Šta je novo?

Nestanak 12V za cooler-e na ploci !

MichaelZ

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
620
Cisto edukativne prirode , da se ne desi jos nekom .
Uspeo sam juce da spalim cip koji regulise 12 V za sve konektore za cooler-e na ploci (ploca Asus A7V-E) .
Dakle : CPU, PS(power supply) i Case Fan prikljucke .
Razlog : iz predostroznosti od vrucina , kupih juce 2 ventilatora za kuciste (jedan- u kuciste , drugi- iz kucista da izbacuje) .
Prikacih oba , i nista , ne okrece se ni fan od cooler-a .
Probam drugo napajanje - nista .
Na kraju izmerim , i naravno nema 12 V na srednjem pinu , a na PS-fan konektoru masa i kontakt za merenje rotacije u kratkom spoju .
Resenje , ne koristim PS-fan konektor a ostala 2 sam spojio direktno na 12 V sa ATX-a , radi ali naravno nemam indikaciju o rotaciji .
BTW. , da li postoji adapter sa 3 pin konektora na klasican za napajanje ?

Pozdrav , Misa...:boom:

P.S. Koliko me secanje sluzi , pre neki dan sam zalio tepih sa nes-kafom u bliskoj okolini sa kucistem od tog racunara , izgleda da je nesto od tekucine dospelo unutra i napravilo zvrcku .
Kad sam nab'o fan u PS-fan konektor , onda je doslo do finishiranja stvari .
Ako nije ovo , onda je zona sumraka :)

Pa jel radi CD R(OM), DVD ili HDD ili si samo prekinuo na fan konketorima...To ti je ASSUS :)

ej nemoj da cimas bre, ja reko da su zalmani napravili cudo :D imas konektore, ranije su dolazili uz cooler master modele, ne znam da li ih ima u slobodnoj prodaji

delimir je napisao(la):
Pa jel radi CD R(OM), DVD ili HDD ili si samo prekinuo na fan konketorima...To ti je ASSUS :)
Ma radi sve osim fan-konektora , znaci samo je riknuo chip koji kontrolise napon i rotaciju na istima ...
Sreca drugi komp ima rotirano kuciste , njega ne bih prezalio (Abit) :D

Miroslav je napisao(la):
ej nemoj da cimas bre, ja reko da su zalmani napravili cudo imas konektore, ranije su dolazili uz cooler master modele, ne znam da li ih ima u slobodnoj prodaji
Ti izdajice sto prelazis na Intel... :D
Nisu Zalmani ne boj se , 2 su zavrsila u drugom komp-u bez problema .
Samo sam morao oba da bacim na 1700 rpm , na 3000 se cuju kao turbine , pogotovo onaj sto izbacuje(verovatno sto duva u rebrasti lim direktno) .
Treba mi adapter za drugi cooler iz razumljivog razloga (nemam gde da ga turim , a necu da budzim 8)
Ako neko zna gde ima , hvala unapred .

Pozdrav , Misa...:boom:

kakav bre izdajica... gledajte to ovako, ja ne prelazim na bolji procesor, vec na bolji chipset, a i dalje ostajem pri tome da je Amd mnooooogo bolji procesor.

Nazad
Vrh Dno