Šta je novo?

Neverovatno foxconn iskustvo!

Borgof

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poena
395
Moja oprema  
CPU & Cooler
R7 5700X3D
Matična ploča
TUF GAMING B550-PRO
RAM
32GB Crucial Balistix
GPU
RTX 3070 Gaming X Trio
Storage
1TB nvme + 2TB WD Black
PSU
SS650
Kućište
H510
Monitor
LG 32"
Miš & tastatura
G502 X & Nuphy Air 75
Laptop
HP Envy X360 13" Ryzen 4700U
Mobilni telefon
Note 20 Ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle moja ploca iz potpisa, pre neke 2 godine sam pokusao da klokujem proc (takodje iz potpisa) medjutim nikako nisam mogao da pronadjem HT mnozilac u biosu iako je po specifikacijam ploca navodno pravljena za budget oc-ing. Tako da sam dizao magistralu na nekih 230-240 MHz sto mi je naravno dizalo i HT na 1200+- 100 MHz, nadajuci se da ce u medjuvremenu izaci neki update za bios koji bi dodao opciju menjanja HT clock-a u BIOS-u. Medjutim nista od toga. I tako ja kontaktiram Foxconn pre par nedelja sa svojim problemom i oni mi posalju BIOS sa otkljucanim HT mnoziocem i AMIBIOS program za flash. Neverovatno :banana:, tako nesto uopste nisam ocekivao i zaista funkcionise, ne bas savrseno, posto se posle sacuvavanja podesavanja u bios-u komp zakuca pri paljenju, ali kad pritisnem restart normalno se podigne i svaki sledeci put se podize normalno.
Evo ga i screen iz CPU-Z: :d
cpuzoc.png

Male ti te "ikonice" :D

Lepo je kad se vidi da je nekim proizvodjacima stalo do misljenja korisnika takav gest im je najbolja reklama.

Lepo je kad se vidi da je nekim proizvodjacima stalo do misljenja korisnika takav gest im je najbolja reklama.

Ja sam i pre svega ovoga bio prezadovoljan foxconn-om veoma, pogotovo sto sam uz plocu i proc dobio njihov cooler koji bruka dobro obavlja posao i jako je tih, a ne stock amd za athlon-e. Posle ovoga mi je zaista zao sto nisu toliko zastupljeni na nasem trzistu :(

Propale 2 godine zivota :d Mislim da si za to vreme mogao da uzmes neki 5000+ i gledas svoja posla.

Propale 2 godine zivota :d Mislim da si za to vreme mogao da uzmes neki 5000+ i gledas svoja posla.

Hmmm, zasto propale? Mislim nije kao da je to jedino sto sam radio za te 2 godine. Mislim da nije bilo potrebe za time jer realno sam zadovoljan i onako kako je procesor radio nisam nikada imao nekih vecih problema sanjime...

Vidis da se zezam...ja sam u medjuvremenu zamenio nekoliko platformi...to ti ide sve samo od sebe( naleti nesto povoljno uz doplatu itd, kupi se novo...) a i valjda kad imam dosta drustva koje stalno menja budzi kompove lakse mi je da prodam i kupim drugo.

Ma znam samo sad kada studiram nije mi bas racunar prioritet, a priliv novca mi i nije bas blistav :(. Tako da do naredne godine i zavrsetka studija i ne planiram da menjam platformu ni racunar (osim ako ne uleti neki jako povoljan AM3 posto mi je ploca otkljucana na AM3). Inace bih ga menjao komponente redovno da mogu.

Nema veze to sa studiranjem...nego sa zemljom u kojoj zivis i standarda.

Vrh Dno