Šta je novo?

NetCaptor 7.0 finall

• Začetnik teme Začetnik teme grozda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo i serijskog koji radi:

NETCAPTOR 7.0 FINAL RELEASE NOTES MAY 6, 2002

Serial:
rUd8tPh7oFlcMhT2L9=wHKRRnOVuB1p3nEFfiQIsZeCqyC+l39tIc4LZEEIcE3N21yKyq2XNw0jwdwFPhCMDSI9RiZfo89HlLPmCaCVc+JxzY0ItCkFfXvVPcROgbkDzg=5y9jzfhviBphB1R1YETvAqhMcGGKZrVK=7lbIHywm

Chekaj pa meni radi i bez serijskog..lepo je proshao crack..
E konachno NetCaptor koji mi apsolutno stabilno radi bez ikakvih problema..stvarno zakon programche!

Serijski je umesto cracka. Znaci ko ne zeli krakovanu verziju nek primeni samo serisjki broj.

HyperUltra

grozda, fala ultra za brzu reakciju.
Steta sto su izgleda crack odma` sklonili sa servera (sa GR-om dobijam "...not found").

Usput, bilo mi je zanimljivo ono sto je prijavio ZoNi, akonto toga da myIE "ima sve opcije koje ima i NC".
To bi bilo super, ali mislim da nije tako (u svakom slucaju verovatno ZoNi-jevim navikama u serfovanju myIE potpuno odgovara):
Ono sto nisam video da moze myIE (a NC moze), je da se sacuva npr: 150 otvorenih tabova (koji nisu u favoritima) sa svojih 150 razlicitih adresa i da se to kasnije sa jednim klickom ponovo otvori (u NC se takva grupa tabova sa svojim url-ovima naziva captorgroups; i kao sto jedan favorit cuva (i otvara) jedan url, tako jedan captorgroups cuva-otvara sve tabove koje ste imali otvorene, odnosno njihove url-ove), i to redosledom kako su bili otvoreni.
Takodje (mozda je problem do winXP-a), ne mogu da otvorim dve sesije myIE-a, dok NC to omogucava, pa je u jednom moguce otvoriti jednu captor-grupu (npr: svi bitni sajtovi za modem drajvere), a u drugom neku drugu (npr: svi yu-sajtovi sa vestima), cisto da se ne bi mesali.
To je ono sto je meni vrlo bitno, a neke opcije (NC-a) koje su za nekog ultimativne, jednostavno ne postoje u myIE-, npr:
Ultra-strava opcija za prevodjenje na engleski (i sa engleskog) za desetak ostalih najzastupljenijih jezika na Mrezi (doduse nc u tom slucaju stranu samo predaje babel fish altavistinom translatoru - al` je od velike pomoci (i nesto brze neko da se startuje altavista, pa da se paste-uje url) kada treba procitati nesto sto je neko u japanu objavio. (Tools>Translate Page)

Ili npr: U letu menjanje enable, disable i prompt za kukije (i ostalo sto se tice sigurnosti) , u opciji Security.

Elem, bilo bi mi drago da gresim, ali ne vidim kako bih (izmedju ostalog) sa MyIE mogao efikasno da otvorim stotinak razlicitih url-ova, i pri tome (kao u NC-u) nakon odredjenog vremena da dam (jednim clickom) "refresh all" da bih video najsveziji sadrzaj stranica.

Ono sto nisam video da NC ima, a da bi nekome potencijalno bila vrlo korisna opcija u myIE je Edit>Zoom

U svakom slucaju, meni, ( i ) MyIE izgleda kao sjajan software koji ce mnogima znacajno poboljsati kvalitet s(e)rfovanja.

I nije (mi) uopshte shiiit, cak i kad ga uporedim sa NC-om.

&pozdrav!

Re: HyperUltra

DS9 je napisao(la):
Usput, bilo mi je zanimljivo ono sto je prijavio ZoNi, akonto toga da myIE "ima sve opcije koje ima i NC".
To bi bilo super, ali mislim da nije tako (u svakom slucaju verovatno ZoNi-jevim navikama u serfovanju myIE potpuno odgovara):
* ZoNi: Veoma mi odgovara (mada sam koristio ranije i NetCaptor do verzije 6.2beta - cini mi se...)
Ono sto nisam video da moze myIE (a NC moze), je da se sacuva npr: 150 otvorenih tabova (koji nisu u favoritima) sa svojih 150 razlicitih adresa i da se to kasnije sa jednim klickom ponovo otvori (u NC se takva grupa tabova sa svojim url-ovima naziva captorgroups; i kao sto jedan favorit cuva (i otvara) jedan url, tako jedan captorgroups cuva-otvara sve tabove koje ste imali otvorene, odnosno njihove url-ove), i to redosledom kako su bili otvoreni.
* ZoNi: SHORTCUTS - GROUPS...
Takodje (mozda je problem do winXP-a), ne mogu da otvorim dve sesije myIE-a, dok NC to omogucava, pa je u jednom moguce otvoriti jednu captor-grupu (npr: svi bitni sajtovi za modem drajvere), a u drugom neku drugu (npr: svi yu-sajtovi sa vestima), cisto da se ne bi mesali.
* ZoNi: Vise sesija: OPTIONS - MYIE OPTIONS - GENERAL - ONLY RUN ONE INSTANCE (ukloni potvrdu!)
To je ono sto je meni vrlo bitno, a neke opcije (NC-a) koje su za nekog ultimativne, jednostavno ne postoje u myIE-, npr:
Ultra-strava opcija za prevodjenje na engleski (i sa engleskog) za desetak ostalih najzastupljenijih jezika na Mrezi (doduse nc u tom slucaju stranu samo predaje babel fish altavistinom translatoru - al` je od velike pomoci (i nesto brze neko da se startuje altavista, pa da se paste-uje url) kada treba procitati nesto sto je neko u japanu objavio. (Tools>Translate Page)
* ZoNi: Ja ovo skoro nikada ne koristim, mada ima opcija OPTIONS - TRANSLATE CURRENT WINDOW (mozda je to to???)

Ili npr: U letu menjanje enable, disable i prompt za kukije (i ostalo sto se tice sigurnosti) , u opciji Security.
* ZoNi: Za ovo ne znam stvarno... Mada to smatram nepotrebnim...
&pozdrav!

Probao sam MyIE ali mi se nije graficki dopao .. i net captor dole ubacuje ikonice i pozeleni kad otvori stranu, kao semafor 🙂

A ovaj 7.0 radi savrseno .. ne puca kao one bete i izbacuju greske.

Re: Re: HyperUltra

ZoNi je napisao(la):
ZoNi: Vise sesija: OPTIONS - MYIE OPTIONS - GENERAL - ONLY RUN ONE INSTANCE (ukloni potvrdu!)

Ne znam da li ja gledam isti MyIE (ovo kod mene je v. 1.95, i na Help>About mi prijavljuje da je najsvezije), ali OPTIONS>MYIEOPTIONS... jednostavno ne postoji. Postoji (pored ostalih) samo Settings ali tamo nema nista tipa MYIEOPTIONS. Ne znam, mozda ja imam problema sa XP-om.
Takodje, ni Translate current window nigde ne vidim ?

U Groups url-ovi moraju da se dodaju manuelno (kol`ko ja vidim), dok ih netcaptor automatski importuje(iz otvorenih tabova) kao grupu kada se uradi Save as Captorgroups.

Meni, posle nekoliko sati, nije poslo za rukom da
imam u MyIE prozoru prikazano vise od 6 tabova (jedan do drugog) kolko ih prikazuje po defaultu.

Open in a new window mi otvara novi IE prozor (umesto novog taba).

Ne znam, (ovo sto sam ja video) MyIE odlicno radi ono sto treba, super je da ga instaliram prijateljima koji nikad nisu pokrenuli vise od 1 prozora IE-a, genijalno je sto je freeware, ali sa nc-om sam drasticno brzi kada je potrebno pregledati vise stranica, ili kada je potrebno stranice poredjati (za pregledanje) po tacno utvrdjenom rasporedu.

10x &SORRY!

Ha, ovo dosta objasnjava (zasto nisam mogao da vidim opcije koje ZoNi pominje) , zao mi je ako sam doveo do zabune, i izvinjavam se, ultra.

Usput, verzija koju sam instalirao izgleda da nije ni bila predvidjena za 2K/XP.

