Šta je novo?

nesto sam cackao...

TeCHNiCS_

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
320
...u biosu, vratio sve default i cooler na procesoru je 1600rpm a tek kad sam uzeo procesor sve na default-u vrteo se na 900rpm, pritom temperature su 39c...

kako da utisam mrtvi box cooler, dosta se cuje

Podesi u BIOS-u C1E i EIST na enabled, a sigurno negde imas i podesavanje brzine ventilatora.

Poslednja izmena:
stavljeno na smart i ukljuceni c1e i eist ali i dalje duva ko besan... :(

Xmm, mozda je glupo pitanje ali ipak cju da te pitam: da li si ubo ventilator od cpu coolera u 4 pinski konektor?

ne, uboden je u plocu. sve standardno... evo sad je 1400rpm ali se i dalje cuje

Nismo se razumeli. Da li je taj konektor na ploci u koji je uboden ventilator kulera 4-pinski?

Ma znam ja to ali mislim da taj 4 pinski moze da se ubode i u tropinski konektor na ploci pa reko da nije mozda to uradio :)

Ne znam kako ti izgleda bios, stavi SmartFan i stavi da je zasnovan ( mislim da se zove control method ) na PWM a ne voltazi ili da ne stoji auto, znaci PWM.

Poslednja izmena:
stavio sam na pwn i sad je oko 1000rpm, ali i dalje mi nesto zuji... 100% je ovaj wd 1600jb

videcu kad se vratim sa faxa, hvala svima...

Pa otvori kuciste i zaustavi kuler na procesoru, samo ga zadrzi prstom i onda ga upali ( mada nema sanse da se cuje na 1000RPM pa i vise od toga ) ako ti je malo "nered" u kucistu mozda ti neka zicica kaci kuler ili tako nesto ?
Inace zaustavi ga pa vidi da li je on ili HDD.

Nazad
Vrh Dno