Šta je novo?

Netbook-da li kupiti?

Rapid

Slavan
Učlanjen(a)
18.10.2006
Poena
319
Odgovaralo bi mi da imam neki netbook zbog prenosivosti.
Najkompleksnije stvari koje bih radio na njemu su rad u Reason-u 4 i modeliranje
automobila u Blender-u
.
Je l' netbook moze ovo da izdrzi, ili da zaboravim na ovu ideju?

Konkretno mi je ovaj model zapao za oko (zbog vece rezolucije).

U obzir dolazi i neki manji laptop (do 13.3"), i da cena ne prelazi 300-350€

Lenovo S12 (ION), pojavio se u HR, uskoro i kod nas.

Intel® Atom™ Processor N270 (1.60 GHz)

2GB

250GB

12.1'' WXGA(1280x800)

1.3MPcamera

No optical drive

Nvidia MCP79 (Ion)

Broadcom b/g

BTH

6-cell battery

HDMI

Win7 HP 32 bit

1 year

Poslednja izmena:
Atom je po snazi negde na novou Pentium 3 procesora i netbook računari su primetno tromi. Nisu oni za neki ozbiljan rad.

I ja se dosta premišljam oko kupovine ove male naprave (ali bi meni koristila prvenstveno za običnu zjbnciju i pomalo office-a) i video sam u PC Press-u bio opis Acera Ferrari ... kao dosta je jak i brz ... (ovo samo prenosim .. potraži na netu pa vidi koliko je stvarno dobar)

Mada generalno inače važi da ti netbookovi sa atomom i nisu nešto za zahtevnije aplikacije

Imao sam prilike malo da se igram sa lenovo notebook-om (atom 1.6+intel gma950) i za surf, po koji video file je ok. Ako hoces bilo kakvu igru da snimis mora da bude strasno matora i ne zahtevna, posto world of goo zna poprilicno da zacima (5-10 fps-a) a i vremesni icewind dale ne radi bas kako "bog zapoveda".

Netbook je super fora sto je prenosan i za office stvari sasvim dovoljan, ali moje misljenje je da je previse skup za ono sto nudi. Lenovo sa kojim sam radio je kostao 30k dinara pre 3 meseca, a za 45k mozes da uzmes acera 15", 4gb rama, ati hd 4570.

Vrh Dno