Šta je novo?

Network adapter driver? XP

• Začetnik teme Začetnik teme ateq
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ateq

Cenjen
Učlanjen(a)
11.05.2009
Poena
169
Formatirao sam racunar koji se inace koristi vecinom za snimanje desavanja u radnji,medjutim zene u radnji zvocaju jer nema interneta. Dobili adsl a do sada posto nije trebalo nisam ni primetio da mi lan ne funkcionise!
U all connections nema high speed or lan konekcije. Probao sam napraviti ali nije moguce jer mislim da mi drajver ne valja!
Maticna je Asus p4sp-mx
Skidao sam vec gomilu drivera,ali ni jedna ne radi kako treba!
Ima li neko pravi driver za mene ili resenje za ovaj problem?
Znate kakve su zene...skakace mi po glavi dok to ne resim,zato molim za pomoc! 🙂
hvala

A pošto ćemo pretpostaviti da si negde utakao LAN kabal, ili si dobio LAN priključak na ploči, ili imaš zasebnu LAN karticu.

Ako je LAN integrisan na ploči, proveri u BIOS-u da nije slučajno isključen.

Ako je LAN kartica zasebna, potrebna nam je informacija koja kartica je u pitanju.

Da li ti XP prijavljuje da nemaš driver za LAN?

PS. Da li taj adsl modem slučajno ima opciju da se poveže preko USB-a na komp?

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Ima lan integrisani. Nisam uopste proveravao u biosu,provericu u pravu si! Posto nikada nisam koristio mozda i jeste iskljucen! A i dosta mu je cudan bios...uopste ne postoji mogucnost bootovanja sa dvd a,nego treba da se iskljuci boot sa harda da bih to postigao! :wall: A ni na usb varijantu nisam mislio! Ako rucno dodajem hardver,prepoznaje ga ali izbaci code 10 sto znaci da je los driver! Provericu ove dve opcije za bios i za usb!
Hvala unapred! 🙂

Poslednja izmena:
BIOS > ADVANCED > ONBOARD PCI DEVICES CONTROL > ONBOARD LAN > staviti na ENABLED

to je to...nije problem naci nego setiti se toga! :wall: Mada nije taj redosled ali hvala ti u svakom slucaju! 🙂

Nazad
Vrh Dno