Šta je novo?

Neuspešno deljenje foldera

senior1976

Cenjen
Učlanjen(a)
12.01.2014
Poena
154
Molio bih za pomoć članove sa više iskustva, i naravno sa više znanja od mene...
U najkraćem, koliko je to moguce...Radim u manjoj firmi, 12-13 racunara, svim racunarima workgroup je jedinstven ( izmenjen ). Znači rade u workgroup - nemam domen. Jedan računar sam nazvao server, i na njemu imam jedan folder, koji ima naziv BAZA, i koji sam šerovao i dao pristup svim zaposlenima. Znači mogu svi da pristupe, menjaju, dodaju, skidaju dokumenta itd...Na ostalim računarima sam uradio mapiranje diska, dao im putanju \\server-pc\baza, ukucao user i password,zapamtio parametre, stavio da lozinka nikada ne istice...itd...i to je sve ok, lepo radi, svi pristupaju bez problema, i tako vec dve godine...
E sad...gde nastupa problem...deluje krajnje jednostavan zahtev, ali ja se mucim vec nedelju dana, i ne mogu da nadjem resenje za to...Od mene se trazi da u okviru tog foldera BAZA, napravim podfolder NOVO, i da njemu mogu da pristupe samo tri osobe ( establizment - direktor i pomocnici ) Cak ne mora ni u okviru BAZE, moze i folder pored baze na C:, ali sa ograniceenim pravom pristupa ( samo za tri osobe )
Medjutim, tu nastaju problemi...Ja napravim taj folder NOVO, serujem ga identicno kao i folder BAZA, ali kada sa drugih racunara mapiram disk na tu putanju \\server-pc\novo, jednostavno nece da pristupi, windows prijavljuje:
ova mrezna fascikla se trenutno preslikava koristeci drugo korisnicko ime i lozinku. Da biste se povezali sa drugim korisnickim imenom i lozinkom, prvo iskljucite sva postojeca preslikavanja ovog mreznog resursa. ( slika )
Zaboravih samo da napomenem da sam na tom racunaru SERVER, dodao dva nova usera, sa paswordima i po tome davao dozvole za pristup...
Kada recimo izbrisem putanju ka serovanom folderu BAZA, i ukucam putanju ka NOVO, mogu da mu pristupim bez problema....
Znaci pojedinacno mogu da pristupim bilo kojem od ta dva foldera, ali sinhrono, da mapiram disk ka oba - nece da radi...prijavljuje preslikavanje foldera...( slika )

Sta sam probao, ali bez rezultata:
- podelio sam HDD, na dve particije, jedan folder na C: jedan na D:, nece ni tako...
- rekao mi je jedan prijatelj, da je moguce da je problem do toga sto je u pitanju korisnicki operativni sistem ( win 7 pro ), i dao predlog da instaliram win server 2008 r2, uradio, nista...identicno se ponasa kao i pod win 7 pro...

Prosto ne znam sta bih jos probao, a da to radi...Zato vas najljubaznije molim, da mi neko pomogne, ko se zaista razume...Ukoliko ima jos nesto sto nisam napisao, a da je bitno, neka kaze, odgovoricu brzo...
Hvala vam svima unapred na pomoci !!!

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    44.2 KB · Pregleda: 111
Nazad
Vrh Dno