Šta je novo?

Nettvplus i deljenje interneta

srdjan777

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
620
Pozdrav svima!

Imam adsl brzine 4mbs i na njega mi je preko Samsung Smart TV-a zakačen NetTvplus koji radi na brzini 1mbs. Sve je u redu dok se počnem da skidam neki film ili program u komp. putem torrenta. Torrent tada zauzme svu brzinu interneta i blokira mi gledanje TV-a. Moje pitanje je: da li nekako mogu podeliti ovih 4mbs, da za TV uvek ostane slobodnih 1mbs, a ostalo za komp.?

Hvala unapred,
Srđan

Pa ograniči download u torrentu. Ili podeli protok u routeru.

@srdjan777
Najlakse ti je da ogranicis u torrent klijentu npr za uTorrent Options/Preferences/Bandwith/ i ukucas u Global upload/download rate limiting 25/300 kB.
Kako si jos uvek na 4Mbita i ako nije tajna koliko ga placas? Taj paket mislim da je davno ukinut.
Probaj ako imas uslova da dobijes neki brzi net po istoj ceni....

Hvala na odgovorima i pomoći. Trenutno nije moguće uzeti brži paket, jer ne može da postigne veću brzinu. I ovaj mi je po ugovoru 8mbs, ali jedva izgura do 4,5. Ovih dana se radi na poboljšanju. Inače plaćam 17,90€ i nećete verovati, to je u Beču, Austrija (za one koji misle da je na zapadu sve idealno što se IT tiče, nije baš :) )

@srdjan777
Najlakse ti je da ogranicis u torrent klijentu npr za uTorrent Options/Preferences/Bandwith/ i ukucas u Global upload/download rate limiting 25/300 kB.
Kako si jos uvek na 4Mbita i ako nije tajna koliko ga placas? Taj paket mislim da je davno ukinut.
Probaj ako imas uslova da dobijes neki brzi net po istoj ceni....

Mora biti dobar ruter da bi imao podesavanje o deljenu brzine. Na obicnim sto daju provajderi,to obicno nema...ima samo QoS,ali tu procentualno otprilike mozes da podesis,nije to sto tebi treba.
Najbolje ti je da na kompu stavis net limiter program,pa ogranicis na koliko hoces... A kod torrenta,kada skidas,uvek zasebno svakom podesi upload na sto manje (tipa 5kbps), jer ako povuce i upload dosta,to zna da zagusi kompletan net... Tako je barem na adsl, i to me mnogo nervira. Nemoj globalno u torrentu da podesis upload limit za sve,jer zna da zbog toga spusti i download brzinu. Nego svaki posebno kad skidas.

@srdjan777
Jos ako si pecaros, moracu da navratim da me malko provedes po Becu i da odemo na Lepi Plavi Dunav tamo gde ga cuvaju :p
Mali savet, prijatelj u Nemackoj ni ne pokusava da skida preko torenta vec kad dodje kod nas poskida sta mu treba; kazne su OGROMNE plus mozes imati problema da nadjes internet provajdera. Jedino da probas sa nekim VPN servisima, ali tu bas nisam strucan, pa nek ti objasni neko od kolega sa foruma koji ih koristi.
Pozdrav za kolegu Bečliju :)

Moze da skida sa seedboxa pa da vuce sa njega preko http ili da skida sa privatnih domacih trekera oni ga nece dirati i neka ogranici download

Nazad
Vrh Dno