Šta je novo?

Neverovatno, ali istinito! MSI K8N NEO3-F Gold edition!

gileip

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
360
:wall: Neverovatno, ali istinito! MSI K8N NEO3-F Gold edition!

Kupio sam ploču MSI K8N NEO3-F Gold edition posle članka koji sam pročitao u časopisu Digital o dobrim overklokesrkim osobinama ove ploče! Pre toga sam imao Asus K8N i AMD Sempron 2800+, koji je radio super na 2GHz, više i nisam želeo da ga overklokujem! Kada sam uzeo ploču, na njoj je bio bios verzija 1.1 koja nije mogla da prepozna procesor kao AMD Sempron 2800+, već kao AMD Hammer Family processor - Model Unknown!? Odmah sam flešovao bios sa verzijom 1.5 i bez problema je očitao ime procesora, medjutim tu nastaju problemi! Jednostavno procesor koji je radio bez problema na 2GHz, na magistrali od 250MHz, ovde nije mogao da predje magistralu od nekih 222MHz, sve preko je bilo nestabilno za sistem! Deset dana sam pokušavao sve i svašta ne bi li procesor naterao bar na tih 2GHz, ali uzalud! Nema opcije koju nisam pokušao da promenim u biosu, ali sve je bilo uzalud, 1760MHz i ništa preko! Onda sam na sajtu pc berze, na forumu overklok našao članak člana gogi1 (i želim da mu se ovim putem zahvalim) koji je imao isti problem i uspeo da ga reši! A kako ga je rešio? Ovo od kada radim na računarima, a radim već dobrih 20 godina na PC računarima, još nisam doživeo! Jednostavno samo prva verzija biosa omogućava da procesor može da se overklokuje bez problema! Izgleda da su u MSI-u stavili ograničenje za AMD Sempron procesore da ne mogu da se overklokuju kako bi mi koji to radimo želeli! Ovo je veliki minus za MSI i prevara za sve korisnike njihovih proizvoda! Sada mi procesor radi O.K., ali mislim da ovo što su u MSI-u uradili ne dolikuje jednom takvom renomiranom proizvodjaču matičnih ploča! Ovaj tekst sam napisao zbog svih onih koji kupuju MSI da dobro razmisle da li da ga uzimaju, jel ovakav nefer potez je za svaku osudu! Pozdrav svima koji pročitaju ovaj tekst!
:wall:

Nauk, ne menjaj ako radi. Bez da branim ikoga, mozda, sta vise verovatno su ljudi testirali sa verzijom BIOS-a koja omogucava overclock, ako je to sto kazes korektno.
Uzgred, cesto sam ispratio savet momaka iz Digital-a (dosta njih su ovde VIP members ili moderatori), i nisam se pokajao.
Jednom prilikom, pocetkom godine, pozvao sam redakciju i dobio Nedeljka Kovacevica koga sam dobrih pola sata smarao sa pitanjem o savetu za konfiguraciju. Dilema je bila Barton vs. Athlon64, i na njegov savet, uzeo sam Athlon64. Odavno je prodat, ali, meni je zavrsavao posao.

Eeeee MSI, MSI...

:wall: :type: Ma nije meni problem zbog ploče, ja i onako prodajem računare tako da ću i ovu ploču prodati, već me nervira što neće da šljaka kako treba! Kad god sam uzimao MSI uvek sam imao problem, ili sam ja baksuz ili ne znam šta je u pitanju!

Poslednja izmena:
Šta ću kad volim da čitam časopise, i baš sam verovao ljudima iz Digitala na reč, jer uglavnom sve pišu kako i jeste, kad ono šipak!

Primerak je O.K.

Isti problem su imali i drugi ljudi na ovoj ploči, akli sam ja to skoro i saznao, ploča sada radi O.K. procesor radi na 2GHz, problem je taj što je overklok omogućen za Athlon 64, a ne za Semprona, zato kada je prvi bios u pitanju, koji je izašao pre Semprona 64 sve radi kako treba jer ne prepoznaje procesor! :wall: :crash:

Isti problem sa doticnom plocom sam imao i ja, ali sada ga vise nemam jer sam je se resio... Ploca nije htela da se bootuje kada ukljucim neki usb device i nije videla cpu sempron64 2800+. Kada sam flesovaso bios 1.5 sve je proradilo ali je i na defaultu bila relativno nestabilna a sto se klokovanja tice nije htela da predje 235fsb u asinhronom radu. Sada, fala bogu, imam ASUSa k8n4e-dl i fsb mi je 288 asinhrono a cpu radi bez problema na 2.3GHZa. POZDRAV!!!
Bez te od MSIa sto se AMD CPUa tice. Za Intel CPUe je OK!

Ne znam zasto,ali meni na ploci iz potpisa C`n`Q ne radi sa novijom verzijom biosa
Naravno masina je overclockovana na 2,8 ghz i sa originalnim biosom radi ok,dok sa novijim nece ni da digne sys.

Inace novi bios mi je trebao samo zato sto stari nece da digne sys. kada nakacim Front USB iz kucista na plocu...

Msi,Msi...

gileip je napisao(la):
Kupio sam ploču MSI K8N NEO3-F Gold edition posle članka koji sam pročitao u časopisu Digital o dobrim overklokesrkim osobinama ove ploče!
nije mi jasno kako neko moze tako nesto da napise :wall:
gileip bolje malo vise citaj forume nego sto citas te novine jer ovde se zna da je taj MSI NEO3-F teski krs kad je klokovanje u pitanju ;)

Ser_Zile je napisao(la):
nije mi jasno kako neko moze tako nesto da napise :wall:
gileip bolje malo vise citaj forume nego sto citas te novine jer ovde se zna da je taj MSI NEO3-F teski krs kad je klokovanje u pitanju ;)
Nazalost, gileip je citao broj od pre 10 meseci tada je testiran taj Neo Gold sa inicijalnim BIOS-om i to je tada zaista bila najbolja ploca koja se dobro overklokovala sa tadasnjim test procesorom.

MSI-je uspeo kroz nekoliko verzija BIOS-a da maksimalno degradira plocu. U 48 broju, koji izlazi za nedelju dana imamo totalni test PCI Express maticnih ploca za Socket 754 i slika je potpuno drugacija.

Ne mozemo sada da ponovo objavimo 38-broj, ali mozemo ljude da upozorimo na bitne promene koje su se dogodile za deset meseci! To smo i ucinili u novom broju!

Tako da, s aspekta objektivnosti i strucnosti nema razloga da ne cita "te" novine ;)

Nedjo je napisao(la):
Nazalost, gileip je citao broj od pre 10 meseci tada je testiran taj Neo Gold sa inicijalnim BIOS-om i to je tada zaista bila najbolja ploca koja se dobro overklokovala sa tadasnjim test procesorom.

MSI-je uspeo kroz nekoliko verzija BIOS-a da maksimalno degradira plocu. U 48 broju, koji izlazi za nedelju dana imamo totalni test PCI Express maticnih ploca za Socket 754 i slika je potpuno drugacija.

Ne mozemo sada da ponovo objavimo 38-broj, ali mozemo ljude da upozorimo na bitne promene koje su se dogodile za deset meseci! To smo i ucinili u novom broju!

Tako da, s aspekta objektivnosti i strucnosti nema razloga da ne cita "te" novine ;)
to se ceni! (zaboravih kad je ploca stiga kod nas :wall: )

nisam mislio da ne treba da cita konkretno "te" novine jer vrede.
hteo sam da kazem da se po forumima moze doci do svezijih i konkretnijih informacija jer tekstopisac ima jedan primerak ploce i pise samo njegovo misljenje, a ovde moze da se procita misljenje dvadeset vlasnika doticne i stekne bolja slika o samom proizvodu.

:wave:

Ja inace imam MSI NEO3 i niste bas za sve u pravu ploca ima jedan problem a to je ako se freq memorije spusti pre overclock-a (sto se inace radi za brzine preko 240+ FSB narocito ko ima value memorju) ploca setuje LUDACKE tajminge pa tako DDR400 memoriju na 133Mhz setuje da nemoze da dogura preko 150Mhz prilikom dizanja FSB-a
Ja sam ovaj problem resio tako sto sam default tajminge sa 200Mhz setovao na manual kad podesim memoriju na 133Mhz i sad ploca bez problema radi na FSB od 310Mhz
Procesor je Sempron 2800 uspesno radi na 2.5Ghz
Overclock je radjen iz windows-a (po potrebi)
Ako nekog interesuje mogu postovat-i timinge
Bios 1.4 moded ali isto je radila i sa 1.1

Nedjo je napisao(la):

Nedjo je sve rekao, tako da je povodom ovoga stvar jasna. Ja samo skrecem paznju ljudima (narocito onima koji se navodno vise bave materijom) da se stvari oko ploca dosta brzo menjaju (bukvalno od revizije do revizije) sto je vecini ovde, nadam se, poznato. Kod ploca je sasvim regularna pojava da prva serija bude odlicna, a posle kvalitet pada, i to je jednostavno tako. Naravno, postoje i kontra varijante. E sad, kada nam ploca stigne na test mi mozemo reci samo misljenje o tom primerku koji je stigao tada, jer nemamo mogucnost da previdimo sta ce se dogoditi, tipa "ova ploca je sada dobra, ali ce vec sledeca isporuka biti krs, pa nemojte uzimati". Ako idemo logikom citanja sest i vise meseci starih brojeva i to uzimamo kao parametar, mozemo reci "ja procitah u nekom starom broju nekog casopisa da Pentium III kida kako je dobar, ja uzeh i kad ono ...nikad vise necu taj casopis da citam jer lazu". Malo glupo, zar ne ? E, to sto je MSI uradio sa doticnim modelom je posebna prica, ali sami su krivi, jer kupci koji su se jednom opekli tesko da ce u skorije vreme opet razmisljati ploci tog proizvodjaca.

Poslednja izmena:
da je hardver kod nas kvalitetan kao "te" novine , nama bi bilo puno lepse :)

zeljko je napisao(la):
Ja inace imam MSI NEO3 i niste bas za sve u pravu ploca ima jedan problem a to je ako se freq memorije spusti pre overclock-a (sto se inace radi za brzine preko 240+ FSB narocito ko ima value memorju) ploca setuje LUDACKE tajminge pa tako DDR400 memoriju na 133Mhz setuje da nemoze da dogura preko 150Mhz prilikom dizanja FSB-a
Ja sam ovaj problem resio tako sto sam default tajminge sa 200Mhz setovao na manual kad podesim memoriju na 133Mhz i sad ploca bez problema radi na FSB od 310Mhz
Procesor je Sempron 2800 uspesno radi na 2.5Ghz
Overclock je radjen iz windows-a (po potrebi)
Ako nekog interesuje mogu postovat-i timinge
Bios 1.4 moded ali isto je radila i sa 1.1
Verujem da si resio problem ovim podesavanjem...svakako vredi pokusati i na drugim plocama :,,:

Nazad
Vrh Dno