Šta je novo?

net u vikendici

surex

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.2022
Poena
21
Drugari pozdrav svima, izvinite ako nisam postavio temu na pravo mesto, nov sam na forumu i ne mogu još da pohvatam gde šta ide. Treba mi internet u vikendici jer hoću da ugradim kamere, tamo nema kablovske tv. Od mobilnih provajdera jedino telenor ima relativno pristojan domet. Ja imam nalog na EON-u pa bi bilo dobro da tamo mogu da se povežem da gledam tv na kompu. Znači ako može bez total tv3 paketa, samo internet..

Ako nemas pristup 'pravom' provajderu, ostaje izbor izmedju 4g kucnog interneta (kod sva tri provajdera) i eventualno nekog lokalnog wi-fi provajdera (u zavisnosti od lokacije).

Lokacija je divljina, najbliži komšija je na 500 metara.. Znači jedino da probam sa telenor 4g kućnim netom :(

Ne mora da znaci, i ja sam se iznenadio koliko lokalnih wi fi provajdera ima po srbiji. Koja ti je okvirna lokacija vikendice?

Kućni net sa EON-om i drugim OTT servisima ode na brzinu.

ako imas samo telenor 4g signal, onda svakako ne vredi ni razmatrati druge opcije, 1600 din, 150 gb. da povremeno bacis pogled na kamere, ovo ce ti biti dovoljno.. ne znam koliko bi ti trajao taj paket ako gledas i EON, koliko trosi EON za npr sat vremena.. za tv bi bilo najbolje preko satelita.
ako imas i VIP signal, tu ima i vikend net koji je skuplji ali neogranicen.
Proveri obavezno i za WiFi provajdere,moze biti i par km udaljena njihova antena, ako imas opticku vidljivost, radice dobro.

EON kad gledas Full HD kanal u najboljem kvalitetu (6Mbps), potrosi za sat vremena 2.7GB, sto znaci da ako samo gleda EON, to je nesto oko 50 sati gledanja televizije mesecno za paket od 150GB.

Na webu (kroz browser) ne mozes podesiti kvalitet EON streama, uvek je 6Mbps ako tolko propusti konekcija. Jedino na mobilnoj aplikaciji mozes podesiti nizi kvalitet.

Bolje opcije od Telenor kucnog neta su mts mobilni net 500GB za 2000 mesecno i A1 Vikend net, FLAT za 3500 mesecno, jos ga koristis po potrebi.

Ali ako ima samo Telenor 4G signal, opcije su prilicno limitirane.

EON kad gledas Full HD kanal u najboljem kvalitetu (6Mbps), potrosi za sat vremena 2.7GB, sto znaci da ako samo gleda EON, to je nesto oko 50 sati gledanja televizije mesecno za paket od 150GB.

Na webu (kroz browser) ne mozes podesiti kvalitet EON streama, uvek je 6Mbps ako tolko propusti konekcija. Jedino na mobilnoj aplikaciji mozes podesiti nizi kvalitet.

Bolje opcije od Telenor kucnog neta su mts mobilni net 500GB za 2000 mesecno i A1 Vikend net, FLAT za 3500 mesecno, jos ga koristis po potrebi.

Ali ako ima samo Telenor 4G signal, opcije su prilicno limitirane.
Najbolje je neo neo mobilni broj i povezivanje na hot spot. Internet neograničen, cena čini mi se 2.800 RSD. Eon radi u full hd bez problema. I svi sbb kanali rade bez ograničenja.

@Ljubicica Zar taj Neo Neo (Max) ne beše neograničen net samo kad se koristi SIM kartica direktno na mobilnom a za hotspot / tethering ima neka kvota? Bilo je neko kukanje oko toga da ograničavaju "tethering"...

@Ljubicica Zar taj Neo Neo (Max) ne beše neograničen net samo kad se koristi SIM kartica direktno na mobilnom a za hotspot / tethering ima neka kvota? Bilo je neko kukanje oko toga da ograničavaju "tethering"...
Ja koliko se sećam bilo je da preko hotspota možeš da "podeliš" onoliko interneta koliko si potrošio na telefonu u tom mesecu..

Ja imam taj paket skoro godunu dana, pozajmljeni eon smart tv aplikaciju i za sada nikakav ban nisam dobio. Ne znam da li uopšte tako nešto piše u ugovoru. Moram da se ogradim, eon gledam uglavnom košarku kad je Zvezda i nekad Engleze fudbal.

Samo 4G internet dolazi u obzir u slučaju vikendice. Obavezno podigni ruter na visinu za sto bolji prijem i zaštiti ruter od kiše i vetra ukoliko je slab signal. Ukoliko si entuzijista oko setelitskog interneta uskoro se očekuje da Starlink ponudi svoj internet korisnicima u Srbiji, mada ti ne preporučujem jer je trenutna cena 100e(bez opreme) mesečno (ne zna se jos za Srbiju), brzine su uglavnom do 150mb/s i ping 20ms... Mada o tom-potom, trebaće toj tehnologiji 5-6 godina razvoja kako bi se i cene spustile ( zakon ponude i tražnje).

@surex OK, nisam upoznat sa detaljima pošto nisam ni VIP/A1 korisnik a ne da imam i taj paket... znam da sam usput "u letu" ovde na forumu nešto pročitao i da je bila diskusija i kukanje kad je taj paket tek uveden u ponudu.
Zapamtio sam samo da je Neo al sa zvezdicom ili dve :D :D I da gde je tether/hotspot primarna namena konzumiranja tog paketa bi morala da se "rešava" TTL vrednost.

Ja imam taj paket skoro godunu dana, pozajmljeni eon smart tv aplikaciju i za sada nikakav ban nisam dobio. Ne znam da li uopšte tako nešto piše u ugovoru. Moram da se ogradim, eon gledam uglavnom košarku kad je Zvezda i nekad Engleze fudbal.
U ugovoru piše baš to da preko hotspota može da se potroši onoliko koliko je potrošeno preko SIM kartice u toku meseca, mada kontam da se to ne gleda baš striktno i da bi isključivali samo u nekim ekstremnim situacijama. Ja sam nekoliko puta strimovao Netflix preko hotspota (mada ništa preterano), a internet preko SIM kartice vrlo malo trošim, nikakvih ograničenja nije bilo.

Nazad
Vrh Dno