Šta je novo?

Nesto za Mac-a

supernova

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
619
Interesuje me da li postoji nešto iole slično SiSoft Sandri ili 3D marku, a da je za Macintosh OS.

Ima raznih utility programa kao sto su Tach, MacBench, itd.

Medjutim, problem sa njime je u tome sto se ne updatuju tako cesto - i sam znas da mac ima lifecycle bar dve godine za razliku od PeeCeeja. Tako da neki od njih ne podrzavaju napredne funkcije novih procesora (otkako se Motorola i Apple razmahase), nego ih porede na nekom 'compatilibity' nivou; dakle performanse novih macova su jos nesto bolje nego sto program za njih tvrdi.

Mislim da je MacBench 5.0 zadnja verzija i nece se dalje praviti, ako se ne varam (zdlabs). Neki od alata sluze samo da se pokaze sta ima u masini, a ne sluze za bench. Osnovnu detekciju i osnovni bench imas i u okviru Norton Utility-ja, ali njime ne mozes biti zadovoljan, zato sto i meni daje nebulozne rezultate. Npr promenim jedan parametar i rezultati su 50% slabiji, a u realnom radu se razlika i ne primecuje.

Pogledaj sajt www.xlr8yourmac.com koji testira i benchmarkuje macove i komponente za njih - tamo imas spisak programa sa kojima oni testiraju (to je najpriznatiji nezavisni mac test sajt). Tu imas i dobar forum.

silverglider je napisao(la):
Pogledaj sajt www.xlr8yourmac.com koji testira i benchmarkuje macove i komponente za njih - tamo imas spisak programa sa kojima oni testiraju (to je najpriznatiji nezavisni mac test sajt). Tu imas i dobar forum.

Super, hvala puno.

Vrh Dno