Šta je novo?

Net u Novom Sadu

bash

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
304
Hteo bih da se prikacim na net u Novom Sadu, zivim na Grbavici, u zgradi "Corona"-e (Mise Dimitrijevica 2). U zgradu je uvedena kablovska (SBB), i interesuje me koji je najbolji odnos kvalitet/cena za prikljucenje na net. Razmisljam se izmedju kablovskog ili wireless net-a, brzine od 128/256kb/s su mi sasvim dovoljne.

Ma nemoj da razmisljas... SBB je ok, nije savrsen ali ce te dobro sluziti a i sama pocetna investicija je mnogo manja od wireless-a.

Kada dodje ADSL onda ce mozda SBB imati i ozbiljnu konkirenciju ali sada je realno i nema... barem u NS...

ma sbb dobijes modem dzabe vratis ga kad prestanes sa koriscenjem njihovih usluga (nadam se da ovo jos uvek stoji) cene koliko toliko pristoje mada uvek mogu manje :) pogotovo sad sa adsl moja preporuka ti je trenutno sbb

Po najnovijim informacijama iz jednog od vodecih provajdera - ADSL mozda u februaru 2006 u NS, nikako ranije.

Novi Sad je od pre par meseci pokriven sa Beogrid Wireless mrezom. Brzina interneta 1 mbps + mnostvo dodatnih servisa. Potrazi u google-u malo za neki info. Poz

Kao sto rece bozicbata, beogrid je prisutan i u novom sadu, a sigurno je bolji i jeftiniji od SBBa. Naravno ako vam ne smeta NAT. Evo kontakta:

Novkabel Internet,
Industrijska bb, Novi Sad,
Tel: (021) 444 186,
[email protected]

Ja i dalje ne vidim kako je jeftiniji od sbb-a, pogotovo kad se uracuna instalacija i da li pokriva bas ceo ns?? ja sam u petrovaradinu u bloku 8 i nesto nsiam primetio da odavde moze ista da se uhvati... ako moze neko da me demantuje po oba pitanja, odmah idem da cupam sbb kabl...

Nemam pojma, ja sam na novom beogradu, i zadovoljan sam beogridom, eto vam kontakt pa vidite.

Geek_master je napisao(la):
Kao sto rece bozicbata, beogrid je prisutan i u novom sadu, a sigurno je bolji i jeftiniji od SBBa. Naravno ako vam ne smeta NAT. Evo kontakta:

Novkabel Internet,
Industrijska bb, Novi Sad,
Tel: (021) 444 186,
[email protected]

lupas a da nisi proverio. za 1500 din kod SBB-a zavrsava sve (instalacija i dobija modem), a kod beogrida je setup 2360 i to bez opreme koju tek treba da nabavi. a imaju i mesecnu pretplatu.

Ok, nisam proverio. Onda uzmite taj sbb

autarh je napisao(la):
lupas a da nisi proverio. za 1500 din kod SBB-a zavrsava sve (instalacija i dobija modem), a kod beogrida je setup 2360 i to bez opreme koju tek treba da nabavi. a imaju i mesecnu pretplatu.
Znas kako se kaze: Koliko para toliko muzike......

i jos jedno pitanje -> posto jos nisam pretplatnik kablovske,interesuje me koliko se jos novaca placa ugovor sa kablovskom posto to nisam nasao na njihovom sajtu

ne placa se ugovor, ako ti je uvedena kablovska u zgradu to znaci da je sve vec placeno od strane investitora, samo treba da ih zoves (a i ne moras, doci ce sami kad tad) da potpises ugovor o zasnivanju pretplatnickog odnosa i da im kazes da odma ponesu i ugovor za internet, spremis 1500din za instalaciju i pare za neka dva prepaid paketa ili neki flat (jedan mesec).

gxx nesto si omasio... placa se uvodjenje 7000 moj brat platio, stan jedini u zgradi nije imao kablovsku... a mozete to sve da proverite na sajtu... jos je cekao 2 nedelje na uvodjenje, srecom net je dobio 2 dana kasnije...

2000 za stan, 6000 za kucu, lepo pise na njihovom pamfletu koji mu svake nedelje ubacuju u sanduce iako vec 3 godine imam kablovsku. E sad 7080 je sa PDV-om :) Kako i zasto je on platio toliko - ne znam, mi smo do sada izgradili 6 stanbenih objekata i uvodili kablovsku i ..... :S:

2000 za stan, 6000 za kucu, lepo pise na njihovom pamfletu koji mu svake nedelje ubacuju u sanduce iako vec 3 godine imam kablovsku. E sad 7080 je sa PDV-om :) Kako i zasto je on platio toliko - ne znam, mi smo do sada izgradili 6 stanbenih objekata i uvodili kablovsku i ..... :S:

Dvaput si napisao i oba puta dzabe, kad ti kazem koliko je placeno uvodjenje u postojecu zgradu, tj samo izvlacenje 10 metara kabla...
Na sajtu nema cena za uvodjenje, tj samo na jednom mestu pise 3000 din za bg i tu neki popusti kad uvodi vise stanara... vrlo moguce da je jedna cena kad ugradjuju svima, a druga cena kad npr nekog naknadno prikopcavaju

moguce da je zbog naknadnog prikljucenja, mada me to takodje cudi posto se pri uvodjenju instalacije u zgradu trazi saglasnost SVIH stanara, ako jedan nece - nece uvoditi nikom. tako je za nove objekte. moguce da je bivsi vlasnik stana odjavio SBB da ne bi placao pa je ponovno prikljucenje 7000din. nije ni vazno na kraju krajeva...

Vrh Dno