mmilanovic_
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 05.07.2013
- Poena
- 151
Ja koristim NetBeans, ali mi dosta ljudi savetuje da pređem na Eclipsu, zanima me koji od ta dva programa je stvarno bolji?
Oba ne valjaju. Salim se, licno mi se vise dopada Netbeans, radije biram njega jer mi deluje malo stabilniji i generalno intuitivniji. Sa Eclipsom bas i nisam uvek imao taj osecaj. IntelliJ jos nisam stigao da isprobam, ali nije mi tesko da poverujem da je bolji, ako ne bar isti.
Sad ste me zagolicali sa tim Intelisense, šta je to, jel ima verzija za linux?
Intellisense ti je generalno pomoc pri kucanju. Laicki receno, onaj meni sto ti izleti kada udaris tacku iza objekta sa metodama i atributima, ili otvoris zagradu kada pises funkciju, a on ti ponudi parametre. Neki su pametniji, neki su gluplji, a neki spasavaju zivot. Postoje pluginovi i addonovi za razna okruzenja koja upotpunjuju (npr. JetBrains Resharper za Visual Studio, ili VisualAssist). To zapravo ima svaki IDE. Ima i notepad++, samo sto nema neku inteligenciju bez pluginova nego ponudi staticki sve sto poznaje.
Pffffff.... Kako me nervira što moramo da se bavimo ovim hipi sra*ima, umesto da su u MS imali malo mozga i da sad svi uzivamo sa VS...
Koje su šanse da MS zvanično uradi ovako nešto? http://xamarin.com/monoforandroid :d
Gledao sam sad ovaj Intellij, deluje fino, ali u startu me odbija licenca od 500$. Ima i free verzija, al' ne znam koliko je ona osakaćena.
Pffffff.... Kako me nervira što moramo da se bavimo ovim hipi sra*ima, umesto da su u MS imali malo mozga i da sad svi uzivamo sa VS...
Koje su šanse da MS zvanično uradi ovako nešto? http://xamarin.com/monoforandroid :d
Drugačija je filozofija rada eclipse-a u odnosu na ono što ti želiš. Ono što mislim da ti treba je workspace u svakom od tih direktorijuma. Onda samo uradiš switch workspace.
Sva Eclipse podešavanja se nalaze u workspace-u što je i velika prednost ali može biti čudno dok se ne navikneš.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari