Šta je novo?

Nesto mi se KAV istripovao!??

Papss

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.01.2005
Poena
319
Znaci, iz cista mira mi je prijavio da mi je AIDA32 (instalaciona verzija) koja mi godinama stoji u istom direktorijumu zarazena virusom, ali samo je rekao VIRUS, nije ga imenovao. To se nikada ranije nije desilo.

Ja obrisem, deinstaliram i skinem novu verziju sa net-a ali koju god da skinem on mi prijavi da je zarazena!?? Znaci, samo AIDA32! On mi prijavi jednom, ali valjda skenira unutar .exe-a tako da mi je za oko sat vremena zezanja prijavio oko 80 virusa!?????

Ne znam da li to ima veze sa time ali kada sam pomocu Getright-a par puta skinuo isti program on mi prijavi error i kao ok je skinut fajl samo moram da ga reimenujem, bla, bla, znaci nista mi nije jasno. Sta god probam da uradim sa tim fajlom, pa i da ga preimenujem, nece. Mogu jedino da ga obrisem ali i to radi cudno jer ga obrise posle 5 sekundi.

Probam da startujem AIDA32.EXE - nece! Prijavi, error executing file. Iskljucim KAV - radi! Ne kapiram kako ga je KAV "obelezio" kada ga nije stavio u karantin. Isto je kako god da nazovem fal i koju god verziju AIDE da skinem.

Da li je mozda problem u podesavanjima KAV-a, odnono sto sam ja stavio da mi proverava bukvalno SVE pa on sada mozda prijavljuje i ono sto nije virus? Koja su podesavanja za KAV najoptimalnija? Da li default?

Sta mu je?

P.S. A evo sada mi je prijavio trojanca kada sam ucitao program i broj pronadjenih virusa je 6.

Poslednja izmena:
Papss je napisao(la):
Probam da startujem AIDA32.EXE - nece! Prijavi, error executing file. Iskljucim KAV - radi! Ne kapiram kako ga je KAV "obelezio" kada ga nije stavio u karantin. Isto je kako god da nazovem fal i koju god verziju AIDE da skinem.

Konkretno za ovo: opcija je "disable access to file" zato mu i ne dopushta da se startuje dok je KAV upaljen.
Sto je opet jako korisno, u sluchaju kada je pravi virus u pitanju..

Papss je napisao(la):
Ne znam da li to ima veze sa time ali kada sam pomocu Getright-a par puta skinuo isti program on mi prijavi error i kao ok je skinut fajl samo moram da ga reimenujem, bla, bla, znaci nista mi nije jasno. Sta god probam da uradim sa tim fajlom, pa i da ga preimenujem, nece. Mogu jedino da ga obrisem ali i to radi cudno jer ga obrise posle 5 sekundi.

E sad sto se tiche samog fajla.. ja imam isto instalaciju, i ne prijavljuje ga. Cudna je cela ta pricha oko rename.. to ne bi trebalo da se desava. Dakle, trebalo bi da skinuti fajl mozes da pokrenes i bez rename..
Vrlo je moguce da je u samom .exe fajlu brdo virusa, ne verujem da bi KAV tek tako pronashao toliko. Odakle si skidao uopste?

Papss je napisao(la):
Da li je mozda problem u podesavanjima KAV-a, odnono sto sam ja stavio da mi proverava bukvalno SVE pa on sada mozda prijavljuje i ono sto nije virus? Koja su podesavanja za KAV najoptimalnija? Da li default?

Zavisi kako tebi odgovara.
Meni je podeseno da skenira samo odredjene foldere (Win, Program Files i Docs & Settings) poshto sam siguran da virus ne moze biti u mp3z folderu ;)
+ if cant disinfect - delete :)
KAV inache prijavljuje i corrupted & denied access file-ove, koji su uglavnom systemski. To mozes da vidish u Reportu, kada zavrshi skeniranje, sa sve lokacijom gde se pomenuti file nalazi.
Vecinu toga slobodno ostavi po defaultu.

Poslednja izmena:
Papss je napisao(la):
Znaci, iz cista mira mi je prijavio da mi je AIDA32 (instalaciona verzija) koja mi godinama stoji u istom direktorijumu zarazena virusom, ali samo je rekao VIRUS, nije ga imenovao. To se nikada ranije nije desilo.

Moguce je da si sa standardnih presao na "extended" baze i sada ti pronalazi i "riskware". Verovatno ti je napisao da je nasao "virus: not-a-virus" :)

Sa tim bazama je prilicno osetljiv i skace na sve sto ima "Reboot" opciju i slicno...zato po zavrsenom skenu treba dobro pogledati sta je not-a-virus i onda to ostaviti, a ako te smara da ti stalno na to skace, te fajlove za koje si siguran da su OK stavi u "list of excluded objects"

Kao sto sam napisao sada mi za Aidu prijavljuje nekog trojanca, zabravio sam kako se zove.

Nisam nista menjao, update-ujem isto onako kako sam to radio od dana od kada imam KAV.

@Zli Odakle god da skinem fajl, koju god verziju, prijavljuje mi nesto, jednom je prijavio samo virus, bez imena, a sada je prijavio trojanca. Znaci, sa nekoliko sajtova sam skinuo, nekoliko razlicitih verzija, sa razlicitim imenom fajla i uvek isto. Nema sanse da je to virus.

A to "if can't disinfect -> delete" meni deluje kao bas *******a opcija jer se plasim da tako moze da mi obrise nesto vazno + sto bukvalno ne pamtim kada mi je bilo koji antivirus dezinfikovao bilo sta, samo brise, znaci funkcija mu se svela na pronalazenje i brisanje sto je stvarno neverovatno s' obzirom na to kako su se ranije ponasali anti virusi - jednom sam imao Yankee Doodle koji mi je svaki dan u 17h svirao neku muziku, uzeo sam anti virus, dezinfikovao mali milion fajlova i sve je radilo super, posebno sto se tada znalo koji virusi su podlozni zarazi a i virusi su nekako bili daleko opasniji. Ovi sada mi se cine nekako bezopasni ali dosadni... barem ovi sto ih ja dobijam... ocistis i nista, sve ok... nista da sjebu... pi*ke... ;)

A da li mogu da se i ja umesam sa mojim kav-om,da ne otvaram thread bespotrebno?Radi se o tome kada skenira program files dodje do ad aware-a i tu stane i kaze "Object password protected-arrow1.bpm" ili slicno mrzi me sad da mi drlja po hardu.I treba 4 puta da stisnem enter da bi on nastavio,a to je malo zeznuto jer ga pustim pa odem da radim nesto drugo,vratim se a on tek na 15% i stoji!Probao sam i manuelno da izbrisem taj fajl ali ne mogu nikako da ga nadjem.

Na KAV personal:settings----configure on demand scan-troubleshooting---do not ask for password when scanning objects

HA to je to hvala na pomoci

Nazad
Vrh Dno