Šta je novo?

Nestanak struje

ironmanbg

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
885
Moja oprema  
Laptop
Thinkpad T440
Mobilni telefon
A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
Sinoć oko pola 2 sedim za kompom i najednom se isključi i ne reaguje na ponovo paljenje, svetlo u sobi radi i ja rekoh, gotovo, crklo nešto, pošto je stariji.
Ali pogledam i zvučnike, Mikrolab, Ima izdvojeno pojačalo, isto ne radi.
Onda posumnjam na produžni, Apc sa zaštitom, ne svetli lampica, probam utičnicu sa punjačem za mobilni, ne puni.
Probam utičnicu na drugom zidu, isto.
Znači svetlo radi, odem do kupatila uključim bojler, ne svetli lampica, tv u drugoj sobi radi, kao i bojler u kuhlinji
Gledam osigurače , nijedan nije iskočio.
Posle 10ak minuta došla, šta može da bude?

Kako da znam da li je samo kod mene u stanu, u celoj zgradi, u kraju?
Da li nešto preduzeti da se ne ponovi, da ne bude neke štete drugi put, znam za slučaj spajanja 2 faze kada u svi aparati pregoreli jer se napon udvostručio.
Zvaću sutra edb da pitam da li nešto znaju.

Idi do ormana u stepenistu gde ti je sat epsov . Tamo imas 3 osiguraca vidi da jedan od ta 3 nije pao.

^^ Vratila mu se ta faza posle 10-ak min...

Ironman, ne možeš ništa ti uraditi da se ne ponovi. Nestanak samo jedne faze je veoma redak kvar u distibutivnom sistemu.
Može biti i da je neko od komšija čačkao po tabli pa greškom odvrnuo tvoj osigurač.

Evo ponovo, sve isto, i kod komšije isto.
Moraću ujutru da prijavim kvar.

Još uvek nema struje, prijavljen kvar, doćiće ekipa.

Jednom se meni desilo jednu uticnicu u kuci sam hteo da prevezem i mislio da je mrtva i iskljucena i ja je prespojim i iskoci jedna faza na petoj banderi od mene :D A kako je zviznulo tako daleko ne znam. Naravno u kuci je iskocio samo osigurac...
Ako je digitalan strujomer mozes da vidis jel su ti sve faze "online" :D

Nazad
Vrh Dno