Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Ima raznih utility programa kao sto su Tach, MacBench, itd.
Medjutim, problem sa njime je u tome sto se ne updatuju tako cesto - i sam znas da mac ima lifecycle bar dve godine za razliku od PeeCeeja. Tako da neki od njih ne podrzavaju napredne funkcije novih procesora (otkako se Motorola i Apple razmahase), nego ih porede na nekom 'compatilibity' nivou; dakle performanse novih macova su jos nesto bolje nego sto program za njih tvrdi.
Mislim da je MacBench 5.0 zadnja verzija i nece se dalje praviti, ako se ne varam (zdlabs). Neki od alata sluze samo da se pokaze sta ima u masini, a ne sluze za bench. Osnovnu detekciju i osnovni bench imas i u okviru Norton Utility-ja, ali njime ne mozes biti zadovoljan, zato sto i meni daje nebulozne rezultate. Npr promenim jedan parametar i rezultati su 50% slabiji, a u realnom radu se razlika i ne primecuje.
Pogledaj sajt www.xlr8yourmac.com koji testira i benchmarkuje macove i komponente za njih - tamo imas spisak programa sa kojima oni testiraju (to je najpriznatiji nezavisni mac test sajt). Tu imas i dobar forum.
Pogledaj sajt www.xlr8yourmac.com koji testira i benchmarkuje macove i komponente za njih - tamo imas spisak programa sa kojima oni testiraju (to je najpriznatiji nezavisni mac test sajt). Tu imas i dobar forum.