Šta je novo?

Nestanak interneta i pristup modemu

nemanja123

Čuven
Učlanjen(a)
28.10.2007
Poena
665
Imao sam Arris i stalno je nestajao internet, više ga nema nego što ima. Nema interneta na 2 uređaja (PC i TV) koja su povezana ethernet kablom, kao ni WiFi-a koji je kablom povezan za ruter u Lan1 ulaz (ne WAN) kako bih koristio wifi sa TP LINK 840ND rutera.
Nisam moga ni da pristupim modem u preko 192.168.0.1 adrese.

Zamenio sam danas ruter za Cisco EPC3925, proradio internet na par minuta i opet identična simptomatologija.

Menjao sam kablove, resetovao modem i ruter na dugme, vadi iz struje i ništa nije pomoglo.

Doći će tehnička služba od ponedeljka, ali mi treba internet, pa ako neko ima ideju kako da se reši, ili makar šta je problem, neka javi.

Da li radi internet kada ostavis samo kablovski modem/ruter,dakle kad raskacis taj TP link koji imas?

verovatno nema veze sa modemom. mozda ti je los signal, proveri splitere, dal je svaki konektor na koaksijalnom kablu dobro zasrafljen i tako.

Sve je provereno i kako treba. Iz korisničke službe su takođe rekli da su signali dobri.

Koja ti je adresa TPlinka? Da nisi ostavio ukljucen DHCP i na Cisco i na TPlink-u? Koju ti adresu ima PC?

Na Cisco je isključen bio i njegova adresa je sa 1 na kraju a TP link sa 3 na kraju.
Sve sam vratio na fabrička podešavanja, povezao samo modem za kompjuter i opet ne mogu da mu pristupim. A wifi sa modema više ne radi nego što radi.

da ne otvaram temu, imam problem da znaci wi fi radi odlicno, punu brzinu merim i otvaram sajtove preko mobitela npr, medjutim na kompu samom ne mogu da surfujem , nema neta, iako skajp radi, torrenti rade, al neta ni za leka...sta moze biti ? proradi samo na neko vreme kad uradim disable pa enable mrezne karte, onda nakon par min uspori i onda odjednom vise nema neta ....skajp i dalje radi i torrenti ...HVALA

Poslednja izmena:
da ne otvaram temu, imam problem da znaci wi fi radi odlicno, punu brzinu merim i otvaram sajtove preko mobitela npr, medjutim na kompu samom ne mogu da surfujem , nema neta, iako skajp radi, torrenti rade, al neta ni za leka...sta moze biti ? proradi samo na neko vreme kad uradim disable pa enable mrezne karte, onda nakon par min uspori i onda odjednom vise nema neta ....skajp i dalje radi i torrenti ...HVALA

Promeni tj postavi iP4 na Guglov 8888
https://youtu.be/7DBRynpVT84

Sent from mTalk

nazalost nista se nije promenilo...ima li neko jos resenje ? hvala

Pokreni Command Prompt kao Administrator i kucaj ipconfig /flushdns.

probao na laptopu i radi net ok, ne pada brzina...ono sto sam primetio na PC kad kliknem da otvorim stranicu, u donjem levom uglu pise tipa "waiting for proxy tunnel ", to ranije nisam imao, ako to nesto znaci, dok istu stranicu kad isto na chromu otvaram na laptopu ne pise to ???

Pogledaj u device menageru, pod network adapters, sta sve imas tamo...Imas instalisano kojesta, mozda i nesto od Avast antivirusa, za virtualnu mrezu ili nesto slicno i zato ti je to problem.
Sve to deinstalisi i ostavi samo mreznu kartu..
pozz

Probam kasnije pa javim..ali Avast nemam garant..

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

Pogledaj u device menageru, pod network adapters, sta sve imas tamo...Imas instalisano kojesta, mozda i nesto od Avast antivirusa, za virtualnu mrezu ili nesto slicno i zato ti je to problem.
Sve to deinstalisi i ostavi samo mreznu kartu..
pozz
Imam samo Intel gigabit mreznu i neke wan miniportove jedno 8 komada..nema avasta niti sta drugo

da li je moguce da torrent usporava internet ?? mada ga koristim godinama, i do pre 10 dana nikakav problem tog tipa nije bio.?

Poslednja izmena:
Izbrisi/deinstaliraj, sve osim mrezne karte,napisao sam ti vec...

ma nista, uradio, ostavio samo mreznu, nista..da li je mozda kvar na mreznoj ? jer laptop kad prikljucim na kabal bez problema sve radi. Doduse lap je na win 7 a komp na win 10 ako ima veze ikakve ? drugo, kad bilo koji sajt pokusam da otvorim u donjem levom uglu pise waiting for proxy tunnel, to mi ne pise na laptopu kad to radim ??? imate li jos ideja ?odlepicu vise

Poslednja izmena:
Pa ukucaj na youtube-u (ili google-u) npr. puppy live linux usb i pogledaj nekoliko klipova kako se pravi butabilni usb fles (ili cd).

Ako si bas nesiguran da nesto ne zeznes pre podizanja linux-a sa flesa otkaci hard diskove podigni linux vidi da li ces imati iste probleme (ako imas, problem je hardverski tj. verovatno je mrezna karta crkla).

Mozda zvuci glupo, ali i ja u jednom trenutku nisam imao net na kompu. Koji god browser koristio. I onda sam lepo otisao na Internet Options (kucas u Run linji), odes na security i kliknes default, takodje i pod privacy isto to i na kraju pod advanced kliknes na reset.

Probaj pa javi, da eliminisemo i to.

Mozda zvuci glupo, ali i ja u jednom trenutku nisam imao net na kompu. Koji god browser koristio. I onda sam lepo otisao na Internet Options (kucas u Run linji), odes na security i kliknes default, takodje i pod privacy isto to i na kraju pod advanced kliknes na reset.

Probaj pa javi, da eliminisemo i to.

evo odradio kako si rekao, pisem za sat jedan da vidim hoce li usporiti

definitivno cim upalim torrente da krene " po zlu" tj uspori...dok nema torenata sve je ok

Resen problem konacno,deinstalirao bit torrent stavio utorrent i proradilo,evo proslo je 7-8 sati od tada i nema usporavanja neta..hvala svima iznad na trudu!!! Ostaje nejasno zasto tek sad je bit torrent poceo praviti problem a imam ga mesecima?

Zato sto skoro niko i ne podesava parametre u torrent programima, se foldera za lagerovanje skidanog...
Ja obavezno iskljucujem "anonimnu statistiku",automatski update,itd. Naravno, posto imam vise korisnika net-a, u stanu, smanjim dozivljaj za kb/s u oba pravca,jer nema smisla da ga ostavim na maximumu [0 po defaultu], a da drugi udaraju rukama i nogama i ne mogu obicaj sajt da otvore..
pozz

Svaki torrent klijent mi je po defaultu bio podesen da ima dovoljno resursa za surfanje kad skida filmove, nista ja tu nisam podesavao nikada ,samo lokaciju gde da mi cuva fajlove skinute..evo sad skidam 1.1 mbit brzinom a sasvim lepo surfujem..paket je 15/1

Poslednja izmena:
definitivno cim upalim torrente da krene " po zlu" tj uspori...dok nema torenata sve je ok

Ne moras deinstalirati utorrent ili bilo koji torrent klijent, dovoljno je samo da ogranicis globalni upload na 5 ili 10 KBps (KiB/s...zavisi sta pise).
Download ostavis na unlimited. I neces imati problema.

Nazad
Vrh Dno