Šta je novo?

Nesto je trulo u drzavi Danskoj...

alokiN

Čuven
Učlanjen(a)
14.12.2002
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 7950X & Deep Cool AK620 Zero Black
Matična ploča
ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WiFi
RAM
Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 CL30-40-40-96 1.40V 64GB
GPU
Gigabyte RTX 4090 Gaming OC
Storage
Samsung 990 Pro 2TB, Kingston KC3000 1TB
Zvuk
HyperX Cloud II, Sennheiser HD350BT, Edifier R1700bt + T5 Subwoofer
PSU
Seasonic Vertex GX1000
Kućište
Lian Li LANCOOL 216 Black RGB
Monitor
Samsung Odyssey G9 49", Samsung CHG70 32", LGC1 55"
Miš & tastatura
Logi MX Master 3s & MX Keys
Laptop
Lenovo Legion 5 pro 32GB RAM, RTX 3070 8GB, SSD 1TB
Mobilni telefon
Xaomi Mi11i
Pametni uređaji
Xaomi watch
Pristup internetu
  1. Optički internet
Korisnik sam telekomovig adsl paketa 256/64 i primetio sam sledecu stvar, ne mogu da otvorim pojedine web strane. Primer: http://www.jeffpalm.com/fox/index.html. Kada odem na http://www.the-cloak.com/login.html i preko tog sajta pokusam da otvorim do tada nepristupscnu, u primeru pomenutu, web stranicu sve prodje bez problema! O cemu se ovde zapravo radi, zasto telekom blokira pojedine sajtove??

P.S. Ajd neka neko ko je takodje na telekomu, pokusa da otvori stranicu iz primera. Napominjem da ne mogu da je otvorim ni iz firefox-a ni iz explorer-a, a firewall je off. Znaci samo preko cloak-a!!

radi bez cloack a ...
kakva je svrha ove teme ?
get a life, find a new page :)

Potvrdjujem da radi na Operi 9.10:-devil-:

Iz prve. ;)

Takodje sam na Telekomu 256/64 i strana ni meni nece da se otvori ni iz Firefoxa ni iz Explorera e sad u cemu je stos nemam pojma...

Isto sam na Telekomu, isti paket (256/64). Kod mene je otvara potpuno normalno.

Zaboravih da dodam da koristim NetCaptor ali mi otvara i sa IE.

Poslednja izmena:
Poenta teme je da utvrdim da li je nesto do mog sistema, telekoma ili boga ili neke druge vise sile:d

Eto jos jednog coveka ciji ji ISP telekom i kome ne otvara stranu. Slucajnost:eyebrows:

P.S. Sistem mi je zreo za reinstal pa cu sa svezim win-om da pokusam, mada sumnjam da je nesto do telekoma.

da li mozes da otvoris microsoft-ov sajt i da li ti radi MSN?

kako izlazis na net? ruter ili modem?

Poslednja izmena:
Mogu da otvorim microsoft.com bez problema. MSN ne koristim. Messenger takodje radi, torrenti bez problema, ali mi ne ide u glavu nikako zasto ne mogu da otvorim tu stranu. Nije neki veliki problem ali je interesantno...
Na net se kacim preko onog telekomovog modema/rutera sta li je ne znam posto ima i usb i lan prikljucak na sebi. Ja koristim usb varijantu.

Meni otvara iz prve... Isto Telekom 256/64 K

Smanjio sam MTU na 1400 i na huawei-u i u winu, ali problem opet ostaje. Koristim PPPoE mod. Probao bi pure bridge mod ali sam negde zagubio ugovor, a ne znam napamet password. Router je sa kompom povezan preko USB-a, posto nemam mreznu.

Problema imam jos i sa Google Earth-om, tj. stream-uje malo i onda jednostavno stane i ne uctitava vise nista sa servera. Ponekad se desi i da nastavi stream ali ubrzo stane i totalno se zaglupi. Za to vreme net normalno funkcionise i ucitavaju se web strane.

nasao sam jos jednu stranu koju nece da mi ucita nikako drugo osim preko cloak-a.
http://www.nsurbanizam.co.yu/ (ajd "telekomovci" nek proba neko da otvori i ovu stranu, da vidim da li je nesto do mog setup-a)

Dl i torrenti rade bez problema.

Radi i poslednja adresa bez problema,FF,Opera,radi normalno i Google Earth.

Poslednja izmena:
Smanjio sam MTU na 1400 i na huawei-u i u winu, ali problem opet ostaje. Koristim PPPoE mod. Probao bi pure bridge mod ali sam negde zagubio ugovor, a ne znam napamet password. Router je sa kompom povezan preko USB-a, posto nemam mreznu.

Problema imam jos i sa Google Earth-om, tj. stream-uje malo i onda jednostavno stane i ne uctitava vise nista sa servera. Ponekad se desi i da nastavi stream ali ubrzo stane i totalno se zaglupi. Za to vreme net normalno funkcionise i ucitavaju se web strane.

nasao sam jos jednu stranu koju nece da mi ucita nikako drugo osim preko cloak-a.
http://www.nsurbanizam.co.yu/ (ajd "telekomovci" nek proba neko da otvori i ovu stranu, da vidim da li je nesto do mog setup-a)

Dl i torrenti rade bez problema.

Radi urbanizam kao i svaki drugi sajt apsolutno nikada nisam naleteo na stranu koju ne mogu da otvorim a da drugi provajderi mogu
Telekom 256/64

Onda nesto nije uredu sa mojim kompom. Moracu da nabavim mreznu pa da probam preko nje da se povezem sa ruterom. Odlepicu vise. Hvala na odgovorima poz

Nazad
Vrh Dno