Šta je novo?

Nestao prostor na SSD

TwistedMind

Čuven
Učlanjen(a)
30.05.2009
Poena
715
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-13600KF & Noctua NH-D15S chromax.black
Matična ploča
Gigabyte Z790M AORUS ELITE AX
RAM
Corsair VENGEANCE 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz C36
GPU
ASRock RX 6700 XT Challenger Pro 12GB OC
Storage
1TB Samsung 990 PRO NVMe M.2 SSD
Zvuk
FiiO K7 + HiFiMan Sundara, Soundpeats H1 TWS
PSU
Seasonic Prime PX 850W Platinum
Kućište
Cooler Master Storm Trooper
Monitor
2x ASUS MG279Q
Miš & tastatura
Logitech G502 LIGHTSPEED & Asus ROG Falchion MX Brown
Ostale periferije
Playstation 5
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pametni uređaji
Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS
Pristup internetu
  1. Optički internet
Slučajno sam video da mi se C particija crveni da imam samo još 1GB slobodnog prostora. Do pre par dana sam imao oko 20GB i ništa posebno nisam radio. Ne mogu da pronađem na šta je otišao izgubljeni prostor.
Probao sam nekoliko file managera i sve što oni vide od fajlova i foldera, zajedno zauzima oko 70GB, što uključuje i pagefile od 8GB. Nije neki temp folder za browser u pitanju, bar ne u appdata.

Posle jednog restarta se vratilo na 3GB slobodnog prostora, ali ni to nije dovoljno.

Šta da radim i kako to da pronađem?

Da li ti je ukljucen System Restore Point?

Jeste, bravo.
Bio sam ubedjen da je iskljucen i da je folder prazan. Otpisao sam ovo na početku. Barem ga svaki manager prikazuje kao praznog i kao da ne zauzima ništa. Verovatno zato što je restricted access.
Glupost je bila podešena da sme da koristi 50% diska.

Hvala puno.

Za one koji možda imaju ovaj problem, desni klik na my comp, properties, system protection (sa leve strane jedna od opcija), configure dugme. Ovde možete podesiti količinu mesta koje sme da zauzima ili isključiti skroz.
Takođe CCleaner može da briše stare backup.

Jesam, jedna od osnovnih stvari za SSD

Sto treba da se iskljuci hibernacija na SSDju?

Pri svakom odlasku u hibernaciju upiše sadržaj celog rama na ssd a ne vraća se ništa brže iz nje nego iz shut-down-a. Čisto se smanji broj upisa po ssd-u

Jeste, bravo.
Bio sam ubedjen da je iskljucen i da je folder prazan. Otpisao sam ovo na početku. Barem ga svaki manager prikazuje kao praznog i kao da ne zauzima ništa. Verovatno zato što je restricted access.
Glupost je bila podešena da sme da koristi 50% diska.

Hvala puno.

Za one koji možda imaju ovaj problem, desni klik na my comp, properties, system protection (sa leve strane jedna od opcija), configure dugme. Ovde možete podesiti količinu mesta koje sme da zauzima ili isključiti skroz.
Takođe CCleaner može da briše stare backup.

Hvala na pomoci Twisted.. Evo i ja isti problem samo na hardu, particija C. Ne bih ni primetio da ne crveni particija.. Iskljucio sam backup i izbrisao vec backup-ovano i stvar je resena.

Vrh Dno