Šta je novo?

netKar PRO

klesk123

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2007
Poena
319
u pitanju je fenomenalna simulacija voznje sa next-gen grafikom i fizikom...
demo igre u kojem je igrac ogranicen na jednu stazu i jedan automobil (212mb) mozete skinuti sa adrese: http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/2441/8/
za full verziju je potrebna aktivacija...

About netKar Pro

netKar PRO is the natural evolution of the freeware project netKar. A PC based racing car simulator with realistic physics.
netKar PRO is aimed both to professionals in the racing business and to racing enthusiast all around the world. It's aimed to offer an enviroment where people can learn about racing, car handling, behaviour on a racing track, car setup and data telemetry analysis.
An advanced multiplayer engine will bring the driver straight into the action recreating the thrilling experience of a car race.
netKar PRO is an ongoing project, there will be main software releases but the feature list and the technology behind the project is in a constant evolution, mostly driven by the user community backing the simulator.

,)

Neki screenshot bi dobro dosao.

Najveci racing sim promasaj (ikada?)

"Still a very controversial game, the online racing community for netKar Pro is rather thin compared to other sim racing games, and contact with the developers has been sparse. The community is still waiting for a promised "1.03 patch" to solve framerate issues and to allow a properly working multiplayer session for the players with computers that meet the "guaranteed system requirements" as advertised at game launch. There is also an add-on planned for release after the 1.0.3 patch featuring a hill climb track and Osella PA-21 car, although there is currently no release date announced for it. Jaap Wagenvoort - a member of the online netKar Pro community - has been issuing Community Updates on many forums, trying to help improve communication problems between customers and Stefano Casillo, the game's main developer. :d Latest information suggest's that the 1.0.3 patch will be released at the end of Septermber 2007, although this is currently looking unlikely. The patch will come "when it's done", so netKar-Pro user's shall have to just sit tight and wait for the patch/addon."

Poslednja izmena:
pazi to sam i ja prcitao i nije mi se svidelo, mada igra odlicno radi na x1950xt (4xAA, 16AF, 1280x1204) i imam utisak da malo lazu... igra je relativno skupa, izgleda da se kvalitet placa (4 staze, par automobila i 1 godina free update-a= 36e)... ipak ono sto nudi je stvarno vrhunski odradjeno i u mojoj rang listi ona je na prvom mestu odma pored RBRally, a sve ostalo je tamo daleko... za igru ipak treba volan (postoji podrska za tastaturu ali...)

fps je izmedju 59-60 kao sto se vidi na slici... inace postoji mogucnost da se ogranici FPS sto isto nekome moze biti korisno...

Poslednja izmena:
ne, ja obicno zivim na drvetu...
rFactor mi jednostavno ne stoji... ima dobrih stvari i dosta sminke, ali za moj ukus nema dovoljno dobro docaran osecaj brzine i centrigugalne sile...

rFactor mi jednostavno ne stoji... ima dobrih stvari i dosta sminke, ali za moj ukus nema dovoljno dobro docaran osecaj brzine i centrigugalne sile...

Aj onda pomozi Air-u i meni da sidjemo sa drveta, pa nas prosvet(l)i gde je shminka u rFactoru? A kao shto kazze Air, ako ti je to na vrhu liste, gde su ti onda GTL i GTR2 lol :d

Ajde dajte klesku pristup MO, dok napuca 100 postova, popecemo se svi na drvece :d

Aj onda pomozi Air-u i meni da sidjemo sa drveta, pa nas prosvet(l)i gde je shminka u rFactoru? A kao shto kazze Air, ako ti je to na vrhu liste, gde su ti onda GTL i GTR2 lol :d

Perce, ko zna kakva je to lista kod njega. Mozda neka crna lista :D. Mozda smo svi na njoj

Aj nam opisi taj osecaj i objasni jel to neka nova sila. Na drvetu ja to ne primecujem:crash:

Poslednja izmena:
kako ujedate vi, za svako slovo, prikacen mi je volan za sto i malo teze kucam.
crna lista se polako puni :)
rFactor je izgleda nesto zabranjeno za pljuvanje ili sledi linc... ok, ajde zaboravite da sam pominjo rFactor... to i nije tema...

Na benchu sledece stvari ne smes da pljujes:

rFactor
live for speed
GT (za PS) (!!!)
PS2/3 i konzole uopste
PC (njega smes jer je sad u trendu da se pljuje)
Mac
TES serijal
Falout (!!!)
MGS (za PS) (!!!)
AMD

to ti je za ubuduce da znas :D ima jos stvari ali ovo ti je osnovno :p

PS. probo sam demo ovog cuda, crap zivi, kao i GTS i rFactor i sve igrice, ups, simulacije za koje je obavezan volan :bottle:

rFactor
live for speed
GT (za PS) (!!!)
PS2/3 i konzole uopste
Mac
TES serijal
Falout (!!!)
MGS (za PS) (!!!)
AMD

PS. probo sam demo ovog cuda, crap zivi, kao i GTS i rFactor i sve igrice, ups, simulacije za koje je obavezan volan :bottle:

Tjuti i idi igraj nfs:type:

kakav bre nfs on djuska Juiced :D

btw sta je TES serijal ?

aha tnx, prvo sam pomislio da je u pitanju PES serijal ali aj da pitam :p

GX-X aj ne lupaj gluposti molim te..

Klesk, slazem se sa tobom u vezi rFactora... Ako nisi probao, probaj LFS, meni ipak dosta realniji osecaj u voznji, mada netkar uopste nije daleko.. :wave:

Poslednja izmena:

rFactor
live for speed
GT (za PS) (!!!)
PS2/3 i konzole uopste
Mac
TES serijal
Falout (!!!)
MGS (za PS) (!!!)
AMD

E tako prijatelju moj TES i AMD se ne pljuju nikada!!!
Inace igra je OK ono lepa grafika i sve to, ali previshe realno za mene, pa kao sto kaze ono na pocetku za profesionalce i entuzijaste.

Izgleda da sam ja sve vreme bio na drvetu :smash:
rFactor sam pomeso sa nekom drugom igrom (koja je sh*t btw) i stvarno sam zasluzio linc... Tek sad vidim... :d

Bolje ikad nego nikad :D
Nije ni rfactor cvecka. Generalno, samom engine-u se malo sta moze zameriti. Problem je u add-on sadrzaju na koji se rfactor najvise oslanja. U pocetku bude sve super, lepo, odlicno ali kad malo vise vremena provedes uz neki mod pocinjes da uvidjas gde je sve supalj.
Na kraju, po mom skromnom misljenju, ima do 10 modova i mozda 20-30 staza za koje se stvarno moze reci da su vrhunske. Sve ostalo ispolji neke nedostatke, pre ili kasnije.

netKar PRO 1.0.3 is available. This patch delivers a better online experience to all netKar PRO users. We also opened up the multiplayer functionality to demo users and updated the physic core to the latest version using the experience we've accumulated in the last 2 years. A 140-page guide has been included to let users to use the software at its best. This version also marks a change in strategy for the software releases that will be more frequent and responding to the users's requests.
(http://www.netkar-pro.com/download.htm)

:p

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/EBxSdQgj_mo&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/EBxSdQgj_mo&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ma daleko je ovo iza LFS-a.
Teška Alpha naspram njega, iako je ovaj Alpha od svog početka. :)
Sadržaj same "igre" je mnogo iza...

Fizika je već druga stvar, ukusi su različiti...

Evo jedan filmić sa sličnom formulicom iz LFS-a...

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/oIlfGTQiw_g&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/oIlfGTQiw_g&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ma daleko je ovo iza LFS-a.
Teška Alpha naspram njega, iako je ovaj Alpha od svog početka. :)
Sadržaj same "igre" je mnogo iza...

Fizika je već druga stvar, ukusi su različiti...

Pa eto, mogli bi da uturimo i neki filmitj sa slichnom formulom i iz rF-a jel? Samo shto netju, jer nije to tema ,)

Shto se tiche sadrzaja, nKpro je daleko iza LFS-a (kao shto je LFS po sadrzaju daleko iza rFactora, al o5 ni to sad nije tema ;) ) zato shto je vetj nKpro duzzi vremenski period bio "na ledu". Igru je radio jedan chovek, koji je izgleda bio malo svojeglav, pa je sve proshlo kako je proshlo. Uglavnom, sad su tu ukljucheni u odluke josh neki ljudi (valjda kao glas razuma :D) pa se ochekuje i neki napredak. Najavljen je Fiat500 Abarth kao sledetji addon. Sve u svemu, mogla bi ova simulacija i izatji na dobro, ako se promeni dosadashnja filozofija developera i malo ispegla proizvod.

Za sad nema puno traka, ali vremenski period koji je potreban da se ove trake savladaju je poprilicno dug. Meni cak nije ni bitno koliko ih ima posto vise uzivam u samoj voznji nego gledajuci mastovite predele, a ova igra bas to pruza. Upravljanje vozilom je intuitivno zbog kvalitetnog FF sistema i dobre fizike za razliku od vecine simulacija koje imaju ili jedno ili drugo.
Koliko vidim doterali su multiplayer i cak stavili tu opciju u demo, sada se moze reci da je samo pitanje vremena kada ce netKar stici ostale popularne naslove.

Izasla je nova verzija 1.03 ~236Mb.

Izasla je nova verzija 1.03 ~236Mb.

Ne pratish fabulu jelda?! :p

netKar PRO 1.0.3 is available. This patch delivers a better online experience to all netKar PRO users. We also opened up the multiplayer functionality to demo users and updated the physic core to the latest version using the experience we've accumulated in the last 2 years. A 140-page guide has been included to let users to use the software at its best. This version also marks a change in strategy for the software releases that will be more frequent and responding to the users's requests.
(http://www.netkar-pro.com/download.htm)

:p

Poslednja izmena:
Perče, stavi filmić iz rTraktora, slobodno. ;)

btw, kada sam rekao "sadržaj igre", nisam mislio na broj "realnih kola i staza" - iz RL-a jelte (licence)..., tj. "realnih" modova u rF slučaju...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno