Šta je novo?

Netgear Prosafe Plus Switch GS105PE

Astra G

Poznat
Učlanjen(a)
10.12.2021
Poena
30
Dobio sam dva switch-a od Netgear-a GS105PE, da li neko moze da mi objasni za sta se ovo tacno moze upotrebiti? Da li je moguce koristiti to kao razdelnik za internet, ili je u pitanju switch namenjen kamerama? Inace switch se napaja preko petog PoE PD port-a. Kada ubacim Lan kabl iz rutera u taj port apsolutno se nista ne desava i switch ne dobija napon. Da li bi mi neko mogao reci nesto opsirnije o ovim spravicama?

Naravno da se ništa ne dešava jer se taj switch napaja ili iz drugog 802.3af PoE switch-a ili PoE injector-a. Ovo je jako zgodno za neke situacije gde ti dolazi samo 1 LAN kabal, a nemaš struje na toj lokaciji, a imaš nekoliko uređaja kojima je potrebno napajanje i umrežavanje. Switch podržava VLAN tako da je poprilično fleksibilan. Na žalost, u tvom slučaju je taj switch neupotrebljiv. Nabavka 802.3af injectora bi te koštala više nego neki običan nov switch sa 5 portova koji ima iste mogućnosti ali bez PoE.

Naravno da se ništa ne dešava jer se taj switch napaja ili iz drugog 802.3af PoE switch-a ili PoE injector-a. Ovo je jako zgodno za neke situacije gde ti dolazi samo 1 LAN kabal, a nemaš struje na toj lokaciji, a imaš nekoliko uređaja kojima je potrebno napajanje i umrežavanje. Switch podržava VLAN tako da je poprilično fleksibilan. Na žalost, u tvom slučaju je taj switch neupotrebljiv. Nabavka 802.3af injectora bi te koštala više nego neki običan nov switch sa 5 portova koji ima iste mogućnosti ali bez PoE.
Sada mi je mnogo jasnije, hvala na objašnjenju.

Nazad
Vrh Dno