Šta je novo?

Neujednacen zvuk kod audio diska

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Narezao sam jedan audio cd, iz mp3 formata sa hdd. Kompilacija 3 razlicita albuma. Iskljucio sam pauzu izmedju pesama, stavio 8x, I krenuo da rezem. Pre pocetka nero je rekao da mora da stavi razmak od 2,3 sekunde na prvu pesmu( ili tako nesto), I da ce on konfigurisati sve opcije za rezanje. Kliknem ti ja na ok, kad se zavrsilo rezanje diska, ubacim ja u diskmen, kad SAMO prva pesma glasna, ostale vise nego duplo tise od nje. Sta se desilo. Da li da pri sledecem rezanju ubacim pauzu, ili sta vec. Totalno sam zbunjen.
Imam LiteOn 52x32x52
Ehej

I da jos jedno pitanje:
Nekad kada rezem audio diskove svetli narandzasta, nekad crvena lampica, a nekad tokom jednog rezanja jedna pa druga. Da li zna neko u cemu je stos?

Pošto su pesme sa više različitih albuma, da li mp3ojke imaju istu glasnoću?
Narandžasta lampica se pali kada se aktivira buffer-underrun zaštita (što na 8x nikako ne bi smelo da se dešava)

Ukoliko pesme snimas u NERO-u, kada ih uneses u levi prozor obelezi ih sve, pa desnoklik-properties-filters, pa chekiraj normalize, i sve pesme ce ti biti snimljene na istom nivou. Ako su ti potrebne detaljnije informacije o ovome onda pretrazi forum, bilo je puno threada na tu temu.

Zorro je napisao(la):
Ukoliko pesme snimas u NERO-u, kada ih uneses u levi prozor obelezi ih sve, pa desnoklik-properties-filters, pa chekiraj normalize, i sve pesme ce ti biti snimljene na istom nivou. Ako su ti potrebne detaljnije informacije o ovome onda pretrazi forum, bilo je puno threada na tu temu.

Right on

Ma bacio sam jos jedan cd u djubre!
Normalizacija nije u redu nesto...

Vrh Dno