Šta je novo?

Netacno vreme na laptopu

BFuser

Cenjen
Učlanjen(a)
20.07.2012
Poena
169
Pozdrav svima,
imam laptop Compaq Presario C300,instaliran svez Windows 7.Laptop inace radi bez baterije tj. direktno ga ukljucim u struju i iskljucim kad ga ne koristim.
Problem je sto vreme ne tece tj. stoji dok je laptop iskljucen.Menjao sam CMOS bateriju tj. stavio novu i ista je stvar.
Pojma nemam sta jos moze biti uzrok..

I ja sam milsio da je to.
Baterija za laptop nema uopste al mislim da to nije uzrok.
CMOS baterija ima tj stavio sam novu i na voltmetru pokazuje da je ispravna.
Moguce da je do kontakta izmedju CMOS baterije i maticne ili pak do maticne ploce.
Ne znam jos da nije mozda ostecen BIOS pa treba da se flesuje?
Nisam nikad flesovao BIOS pa ne bih da rizikujem.

Probaj malo da podignes (pazi da ne polomis) kontakte koji su ispod CMOS baterije (unutar lezista za bateriju).

Probao sam i to.
Ne znam da nije mozda problem u tome sto je laptop predvidjen da radi na Windows XP,neko mu je uradio Windows 7,kad sam pokusao da vratim XP,pise,prilikom dizanja sistema,da ne prepoznaje hard disk.S druge strane,Windows 7 moze da se podigne.
Valjda je nesto izbrisano prilikom instalacije Windows 7 umesto XP.
Nasao sam da moze da se opet uradi XP tako sto se promeni SATA mode u BIOSu.Tada prepoznaje hard disk tokom instalacije XP.
Mada cisto sumnjam da je do ovoga kao i do BIOS-a jer se BIOS takoreci i ne kvari tj. to je izuzetno retka pojava. Imam utisak da bi sve uradio a opet bi bilo isto...

Resetuj bios. Imao sam identican problem na CQ71, zamenio bateriju, uradio clear cmos i proradilo.

Izvadio sam staru CMOS bateriju,sacekao 5 do 10 minuta i stavio novu.Koliko znam,tako se resetuje BIOS.A ista je stvar.

Vrh Dno