Šta je novo?

nestao task manager

CORE 283

Čuven
Učlanjen(a)
29.01.2002
Poena
619
Neki od gomilu trojanaca koje sam ocistio :d mi je iskljucio task manager. Sistem je winxp sp1. Kada se klikne desnim dugmetom na taskbar, task manager opcija je bleda tj ne moze da se klikne. a kad se pritisne ctr+alt+del izadje poruka "Task manager has been disabled by your administrator". Na kompjuteru imam samo jedan nalog i to je administratorski :) da li zna neko kako da ga vratim? trojance sam obrisao sam skenirao i obrisao sve sa kasperskijem

plus na loadovanju xp a na pocetku mi stalno izbacuje poruku da ne moze da nadje neki trojanac da ucita koji sam odavno obriso, kernels blabla ali ga nema pod windows current version run niti u mscofnigu .. kako da to da sredim da se ne pojavljuje?

Poslednja izmena:
Jesi li podesio nalog u User Accounts? Imas li u /windows/system32 folderu sve taskmgr fajlove?

Za ovo drugo probaj ciscenje registra nekim cleanerom.

Idi skini Ad-Aware pa njime skeniraj komp, vidjeces sta ce sve naci. Naisao sam bio na identican problem kod mog tetka, i prvo sam pokrenuo Ad-Aware, nasao brdo toga, kad je Ad-Aware zavrsio posao, Task Manager je radio. Skini jos i SpyBot Search & Destroy, pa pokreni i njega posle toga.

start -> run -> gpedit.msc -> user configuration -> administrative templates -> system -> ctrl+alt+del -> remove task manager -> disabled

hvala svima na pomoci, izmedju ostalog i to me je zanimalo chivitli tnx

posle kasperskog pokrenuo sam i ad aware i nakon restarta (nisam proverio predjasnje) task manager je proradio.. a i nema vise one poruke pri startup u

thanks again

isto se i meni desilo danas, i adaware je resio problem(evo quarantine loga)

ArchiveData(auto-quarantine- 2005-09-29 19-01-20.bckp)
Referencefile : SE1R67 20.09.2005
======================================================

WINDOWS
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
obj[0]=RegData : S-1-5-21-823518204-1303643608-725345543-1003\software\microsoft\windows\currentversion\policies\system "DisableTaskMgr"

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno