Šta je novo?

Nesto za pustanje gramofonskih ploca

thunderball

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2008
Poena
309
Treba mi nesto ("elektricni gramofon" odnosno neki moderan uredjaj:)) za pustanje starih gramofonskih ploca (poseban uredjaj, neki koji moze da se prikljuci na komp, svejedno). Da li se to negde kod nas prodaje (prava radnja a ne privatno) i ako da, kako se krecu cene?

Tebi treba obichan gramofon. Cene se krecju u zavisnosti od modela a najpopularniji gramofon ikada je Technics 1210, dok imash recimo Vestax kao solidnu alternativu. Polovni mogu da se nadju i od 300e na primer. Sam gramofon ne mozhe da se prikachi na komp vecj to sve ide preko pojachala i pozheljno je da imash eksternu audio kartu ako si mislio da "ripujesh" zvuk sa plocha, tj da pravish mp3 od njih. Sto se "prave radnje tiche" mozda je ovo neko od mogucjih reshenja

http://www.player.co.yu/category.php?ID=55

Uzhivaj.

Tebi treba obichan gramofon. Cene se krecju u zavisnosti od modela a najpopularniji gramofon ikada je Technics 1210, dok imash recimo Vestax kao solidnu alternativu. Polovni mogu da se nadju i od 300e na primer. Sam gramofon ne mozhe da se prikachi na komp vecj to sve ide preko pojachala i pozheljno je da imash eksternu audio kartu ako si mislio da "ripujesh" zvuk sa plocha, tj da pravish mp3 od njih. Sto se "prave radnje tiche" mozda je ovo neko od mogucjih reshenja

http://www.player.co.yu/category.php?ID=55

Uzhivaj.

tesko da je 1210 najpopularniji gramofon ikada.tech je 'industrijski' standard u klubovima i najrasprostranjeniji i najpopularniji medju dj populacijom (kao i vestax) ali se nesto bas i ne spominju cesto u hifi-u (da ne spominjem audiofiliju).mislim da ces pre cuti od nekog kako se kune u nekog matorog thorensa koji je stariji od pola populacije na benchu :).iako covek nije naveo cifru cisto sumnjam da je u pitanju 250-300e (bar ja jako malo njih znam koji bi dale te pare za gramofon osim mene :d). pogledas halo oglase i za 50-100e moze se uzme pristojan gramofon sa SME rucicom, cisto da se ne zakucas sa nekom plastikaner glavom.

sorry nisam znao da je ovo odeok za audiofile...

neka pazari onda taj za 50e i srecjno !

...

sorry nisam znao da je ovo odeok za audiofile...

neka pazari onda taj za 50e i srecjno !

...

daleko je ovo od odeoka za audiofiliju a i ja takodje. sto se mene tice ja bi sebi isto pazario tech (da nekim cudom pretekne para) jer me zanima DJing.pogledaj neki HiFi Choice i ako i nadjes u njemu tech bice jeftiniji od najprostijeg modela Pro Jet-a koji je iole priznatiji u hifi-ju. super je tebi (i meni), kod techa, funkconalan,robusan i jak motor, pitch control ali pogledaj neke od tih "ozbiljnijih" gramofona vecina je npr belt drajv i dr, da ne sirimo temu nepotrebno.
samo sam odgovorio gledano iz ugla nekog "prosecnog" srpskog hifi entuzijaste (ako moze tako da se kaze), i sad sam video da si sam rekao da mu treba obican gramofon, sto tech nije sigurno. jeste neki technics SL B(D)D-33 npr ali 1200/10 tesko...

p.s.:uopste nije neko zlonamerno "audiofilsko" napu*vanje i sl jer sam ja jako daleko od te price

Poslednja izmena:
ma razumeli smo ;]

Morash priznati jednom 1210 - uvek 1210 ! to je prosto sprava napravljena da izdrzhi chak i najgore bahanalije shto po klubovima shto u kucjnim uslovima. Jednostavno odmah sam mu rekao ono shto je zaista po mom skromnom mishljenju iako se djingom bavim 7 godina shto aktivno shto pasivno - best buy ikada. Ali okej ako nema para onda naravno neka ide na neshto "slabije". Ko zna mozhda cje mu apetiti porasti ili se nacji neki novi klinac u okruzhenju koji bi da pomeri pitch napred nazad ili zadrzhi plochu i chuje famozni scratch : )) tako je i pochelo sve ..

ma razumeli smo ;]

Morash priznati jednom 1210 - uvek 1210 ! to je prosto sprava napravljena da izdrzhi chak i najgore bahanalije shto po klubovima shto u kucjnim uslovima. Jednostavno odmah sam mu rekao ono shto je zaista po mom skromnom mishljenju iako se djingom bavim 7 godina shto aktivno shto pasivno - best buy ikada. Ali okej ako nema para onda naravno neka ide na neshto "slabije". Ko zna mozhda cje mu apetiti porasti ili se nacji neki novi klinac u okruzhenju koji bi da pomeri pitch napred nazad ili zadrzhi plochu i chuje famozni scratch : )) tako je i pochelo sve ..

