Šta je novo?

Netflix je u Srbiji (Pročitati prvi post)

Pozdrav. Zašto neki od sadržaja koji ima hrvatske prevode (objavljen na hrflix stranici) kada se traže na netflix-u nije moguće naći. Nema mi logike da nešto ima hrvatsku lokalizaciju, a nije ga moguće gledati na ovim prostorima. Probao sam i sa VPN-om, sa hrvatskom adresom. Inače sam iz RS.
 
Jesi prebacio Netflix na HR jezik?
 
Mene je iznenadilo da mi je dosta sadržaja radilo sa sr i hr prevodom ovde na tajlandu, iako je sve na engleskom, a lokacija je Tajland.
Po evropi sam imao problem, hoću da gledam npr neki anima, sinhronizacija japanski i nemački, a nema ni jednih titlova koje znam da pročitam:)
Čudni su oni ponekad...
 
Trebalo bi. Tako sto se registruues sa mail adresom kojom nikad nisi.
 
Odavno ukinuli koliko je meni poznato. Možda ima za neka tržišta, pa odraditi registraciju uz VPN, ali u SAD i Evropi nema.
 
Imam nekako u glavi da ako klikneš na nečiji referral dobiješ free mesec ili možda samo nedelju
 
Citao sam da su ukinuli, pa vratili, ali ne znam kako da aktiviram? Ima samo registracija, a tu trazi karticu. Ne znam sta se dalje desava...
 
Citao sam da su ukinuli, pa vratili, ali ne znam kako da aktiviram? Ima samo registracija, a tu trazi karticu. Ne znam sta se dalje desava...
Naravno da traži karticu, i za free moraš da registruješ i da prođe kartica (u suprotnom bi svi non-stop registrovali free u beskonačnost, samo bi kreirali novi mail), jedino je naplata odložena za 30 dana (ako je ta free opcija i dalje aktuelna, a ti kažeš da jeste).
 
I teoretski sa intesinim virtuelnim karticama + 10minutemail možeš da praviš beskonačno naloga.
 
^ U praksi ne može jer virtual card ne možeš registrovati, tj. možeš registrovati samo fizičku karticu sa brojem žiro računa, bez obzira koliko virtuelnih kartica imaš vezanih za taj račun.
Da može, virtual card postoje u svetu već xy godina, pa bi ovo već bilo provaljeno...
 
Pričate o nečemu što koliko ja vidim ne postoji. Nema više 30 dana besplatnog Netflixa.
 
Kao što su ranije pisali @shamanNS i drugari Netflix je tragično loš na Chrome i Firefox i bukvalno zakucan na 720p...

Međutim, na Edge radi u punoj rezoluciji, i slika je drastično-drastično bolja...

Ako Vam Edge nije primarni browser (a kome jeste ;) ) najlakše je kreirati Edge shortcut na desktopu (start menu>pretraga, kuca se Microsoft Edge>pa desnim dugmetom na ME ikonicu>pa send to desktop create shortcut). Pa onda desnim dugmetom na taj novokreirani shortcut pa se u target kuca "C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge\Application\msedge.exe" https://www.netflix.com/browse (NAPOMENA: između znaka " i https..... postoji jedno polje razmaka (prazno polje)).
Može se podesiti i start window maximized, što je meni lično korisna opcija.

Na ovaj način direktnom klikom na shortcut otvarate Netfix u Edge browseru, bez obzira koji Vam je primarni browser.

Iskreno ni ja se ne bih ovim cimao ali Netflix TV apk ima manu što nema mogućnost ubrzanog gledanja video sadržaja (što npr. mobile apk ima), a nema ni mogućnost ubacivanja eksternih titlova.
Netflix Win apk ima isti problem.
Netflix mobile apk ima ubrzavanje ali ne i mogućnost ubacivanja eksternih titlova.

Tako da samo Netflix preko browsera može sve bez ograničenja i gledanje sadržaja ubrzano i eksterni titlovi pomoću subtital addona koji radi i na Edge, i dobra slika (na Edge barem, kažu i Safari, a na Chrome i Firefox je tragična).

Kome treba da može sve, a ne smeta mu manjak mobilnosti (koju ruku na srce pruža samo mobilna apk) neka proba ovo što sam napisao.
 
Kakva je rezolucija na w10 aplikaciji?
 
^ Na W10 apk je puna rezolucija, međutim, kao što rekoh sama apk je skrnavo odrađena, nema ubrzavanja sadržaja niti mogućnosti umetanja eksternog titla (ima tobođe neka apk u microsoft store koja bi kao trebala omogućiti i umetanje eksternog titla u W10apk, ali meni ne radi, a ima samo jednu i po zvezdicu, tako da cenim da ne radi).

EDIT: Ovo je rezolucija i bitrate u Edge, jeste malo ojađena kako mi se čini (iskreno nisam proveravao da li je ova serija dostupna u 4k preko aplikacije), ali je i dalje znatno bolje nego Chrome...

Clipboard01.jpg

EDIT2: Zaboravio sam da napišem mana Netflix apk i za TV i W10 je i što automatski koristi samo dva Netflix moda slike Dolby Atmos Light i Dolby Atmos Dark (koja su ograničena sa podešavanjima), tj. ignoriše sve modove slike televizora...
 
Poslednja izmena:
Najbolje uzeti Android box i gledati Netflix sa jednom rukom na daljincu a sa drugom rukom... bi se već svi snašli.
 
I ja bih da se prikljucim grupi...
 
I ja bih da se priključim grupi :)

Da li Netflix aplikacija za telefon ima opciju Cast na TV?
 
Gde se nalazi ta opcija?
 
Iz nekog razloga te opcije kod mene nema.
 
Najprostiji razlog, verujem da nije to kod tebe, moraju oba uređaja da budu na istoj mreži..

A možda imaš box ili tv koji nisu podržani od strane netflixa, eon box npr. nije..
 
Za eon box znam.
Tv je Panasonic plazma, nema wifi ali je na mreži preko lan kabla. TV ima Netflix app koja ne radi iz nekog razloga već neko vreme, možda je out of date.
Npr. youtube mogu da castujem na tv
 
Kod mene na Panasonicu radi aplikacija normalno a i cast.
 
Nazad
Vrh Dno