Šta je novo?

"Neutralna O" ispred broja u Excelu

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Konkretno, napravio sam neku formulu sa više IF funkcija... U jednu kolonu ubacujem vrednosti (celi brojevi od 1-999), a u drugoj koloni se izračunavaju određene vrednosti po po pomenutoj formuli. E sad, imam potrebu da umesto, recimo broja 5 (kao argument funkcije) unesem 005 a da rezultat funkcije bude kao da sam uneo 5. Dakle, da li postoji način da nekako formatiram (ili nešto drugo uradim) sa ćelijom u koju unosim vrednost argumenta, tako da jedna, dve, ili više nula unesene ispred broja ostanu "neutralne" tj. da ne utiču na rezultat funkcije? To je kao ono kad se, radi forme, unosi 02 dinara i 05 para, a moze i 2 dinara i 5 para (kad posebno postoje kolone za dinare, a posebno za pare)... Znam da je moguće rešenje insertovanje posebnih ćelija (kolona) za upisivanje nula, ali zbog brzeg unosa, potrebno mi je da ukucavam sve u jednu ćeliju...

Poslednja izmena:
Izaberi celije koje treba da imaju odredjeni format broja, right-click, Format Cells, izaberi Custom za tip broja, i podesi da ima nule pre broja (cini mi se da bi za 005 trebalo ici 00# kao format).
Za druge celije, gde treba drugaciji format, uradi isto samo nemoj da dodajes 00 pre #.

Ja to radim slično, samo izaberem celu kolonu, format cells, custom i upišem 000. Tako kod svih brojeva koji imaju manje od tri cifre dodaju nule na početku.

Vrh Dno