mi se od Telekoma i njihovih saopstenja/objasnjenja/poslovnosti...

ZA CRNOG & DELIMIRA:
j**** mi sve ako ne odem sa puskom u postu sutra; te motike i vile su mi nekako nenasilne u poredjenju s onim sta cu da im radim!

+ impuls jeste vremenski definisan: 60 sekundi u slabom saobracaju (15-17; 21-06) i 30 u jakom, ali to ih ne sprecava da ga obracunaju za par tu-tu-ova koje modem ne kapira kao zauzece

ZA BOGGYMAN & DRIVER:
dobrodosli u klub

ZA PUPKE 3 & ROY JONES JR:
ja sam isto na jednoj od najgorih (42), Miroslav je stoicki priznao da je ono njegov listing, ali mi na starim centralama ne mozemo ni da ga dobijemo, ovo je (zakasneli preventivni) krstaski pohod na Telekom da im malo *8!@^X%#

ZA PETRIJA:
djani attach na prvom postu (vidi takodje pod Miroslav), ne moras ni da gledas "zauzece" samo proveri vremenski interval i kolonu "imp."; sutra i ja zovem nekog majstora koga znam

+ ZA SVE:
moj omiljeni citat (8. putnik II): "Be afraid, be very afraid!"

LIBERTAD O MUERTE!!!

crullick je napisao(la):
ZA PETRIJA:
djani attach na prvom postu (vidi takodje pod Miroslav), ne moras ni da gledas "zauzece" samo proveri vremenski interval i kolonu "imp."; sutra i ja zovem nekog majstora koga znam

nista, ajmo onda ovako:
skenirajte i ostatak listinga (dovoljno samo jednu stranu, pa zamaskirajte pozivane brojeve radi privatnosti), pa da poredimo kolone zauzece, interval i impuls
ako se ispostavi da kolona zauzece bude jednaka nuli (logicno, jer pozvani broj ste dobili, nije bio zauzet?), a kolona vremenskog intervala pokazuje duzinu trajanja veze (kolona impuls adekvatno s time), onda definitivno nisam u pravu.
u protivnom, u pravu sam

Nazad
Vrh Dno