Šta je novo?

Nesto mi ogranicava protok???

maxo92bre

Cenjen
Učlanjen(a)
26.02.2012
Poena
169
E ovako , prosle sedmice mi je zamenjen hg520c za novi hg532e modem zbog kvara starog i od tada mi se pojavljuje problem sto se tice brzine download-a....Imam paket 6/1 i kada nesto skidam sa neta (ubuntu, nvidia drajveri) brzina se krece od 250-350 kB/s....tako je za svaki pojedniacni download..Ali kada skidam 2 fajla brzina je max .. tj deli se i tada brzina za svaki fajl je + 300kB/s.

Mislio sam da je neki trojanac ali kada bootujem u ubuntu ista stvar se desava... ~300 kb/s za pojedinacni download , i full brzina u zbiru za skidanje 2 ili vise fajlova....

Da li neko zna u cemu moze biti problem?

PS. Predpostavljam da bi zamena drugog modema resila stvar (ili gresim ) , ali rece mi covek sto radi za Telekom da je nestasica modema pa necu da ga cimam ako to moze da se resi bez njegove asistenicije . :)

Neka admin premesti temu ako sam otvori na pogresnom mestu .
Hvala unapred. :)

EDIT : Cudne stvari se desavaju sa avast-om. Kada disable-jem avast brzina je u fulu... Ali cudno je sto kada sam u ubunt-u ,problem je isti ??? Nema druge nego da se vratim na aviru ili comodo dok avas ne sredi bug.

Poslednja izmena:
Izgleda da je ovo sa avast-om bilo prividno...problem je ostao i sa instalacijom comodo av-a....

Jel ti tako na svakom browseru?

A cekaj imas samo 6Mbps ili neku varijantu sa IPTV-om?

Tako je u svakom browseru i ne , nemam iptv .... znaci brzina kao da je ogranicena na ~300 po fajlu... 1207796016.png 2764275481.png
Brzina na speed testu je ok (sa starim modemom down je bio ~5.5mbit) verovatno zato sto preuzima vise paketa odjednom pri testiranju download-a....

Ne znam... ovo je za mene i dalje misterija... jel ima nesto u podesavanju modema sto bi uticalo na ovo ?? HG532e?

Poslednja izmena:
Ako je brzina na speedtest-u ok, pre bih rekao da ti nešto softverski ne valja, a ne da ti ruter ne valja.

Pazi meni je full brzina kada skidam vise fajlova , ali kada skidam pojedinacno fajl po fajl brzina je ogranicena na oko 300kb/s.... zato sam postavio pitanje sta bi moglo da bude problem?

Ne znam na koji nacin moze da bude software-ske prirode....jer i u ubuntu dobijam iste rezultate...

Pa zato sto je brzina ogranicena na ~300 kb/s odatle odakle skidas, kad krenes da skidas jos jedna (ili vise) fajl imas ukupno ~600 kb/s i to je to ne znam sta je nejasno :D
Kako ti idu torrenti?

Poslednja izmena:
Napisao sam na pocetku ...uvek testiram tako sto skidam sa npr. ubuntu, mint ili drajvere sa nVidia.... znaci brzina pocetna bude oko 150kB/s i polako se povecava do ~300 , pa nekad dostigne i 400kB/s i onda vrati se na 300~ i varira gore dole 100kB/s...

Izgleda da cu morati da zovem lika iz Telekoma da dodje i ponese drugi modem...

EDIT: torrenti idu oko 600kB +-40kB/s

Poslednja izmena:
Po brzini preuzimanja torrenta i SpeedTest-u, rekao bih da je sve u redu. Brzine koje ti browser registruje najčešće nisu trenutne brzine preuzimanja, nego neki prosek. Ako i dalje sumnjaš, skini program koji se zove NetLimiter i probaj nešto da preuzmeš. Videćeš ako ti neka aplikacija, osim browser-a, vuče dodatno.

Probao sam netlimiter , sve je ok...od kada sam dobio ovaj modem na sajtovima kao sto je npr live leak i sl. klip mi secka ,a u netlimiter-u pokazuje 0.4-0.9 mbit/s prenos podataka ,dok sa starim modemom je odmah ucitavalo klip i brzina je bila stabilna bez oscilacija.... Znam da sve to zavisi od servera ali... uglavnom sutra ce mi covek iz Telekoma doneti neki crni modem koji ima wifi... zna li neko koji bi mogao biti?
Ali u svakom slucaju ovaj me je izludjivao zbog toga sto posle gasenja ili restarta nestanu pravila od portforwarding-a
Kontam da ne moze biti gori od ovog.

MODEM-PIRELLI-ADB-P-DG-A4010G-ADSL_slika_O_4151419.jpg

Moze da ce ti doneti ovaj ruter ako ih jos uvek imaju? Na to me asocira ono sto si reko u poruci.

Poslednja izmena:
Dobio sam INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 tj. njega sam trazio i dobio. intracom-jetspeed-iad-wp2_slika_O_3396677.jpg

Ajde da pokusamo ovako.. da li neko ko ima 6mb/s ili manji paket da otvori ovaj klip

I ovaj : [video]http://www.hqfights.com/media/1935/beach_fight[/video]
..i da mi kaze da li mu je secka? Meni je 2 x buffer-ovao prvi klip ,a drugi je dugo ucitavalo.
Pre mi je normalno otvaralo i nije seckalo, pa hocu da vidim da li je do servera ili je do mene . :)

Poslednja izmena:
Imam isti ruter i isti paket (s tim što imam i IPTV i nakačeno par računara na mrežu) i očitava oba snimka skroz ok. Ovaj prvi i u Full HD pušta samo malo sam sačekao da bafferuje.

Kod mene na 5 mb sa hg532e ne secka, brze baferuje nego sto ide klip u realnom vremenu a du meter pokazuje da vuce 2 do 2.5 mb.
U ful hd secka (nestize da ucita) i vuce svih 5 mb

Poslednja izmena:
Kod mene na 6/1, BOX paket bez IPTV-a, takođe ne secka i ide normalno ceo snimak

Speed test : 2769742026.png
Nvidia driver : speed3y.png - Preko dana je bilo oko 350-400kb/s, sad je katastrofa.
Linux Mint x1 : speed4y.png
Linux Mint x2 : speed5.png

Inace grom koji je "sprzio" stari modem , udario je u banderu i "rasturio" telefonsku razvodnu kutiju , koju su posle 2-3 dana zamenili novom.
E sad , da li su oni mogli prilikom povezivanja zica da "zeznu" nesto pa ja sad imam ovakve brzine ??? Nista mi vise ne pada na pamet...

Da dodam HD na youtube pusta bez problema , a i fullHD...samo sto malo duze ucitava na pocetku.
adass.png

Vrh Dno