Šta je novo?

Netscape 7.0

• Začetnik teme Začetnik teme petri
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Netscapeu treba dobro shishanje i skidanje kila, pa ce i biti (mozda) nesto od njega.
Da bre mnogo je nalickan i preterano spor....i sto ti rece koji ce mi bre skinovi...nigde mi nisu potrebni a kamoli za browser

silverglider je napisao(la):
Problem sa ocenama koji je browser bolji ili "kome stalno nesto fali" se upravo odnosi na ono sta sam pricao -> forsiranje standarda. Hajde, nije da sad ne znate bas nista o web dizajnu. I sami znate svu pricu oko tagova, sta koji browser "lepse, bolje i brze" podrzava. Kada se forsira ono sta vise lezi IE-u ili samo on moze da otvori korektno, naravno da ce ostali izgledati delomicno nesposobni. Sto ne znaci da su te forsirane stvari i sustinski bolje. Kada bi i vi dosli u firmu u kojoj se govori (i pise) samo japanski, cik da vam vidim performanse, ma kakav strucnjak da ste.

IE jeste lep i (donekle) brz, ali to moze da zahvali samo svojoj integraciji sa windows OS-om, koriscenjem njegovih biblioteka, dll-ova i slicno (pa ispadne da je on sam mali, itd). Evo, koristim nesto IE (poslednji) i na meku ... covece, goreg i kruceg browsera video nisam. Cim mu nije sve nastimano i podredjeno, ispade gori i od Mozaica. IE postoji i za unix (ne i linux), ali mogu samo da zamislim kako to tamo radi.

Netscapeu treba dobro shishanje i skidanje kila, pa ce i biti (mozda) nesto od njega.

Uzmi mysql reference manual u html formatu koji je otprilike 2MB i ucitaj ga u IE, a onda probaj bilo koji browser pod linuxom. Jedino Opera moze da se meri sa IE jer ima brzi engine od IE-a ali pod linuxomje to sporije verovatno zbog i386 optimizacije ili vec cega, ne bih sad u to da ulazim. Medjutim Opera 6.01 je imala bag koji mi je pravio strasno mnogo problema pa sam najvise koristio Konqueror iako m,i je glavni desktop gnome. Sad koristim Galeon koji koristi mozillin engine, ali on stalno nesto krahira, a i ako slucajno pozovete neku adresu kad nemate vezu sa internetom, posle i kad se konektujete izbacuje gresku dok ga ne prebacite u offline, pa ponovo u online. To su mozda sitnice, ali kad se to stalno ponavlja moze da smeta.

Ucitavanje vecih fajlova uopste ne mora biti problem enginea browsera, nego i sporijih drajvera za hdd kontroler. Uzmi i iskopiraj iso image u linuxu i u windowsu i belezi razliku, pa uporedi sa tih 2MB manuala.

A jeste li probali RapidBrowser XP? Za sve ljubitelje skiniranja 😉 i picnute grafike kao i milion² dodataka ovaj browser ce im se svideti...

magick je napisao(la):
Ama šta je ovo, jel' ste se vi to urotili protiv MS-a ili sam ga toliko nahvalio u vestima? 😀 Šalu na stranu, jel' stvarno toliko dobar? Dovodite me u iskušenje .... a što će biti dobro kad' izađe onaj SP1 za XP koji omogućava uklanjanje IE-a i ostalih gluposti iz Svinjdovsa. 🙂
SP1 za Xp je izbacen od strane Microsofta. Sada samo treba da sacekamo da dodje i kod nas.🙂

Ama šta je ovo, jel' ste se vi to urotili protiv MS-a ili sam ga toliko nahvalio u vestima? Šalu na stranu, jel' stvarno toliko dobar? Dovodite me u iskušenje .... a što će biti dobro kad' izađe onaj SP1 za XP koji omogućava uklanjanje IE-a i ostalih gluposti iz Svinjdovsa.
Ma nece nestati, jednostavno ce ukloniti ikonice i ta ****** ali ce ostati u sistemu jer kao poremetice se stabilnost ukoliko se poptuno uklone bla bla

Nazad
Vrh Dno