Šta je novo?

Nesto bolje od Samsung 959NF?

Re: Re: Nesto bolje od Samsung 959NF?

omnik je napisao(la):
Nema !!!

Pozdrav :)

Nema kod nas. Napolju, npr. USA jedini problem bi ti bio da izaberes. A ima ludilo firmi za koje ovde ljudi nisu ni chuli.

Re: Re: Re: Nesto bolje od Samsung 959NF?

Ne samo to, napolju su i cene mnogo prihvatljivije.

Amon_Ra je napisao(la):
Za te pare - naravno.

Ti bas neces da slusas iskusnije ;), imas petnaesticu i sta ce ti sad 19" uzmi 17" 757 ako ti se bas bacaju pare, i za ostatak para GF 3, naravno uz zamenu za tvoju postojecu.

Misko je napisao(la):
Ti bas neces da slusas iskusnije ;), imas petnaesticu i sta ce ti sad 19" uzmi 17" 757 ako ti se bas bacaju pare, i za ostatak para GF 3, naravno uz zamenu za tvoju postojecu.

I ostajem pri svom da su polovne IBM, Dell, Compaq, Eizo.... za 3 glave best buy.

omnik je napisao(la):
Nema !!!

slazem se u potpunosti... Nec FP 955 (a ja licno bih samo njega uzimao kao zamenu za neki 959) kosta nekih 630 evra sto je mnoooooogo vise od cene 959-ke....

Re: Re: Re: Re: Nesto bolje od Samsung 959NF?

omnik je napisao(la):
Ne samo to, napolju su i cene mnogo prihvatljivije.

Muka me uhvati kada gledam cene u USA, jos pogotovo sto tamo imam rodjaka. Ne znam valjda bi za 900 maraka tamo mgao da se uzme neki 17" TFT, ali necu da gledam zato sto cu se iznervirati.

Misko je napisao(la):

Ma neka, prodacu ovaj moj Philips i uzeti najverovatnije 959, ali graficku necu prodavati. Ovako je najbolje.

p.s. A ti si mogao da me nazovesh, a? ;)

Sony? Mislim da je 19" model G420... Nekada su mogli da se nadju u Monitoru.. ali cena je zesca... ono ja mislim da je jedno 50% ako ne i vise skuplji od NF959....
Meni se licno NF959 izuzetno svidja i sigurno neces pogresiti ako ga uzmes

Ma jes' ti lood ;) de cu da dam jos 450 nemaca za monitor i ovako sam se isprsio maximalno.

Amon_Ra je napisao(la):
Ma jes' ti lood ;) de cu da dam jos 450 nemaca za monitor i ovako sam se isprsio maximalno.

Pa to ti kazem, za te pare (koliko kosta 959) ne mozes naci bolji monitor. Eto mozes jedino ako se bas otvoris... Ali mislim da je potpuno nepotrebno davati jos dosta novca za neke veoma male pomake. JEdnostavno uzmi 959 i uzivaj :)

Pa bas tako, jer mi koji se bavimo grafickim dizajnom - to nam je jednostavno neophodno :)))))))))))

Re: Re: Re: Nesto bolje od Samsung 959NF?

intel je napisao(la):
Nec FP 955 (a ja licno bih samo njega uzimao kao zamenu za neki 959) kosta nekih 630 evra sto je mnoooooogo vise od cene 959-ke....

Dve stvari

Ja imam NEC FP955 i bolje ga NEMOJTE kupovati pogotovo ovu seriju Made in Mexico koja se ovde prodaje.
Text izgleda lose, a postoje problemi sa interferencijom. Ne isplati se. Za te pare je bolje uzeti Sony ili dodati jos kinte i uzeti NEC ali made in Japan.
Drugo ta cifra od 630 Eura za NEC FP955 je VELIKOPRODAJNA cena.

pozdrav

Hvala na upozorenjima ali sam se vec odlucio za Samsung, jer sam u dva navrata gledao 757NF i u potpunosti me je zadovoljio, a u medjuvremenu sam uspeo da prodam vijagru i skupio jos para za 959NF ;)

Amon_Ra je napisao(la):
Hvala na upozorenjima ali sam se vec odlucio za Samsung, jer sam u dva navrata gledao 757NF i u potpunosti me je zadovoljio, a u medjuvremenu sam uspeo da prodam vijagru i skupio jos para za 959NF ;)

Ja ti ga nejiskrenije preoporucujem! Prezadovoljan sam!:D

NEma nesto bolje od 959NF ni za jos 500DM... Tek neki ViewSonic sa nadr...anom cenom moze da se poredi sa njim, i naravno SONY...

Ostatak na putu za bolnicu....

Eh Max, da ne preterujemo ;)

Ima Iiyama ili kako se vec pise :D Jedini problem je sto je tesko nacci to kod nas (mislim da ima samo u Novom Sadu). Imao sam prilike da gledam neku 19icu, sa sj*banom oznakom... bukvalno savrsen monitor ali opet kazem - 959NF je sve sto jednom ozbiljnom kupcu treba...