...tako je sve to pocelo pre nekih 29godina...sad su druga vremena, sto brdo matorih DJeva nece da shvati. pre 20god si mogao da biras izmedju magnetofona,kasete i ploca tj gramofona.sad imas gramofon,cd,komp i kojecega jos i zaista ne vidim razlog zasto bi neki novi klinci pocinjali sa gramofonima (koliko god da je extra filing), no al to je za ovu temu nebitno :).tech je mashina za posao.
ja sam imao sld-d 33 i jedina zamerka sto sam imao je bilo to sto je imao onaj njihov prokleti standard t4p i izbor glava je bio izuzetno mali, zato sam i savetovao nesto sa sme rucicom.moze da nabode od nekog shura za 50e do concorda za 150e i eto ti ihaj muzike, a moze da se nadje tako nesto bez problema po oglasima...
ja se sve nadam da cu naleteti jednom na neki oglas tipa "prodajem neki stari technicsov gramofon...model 1210...cena 50e" :d

Prvo, hvala na linku, na tako nesto i mislim.

Drugo,
150 e plafon.
Zvuk treba da ide iz uredjaja (odnosno zvucnika koji se prikace na njega).
Ne moze da bude polovan i mora da bude dostupan u nekoj radnji.
Mogucnost za skidanje zvuka na komp je pozeljna, ali nije neophodna.

meni se ovo bas svidja... i kopca se na komp |)

http://www.player.co.yu/product.php?ID=529

al nemam vise ni jednu plocu niti kasetu |)

Tako nesto. Uredjaj emituje zvuk sam ili zvuk ide preko kompa ili mogu zvucnici u uredjaj:)?

...tako je sve to pocelo pre nekih 29godina...sad su druga vremena, sto brdo matorih DJeva nece da shvati. pre 20god si mogao da biras izmedju magnetofona,kasete i ploca tj gramofona.sad imas gramofon,cd,komp i kojecega jos i zaista ne vidim razlog zasto bi neki novi klinci pocinjali sa gramofonima (koliko god da je extra filing), no al to je za ovu temu nebitno :).tech je mashina za posao.
ja sam imao sld-d 33 i jedina zamerka sto sam imao je bilo to sto je imao onaj njihov prokleti standard t4p i izbor glava je bio izuzetno mali, zato sam i savetovao nesto sa sme rucicom.moze da nabode od nekog shura za 50e do concorda za 150e i eto ti ihaj muzike, a moze da se nadje tako nesto bez problema po oglasima...
ja se sve nadam da cu naleteti jednom na neki oglas tipa "prodajem neki stari technicsov gramofon...model 1210...cena 50e" :d

Ako nadjes takav oglasi javi - odma' kupujem dva komada :d

thunderball, o kakvim plocama je rec ako nije tajna? :)

Zvuk treba da ide iz uredjaja (odnosno zvucnika koji se prikace na njega).
Ne moze da bude polovan i mora da bude dostupan u nekoj radnji.
Mogucnost za skidanje zvuka na komp je pozeljna, ali nije neophodna.
Tako nesto. Uredjaj emituje zvuk sam ili zvuk ide preko kompa ili mogu zvucnici u uredjaj:)?
tesko...gramofon na koji se kace zvucnici bi prilicno zaobisao jer se tu uglavnom radi o nekoj Iskri,Turandot (ili kako vec), uglavnom ko da si kupio tranzistor. skidanje na komp je moguce samo preko nekog predpojacala, gramofonskog,mixete,pojacala,deka itd

jesi ti pogledao link gore koji sam ja izdvojio? lepo pise USB gramofon...
a ima pretpojacalo, ali to nije dovoljno da se kaci direkt na zvucnike koji nemaju pojacalo...

moj komentar se odnosio na robikicu, posto je on nabrojao 10kg opreme za ono sto taj gramofon sam radi...
znaci treba ti pojacalo i onda mogu da sviraju... takodje neki komp zvucnici sa pojacalom mogu... samo zvucnici ne.

Vrh Dno