Šta je novo?

Netbook sa vecom baterijom u Srbiji

__zevs__

Slavan
Učlanjen(a)
30.09.2006
Poena
410
E ovako, svaki netbook ima svoju temu, pa da se one ne zagadjuju, mozda bolje izdvojiti ovakvu temu za ljude kojima taj parametar netbooka najvise znaci (npr meni :D).

Dakle koji netbook ima najduze trajanje baterije, a moze se kupiti u Srbiji?

Trebalo bi da je to Asus eee PC 901 sa 6600mAh, ali njega nigde nema...
Ima li negde wind, aspire one i sl sa 6-cell?

Poslednja izmena:
XY пута сам већ откуцао: Aspire one са 6 ћелија се НЕ ПРОДАЈЕ у Европи.

Cek, cek, jel to znaci ne prodaje se zbog ove nestasice baterija (a inace bi se prodavao) ili se ne prodaje zbog neke poslovne politike?

Обоје: несташица батерија + Acer се максимално упиње да се пробије на америчком тржишту где полако, али сигурно имају раст тржишног удела (у ЕМЕА региону су зацементирали 1. место, имају сталан раст, па немају потребе да продају модел са 6 ћелија ;)).

Zato ja i pitam koji se prodaje sa 6-cell baterijom :(

Lenovo r61, evo sad mi ga bas ljudi na terenu gledaju i kazu da ima 6cell bateriju.
Moj subjektivni utisak...rad na njemu > 4 sata
Muzika / filmovi ~3 sata.
Trenutnno mi je baterija na 55 % remaining (1:50 hours). Radi od 10:10 sad je 12:51
Poz

Lenovo r61, evo sad mi ga bas ljudi na terenu gledaju i kazu da ima 6cell bateriju.
Moj subjektivni utisak...rad na njemu > 4 sata
Muzika / filmovi ~3 sata.
Trenutnno mi je baterija na 55 % remaining (1:50 hours). Radi od 10:10 sad je 12:51
Poz

Trazi se NETBOOK ne NOTEBOOK sa vecom baterijom. Moj acer 5920 ima 8Cell:smoke:!!!

Ali je 14" i tezak... :(
Ja trazim netbook (< 10" i ~1Kg).

Sry ne vidi baba dobro :)
Netbook, Notebook, handheld...ko ce se sve snaci :)

Evo kazu neke kolege da ima valjda ovaj novi asus eee ili kako vec sa 6cell baterijom i kosta oko 28000...ako je to netbook :)

Poslednja izmena od urednika:
Asus EeePC 1000HD

Taко је ;).

Asus EeePC 1000HD

Intel Celeron M 353 900 MHz
1 GB DDR2
160 GB HD SATA II
10" (1024x600)
Crna boja
Nema OS
Baterija 6 cell (би требала)
12 месеци гаранција

28.990

Pa nije los, raspitacu se, u principu mi se ne svidja celeron i hard, meni ne treba previse prostora, a nekako bih bio srecniji sa ssd-om. Atom preferiram zbog potrosnje (a i gadljiv sam na celerone).

brz je taj celeron, ali atom je defitivno mnogo bolji po bateriju od njega.

zevs razmišlja na sličan način kao i ja - pametan čkode ;)

je l' neko ovde ima bilo kakav kontakt sa asusovcima? vidim da su otvorili regionalni centar, ali situacija je čak lošija nego ranije. ima li nade da vidimo 901 ili smo osuđeni na hdd varijantu?

Celer nije slab, ali Atom podržava hyper-threading što u svakodnevnom radu mnogo znači.

Kod netbook kompjutera procesori nisu najveci potrosaci. Po Intelovim podacima ovaj Celeron 900 trosi oko 5 Wati, Atom mozda i koji Wat manje , dzaba i jedan i drugi kada na primer ploca 945 GC kod Atoma trosi 20-tak Wati. Sto Atom ustedi pojede ploca i Cipset. Kada se u obzir uzme i ekran , kod nekih modela HD , bezicni internet ode baterija.

zapravo, mislim da je već neko pisao o tome, ovde se koristi 945GS čipset, koji troši max 8W, dok Atom troši i samo 30mW u mirovanju, onosno 2.5W u punom opterećenju...

sem toga računajte sami - asus sa 6-cell baterijom od 6600mAh i 7.4V ~ 49W iz baterije, po vašem računu baterija bi trebala da ode za 2 sata maximalno, pa ipak traje 3x duže..

:wave:

brz je taj celeron, ali atom je defitivno mnogo bolji po bateriju od njega.

zevs razmišlja na sličan način kao i ja - pametan čkode ;)

Hvala, hvala :)

Izgleda da je problem, sto jedino nas dvojica ne razmatramo to cudo kao desktop replacement. ;)

Neko je napisao da baterija nije problem jer je uticnica uvek blizu. Jeste problem, ja kad udjem u stan, prelazim na udobniji desktop. Ovo mi je zanimljivo iskljucivo napolju u prevozu, prirodi i sl... Zasto bih se u stanu mucio sa ovom tastaturicom, ekrancicem...
Brzina mi nije bitna dokle god zadovoljava osnovne potrebe, tako da mi je svejedno sto je celeron brzi... Igrice necu igrati na njemu, mozda neku zuma-like (flash igre) u trenucima dosade.

Ljepota koncepta netbooka je u fleksibilnosti... ja, recimo, a znam bar još jednog koji to radi, kačimo netbook kući na net da downloaduje noću jer je mnooogo tiši ili čak nečujan... danas sam gledao na njemu seriju sa slušalicama u dnevnoj sobi, prateći krajičkom oka tenis na TV... ;)

Asus Eee PC 1000H

Ово је звер!

Asus Eee PC 1000H

Ekran: 10" WSVGA 1024 x 600
Procesor: Intel Celeron M 353 (900MHz, FSB 400MHz, 512KB L2, 90nm, 5W)
Memorija: 1GB DDR2
Hard disk: 160GB
Mreža: 10/100 LAN, 802.11b/g WLAN, Bluetooth
HD audio, zvučnik, mikrofon
6-ćelijska litijum-jonska baterija (do 5.4 h autonomije pod Win XP-om)
Težina: 1.45 kg
Poklon: navlaka za transport
Garantni rok: 2 Godine (garancija na bateriju 1 god.)

И све то за само 27.990!
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9016351
http://eeepc.asus.com/global/product1000hd.html?n=0

Јесте нешто већи и тежи (с Целероном се може живети), али сјајна батерија, 2 године гаранција и врло лак приступ компонентама уз брз хард диск и матиран екран је по мени добитна комбинација.
Највероватније ћу овај модел пазарити до краја новембра :banana:.

To je 1000HD model, a 1000h je sve to isto samo sto ima Atom, sto u prevodu znaci 7 sati baterija :) Dobro to mu u praksi dodje 4-5, ali je opet dosta bolje od celerona a i trebao bi da bude i brzi u realnom radu. Eto ja molim boga da to dodje kod nas, kada nas je 6cell Acer zaobisao :)

N10 се чека

Јако смо мало тржиште. Што стигне, стигне ;). Ја највише ишчекујем овога. У неком сценарију бих чак и продао садашљи лаптоп и купио тај + 22" LCD или чак LCD TV.

П.С.
Да, да, 1000HD, моја грешка ;).

Meni taj N10 i ne deluje nesto posebno interesantan...

Nazad
Vrh Dno