Šta je novo?

Net Monitor na Ericssonu T10/18

Branee

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
604
Da li je neko uspeo da aktivira Net Monitor na Ericssonu T10/18 i ako jeste voleo bih da mi ukaze na odgovarajuci softver.

Naime ja sam skinuo software http://3ton.com/besik/Eric.zip odneo do servisa medjutim oni su tamno vec imali software i nece da radi.

Mobilni telefon pored osnovne namene ima i opciju namenjenu profesionalcima za ispitivanje performansi mreze i ponasanja telefona u mrezi. To je opcija Net Monitor koja se aktivira posebnim programom inace (preko data Kabla) se telefon isporucuje sa skrivenom opcijom jer obicnom korisniku nije potrebna.

To mi je i palo na pamet nego rekoh da provjerim.
Gdje da nadjem taj program za Ericson r320 i trebao bi mi data-kabli ili ako moze preko IR onda IR za PC?

1. treba proveriti da li taj tvoj mobilini ima u sebi Net Monitor.
2. ako ima onda treba malo procackati na internetu i pronaci program
koji ce aktivirati Net Monitor.
3. Aktivacija ne zavisi od toga da li ide preko kabla ili IRa

To je sto se tice domace radinosti. Ipak najjednostavnije je otici do nekog GSM servisa gde ce ti to uraditi, neki cak i besplatno. Oni uglavnom vec imaju te programe. Samo udji i reci: da li mozete da mi aktivirate Net Monitor na mom r320.

Kad se vec jednom aktivira Net Monitor onda treba naci izvor na NETu tj. tumacenje svih tih simbola. Inace trebaju ti dobre osnove o GSMu. To je ipak namenjeno profesionalcima. ;)

Oces reci da covek nije profesionalac:p :p ???
Daj ljudima onaj link o osnovama GSM-a, ako jos ga jos imas.
Mozda taj software radi i za njegov telefon??

Evo da odgovorim samom sebi. Ericssonovci su me obavestili da Net Monitor za moj t10 na zalost ne postoji.

Matthias je napisao(la):
Oces reci da covek nije profesionalac:p :p ???
Daj ljudima onaj link o osnovama GSM-a, ako jos ga jos imas.
Mozda taj software radi i za njegov telefon??

Ne, hocu reci ono sto sam rekao. Dakle to je namenjeno profesionalcima i ajd` reci zaludjenicima. Linka o GSM ne mogu da se setim osim sto ga je napisao neki Scourias (davno sam to procitao). Dakle: Google: GSM+Scourias... Pored toga o naci nesto i o Net Monitoru. Pa ko voli nek izvoli.

Net Monitor se nalazi vec u tlf. Softver ga samo otkljuca/aktivira ! Normalno za svaki tlf ili seriju tlf. poseban softver, tako da je moguce da taj moze da otkljuca i r320. Probaj.

Vrh Dno