Hmm...

A LG Flatron 915 ?

Oko 800 DM, Flat, 1600@85+ Hz

Odlicna slika, jedina stvarno ravna cev.

Ja sam ga ozbiljno nameracio, a vi vidite :)

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):

Tacno, ali relativno ne bitno. Rekao bih cak da se okom razlika ne moze primetiti (mada nisam imao bas previse vremena da se zagledam u Flatron). Ipak, Diamondtron ima svoje prednosti. Ostrina slike i kolorit kakve LG moze samo da sanja. LG nema one dve trtice :) i malo je bolji za text.

Ja sam uzeo LG 915 FT+, i zadovoljan sam. Ipak 0.24 velicina tackice znaci.
19'' Samsunga nisam video licno, ali sam video 17'' NF, i slika je super, ali mene licno malo nerviraju one dve linijice.

Sasa je napisao(la):
Hmm...

A LG Flatron 915 ?

Oko 800 DM, Flat, 1600@85+ Hz

Ja sam ga ozbiljno nameracio, a vi vidite :)

Pozdrav!

959NF je samo 100 maraka skuplji od tog monitora, razmisli jos jednom, ne verujem da je taj LG bolji.

Amon_Ra je napisao(la):
959NF je samo 100 maraka skuplji od tog monitora, razmisli jos jednom, ne verujem da je taj LG bolji.

Jeftiniji je vise od 100DM (120-140 kako gde). Nije Sasha rekao da je bolji, samo da je dobar izbor.

omnik je napisao(la):
Ima Iiyama ili kako se vec pise :D Jedini problem je sto je tesko nacci to kod nas (mislim da ima samo u Novom Sadu). Imao sam prilike da gledam neku 19icu, sa sj*banom oznakom... bukvalno savrsen monitor ali opet kazem - 959NF je sve sto jednom ozbiljnom kupcu treba...

Inace oni koriste Mitsubishijeve cevi... a i sam mitsubishi ima fantasticne monitore, ali naravno to kosta.... U sustini uvek se moze naci bolje, ali za to malo bolje moras dati mnogo vise novca...

Sudeci po onome sto pise u "papirima" LG flatron je def. bolji izbor u svakom pogledu, a jos kad se i cena uzme u obzir nema vise sta da se razmislja...

ps. naravno jedino merodavno je pogledati oba monitora, najbolje jedan do drugog i na licu mesta odluciti.

Re: Re: Re: Re: Nesto bolje od Samsung 959NF?

mipko je napisao(la):
Dve stvari

Ja imam NEC FP955 i bolje ga NEMOJTE kupovati pogotovo ovu seriju Made in Mexico koja se ovde prodaje.
Text izgleda lose, a postoje problemi sa interferencijom. Ne isplati se. Za te pare je bolje uzeti Sony ili dodati jos kinte i uzeti NEC ali made in Japan.
Drugo ta cifra od 630 Eura za NEC FP955 je VELIKOPRODAJNA cena.

pozdrav

prvo: gde si ti, chovek da te pita, kupio monitor?
drugo: sve se moze kad se hoce :D:D:D

leksa je napisao(la):
Sudeci po onome sto pise u "papirima" LG flatron je def. bolji izbor u svakom pogledu, a jos kad se i cena uzme u obzir nema vise sta da se razmislja...
ps. naravno jedino merodavno je pogledati oba monitora, najbolje jedan do drugog i na licu mesta odluciti.
Skoro je ovde neko dao link za jedan test 17" i 19" monitora. Bili su Viewsonic, NEC, LG i Samsung. Modeli koje bas ovde pominjete. LG je u svakoj kategoriji bio poslednji, bas zbog ocene kvaliteta slike.

vlasta je napisao(la):
Skoro je ovde neko dao link za jedan test 17" i 19" monitora. Bili su Viewsonic, NEC, LG i Samsung. Modeli koje bas ovde pominjete. LG je u svakoj kategoriji bio poslednji, bas zbog ocene kvaliteta slike.

Aj iskopaj taj link.
Ja sam video dve Flatron 17"tice (795) i jednu 19ticu (915) (nju na kratko) i bio sa vrlo zadovoljan.
Slika je malo drugacija, nije ko na Diamondtronkama, ali ima i nekoliko prednosti. Naravno, sve je to daleko ispred DynaFlata (Samsung) i FlatMask-a (Hitachi)
Usput, samo sa Samsungom bi poredio LG jer ViewSonic i NEC kostaju minimum 50% vise, dakle, nisu konkurentni.

Pozdrav!

O ravnim LG-ijevim monitorima imaju pohvalne reci samo oni koji ih nisu posedovali duze vreme (vise od par meseci). Jednostano ta cev nije dorasla konkurenciji. Jedine dve ravne cevi koje valjaju su Sony i Mitsubishi.

Nazad
Vrh Dno