Elem, sa aktuelnom verzijom i sa onim sto ZoNi pominje da MyIE poseduje, ne sumnjam da ce mi se jos vise svidjati ovaj software; ko sto rekoh, voleo bih da ovim freeware-om mogu da zamenim NC. Kad ga budemn skinuo i malo namucio, sledi komentar.

grozda, fala opet.

Strava

MyIE je super. Za svaku preporuku (specijalno sto je sasvim freeware). A ima i neke sjajne opcije koje NC nema (a koje bi nekome mogle da budu vrlo bitne), npr: View>Links List (doduse tek cu da probam final 7.0 NC) ili npr. AutoFill Forms ili Auto refreash frequency stranice (moze da se da u sekundama). Vrlo mi se svidja i opcija "Display Modem Speed"...
Sve u svemu, za one koji se nisu jos nepovratno navukli na NC, MyIE je prava stvar., a nadam se da nece imati neke gadne bagove.

Fala za info ZoNi

&pozdrav!

stvarno je super

Dakle, možda sam malo dosadan, ali mi se čini da IE wrapper-i imaju poseban značaj i da bitno poboljšavaju internet iskustvo, kao i npr. download menadžeri:

Pošto sam bio prilično verziran sa NC-om, probao sam MyIE malo detaljnije. Neke opcije (za mene) su bolje rešene u myie i cini mi se ce mi on biti default.

Recimo, u myie je moguće da različiti tabovi nemaju-imaju učitanu grafiku.
Za razliku od toga, kod NC-a svi tabovi u jednom prozoru (jedino) mogu - ili (svi) da imaju; ili (svi) da nemaju grafiku na stranici.
Po meni ovo je (između ostalog) vrlo bitno.
Hocu da kazem da je myIE ultra i da meni (sve u svemu) izgleda suštinski napredniji od NC-a.

Za korisnike NC-a koji imaju dosta svojih captorgrupa, nema nikakve prepreke da ih koriste u MyIE, samo ih (prosto) kopiraju u odgovarajući
(groups) folder, posto su kod oba programa grupe u .cgp formatu (i nisam imao problema sa otvaranjem, ili rasporedom pri otvaranju starnica).

gotovo

PS. Akonto zabune, izgleda da postoji više (kao) sličnih myIE od različitih autora. Ovaj (koji je ZoNi prvi pomenuo) je od authora kome je ime Chang You i kao što reče grozda verzija je 3.3.
Ono sto je interesantno (prema jednom mišljenju) je veza između NC-a i myie-a (pri kraju strane, inace vrlo informativnog linka):

http://www.ciol.com/content/opinion/freeloader/102031201.asp

OK, super su i NC i MyIE, samo imam jednu zamerku. Linkove koje treba da otvore u prozorčiću određenih dimenzija, oba programa otvaraju u novom tabu u punoj veličini. Nisam našao opciju koja rešava ovaj problem, pa ako neko ima rešenje...

moze myie

Da, ovo pogotovo vazi za NC i mislim da kod njega ne moze nista da se uradi u tom smislu. Licno ja nikada nemam potrebe za restorovanim (odredjene velicine) tabom, pa sam bio iznenadjen kada sam ovo video da moze myie.

Dakle, izmedju ostalog tome i sluze System Buttons (tacnije "Restore" dugme). Klickom na njega tab ce da se pretvori u prozor koji onda moze da se manje-vise smanji/poveca kao i svaki drugi windows prozor. Ako kojim slucajem (kod vas) ne rade sistem buttons, mozda nisu aktivirani.
View>Toolbars>Customize System Buttons, pa overite (bar) Restore da biste mogli da kontrolisete (preko njega) dimenzije tab-a.
I onda klick na restore, i to je to.

Ne, ne, ne, nisi me razumeo. U stvari, ja nisam baš najsrećnije formulisao pitanje. Dakle, mene zanima kako podesiti MyIE da otvara popup prozore u pravoj veličini, a ne kao poseban tab. Na primer, čitam sajt sa kratkim vestima i kliknem na link koji treba da mi otvori opširijniju vest u popup prozoru preko osnovnog prozora. U NC i MyIE, ovakvi linkovi se otvaraju u novom tabu kao nova strana, dok u IE to radi normalno. Ovo je jedina zamerka koju imam za oba programa, ali mi je jako bitna pa me interesuje da li neko ima rešenje.

Nazad
Vrh Dno