Šta je novo?

Neuspesna kalibracija, ocajna slika.

Bobajakuda

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2013
Poena
240
Imam problem sa tv-om za koji sam naravno ja kre*en kriv.

U pitanju je Samsung UE32F5000. Imam ga oko 5god i sad sam nasao da ga kalibrisem iako je slika bila odlicna.

Usao sam skriveni meni (dok je tv ugasen info>menu>mute>power) i kliknuo na opciju "AV Calibrate". U pokusaju kalibracije pocele su da izlaze neke roze kockice po ekranu i na kraju izbaci "failure" i jednu roze kockicu ostavi na ekranu + je slika ocajna. Toliko je tamno, mracno i boje nemaju veze sa realnoscu..

Probao sam factoru reset medjutim nista ne pomaze. Na internetu ne mogu da nadjem pomoc za ovo.

Jel postoju neko resenje ili sam ga dokusurio?

IMG_20180304_143031.jpg

Metoda sa prvog linka je za hdmi dok meni treba za av, ali rekoh ajde da probam. Nazalost nije mi pomoglo...i dalje izbacuje failure. [emoji20]

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Ne mogi edit na prethodni post.

Jedna stvar mi nije jasna: kako se ne vrate podesavanja na default kad uradim FR nego ostaju "ostecena"?

Kalibracija je postavila novi default, pa nema na sta drugo da se revertuje. Zato ja na svojim TV kuci ne radim u servisnom meniju nego u regularnom meniju za sliku (doduse radio sam samo za HDMI).

Jel znas mozda iz kog razloga je kalibracija neuspesna, tj failed?
Probao sam i na hdmi gde je takodje izbacilo fail. Posle mog idi*tizma tv je prakticno neupotrebljiv.

pa trebalo bi da imas onaj checkerboard signal pre pokretanja kalibracije, u odnosu na njega TV odradi ono sto treba (prvi link). Obizrom da ga nije bilo ko zna po cemu se kalibrisao...

Nasao sam na avsforum-u temu o problemu koji imam. Vidim da su to tamo resili tako sto su napravili sliku sa 8x8 kockicama i pokrenuli kalibraciju. Nije mi jasno samo kako da prikazem sliku na tv-u? USB ili nesto drugo..

My steps to success:
1. Created an 8x8 checkerboard of squares with size 240x135 because my TV is on 1920x1080. My checkerboard starts with a white square at the top left side (don't really know if this matters though).
2. Used my XBOX 360 to display the pattern on TV
3. Started the Service Menu on my TV and went to the Calibration menu.
4. Pressed the 'left cursor' button on my TV remote and waited.

- In the mean time the black squares turned green on my TV but I just ignored it.
- Then the brightness suddenly increased... but I still waited (to be honest I don't really know how long I've waited but it at least 20 seconds I think).
- But then... the TV shows the original picture (the green squares returned to black) and more importantly... the menu shows "Success"!!!

So thanks a lot for all your help guys!
Best regards.

Hello, I'm success!!
My steps:
- I prepared a 1600x1200 black and white checkerboard jpeg image with windows paint.
- I displayed it full screen with the Wii photo channel.
- I start calibration.

That's all.

po ovome sto je on napisao koristio je xbox 360 da prikaze sliku,verovatno na xbox-u otvorio sliku u fulskrinu i preko hdmi-ja poslao na tv,posto cisto sumnjam da je koristio analogni izlaz.mislim da je potpuno nebitno koji izvor koristis dok god tv prikazuje tu sliku u toj rezoluciji.

Problem je sto ne znam kako da sredim AV failure. HDMI sam sredio preko BR player-a, a sad kako cu AV to pojma nemam. [emoji45]

Ima li taj BR kompozitni izlaz (cinc)? Mislim da ti treba nesto analogno, npr dvd plejer pa iz njega scart ili tako nesto.

Nazad
Vrh Dno