Šta je novo?

nesto krci pri paljenju dok se ne podigne sistem

dejand

Cenjen
Učlanjen(a)
20.12.2010
Poena
154
dok se dize sistem NE STALNO I SVAKI PUT nesto se krci.ja mislim da je gde se nalazi HDD ili OPTIKA,nisam otvarao,i u toku rad ponekad se isto se cuje kada pokrenem neki program,a moram da naglasim da mi kompjuter radipo 12-15sati dnevno.interesuje me zbog cega se cuje i sta je uzrok tome,i da li je to opasno.

dok se dize sistem NE STALNO I SVAKI PUT nesto se krci.ja mislim da je gde se nalazi HDD ili OPTIKA,nisam otvarao,i u toku rad ponekad se isto se cuje kada pokrenem neki program,a moram da naglasim da mi kompjuter radipo 12-15sati dnevno.interesuje me zbog cega se cuje i sta je uzrok tome,i da li je to opasno.

To ti niko sa foruma pouzadno ne moze reci dok sam ne cuje i ne vidi o cemu se radi :trust:

90% je do hard diska. Sto ne bi probao sa drugim hdd?!!

Takodje mislim da je do hard diska ! ! !
Tako ti se oni cuju ; da li znas koji hdd imas (marka i model ) pa nam zapisi ovde ;)

Skini npr. HD Tune pa otidi na random access tab i pokreni ga. Ako je to taj zvuk sto cujes pri dizanju onda je u pitanju HD - i to je sasvim normalno. Osim ukoliko ti se to nije skoro javilo (veci intezitet buke?), a ranije je sve bilo OK ..

hard disk je MAXTOR 6Y080LO*80GB).ne svaki put povremeno se cuje pri dizanju sistema.

jel mozete isto da mi kazete nesto o ovome.
maticna=asusm2a-mx
chipset=amd rs690g
procesor=amd athlon 64 3500+2200mhz
fizicka memorija=1024(1024x1 ddr2-sdram)
graficka karta=ati radeonx1200
hard disk=maxtor 6y080lo(80gb)
dvd rome=dvd rw ad-7170a
kesl1=128kb
kesl2-512kb
samo za internet i skidanje filmova.da li vredi i da li neko zna kada je proizvedena.

jel mozete isto da mi kazete nesto o ovome.
maticna=asusm2a-mx
chipset=amd rs690g
procesor=amd athlon 64 3500+2200mhz
fizicka memorija=1024(1024x1 ddr2-sdram)
graficka karta=ati radeonx1200
hard disk=maxtor 6y080lo(80gb)
dvd rome=dvd rw ad-7170a
kesl1=128kb
kesl2-512kb
samo za internet i skidanje filmova.da li vredi i da li neko zna kada je proizvedena.

OK je za tu upotrebu. Proizvedeno 2004/5.

hvala na odgovorima samo sto je proizvedena NOVEMBRA 2007GOD.ne razumem jako kompleksan proces? what you mean about these clause!!!!!,i doci ce na kucnu adresu?.HVALA.

Poslednja izmena:
Zavisi sta smatras pod "proizvedeno". Release date procesora je 2004 ili 2005. Graficke karte cini mi se 2006, HDD sigurno nije nista mladji idt. I kucna adresa i kompleksan proces su sarkazam. Nije mi jasno sta zelis ? Kako neko od nas ovde moze da ti kaze "Da, sigurno je to i to problem" ? Rekao sam ti da skines onaj program i pokrenes to sto sam napisao. Ako je to ta buka koju cujes onda ces zasigurno znati da je HDD taj koji je proizvodi ..

Vrh Dno