Šta je novo?

Nestali fajlovi sa desktopa

LudaBaba

Cenjen
Učlanjen(a)
25.02.2011
Poena
169
Imam win7 64bit. Bio sam na youtubeu gledao klipove i kad sam spustio browser vidim da je dosta ikonica sa desktopa nestalo. Neki shortcutovi (to nije ni bitno) ali nestalo je dosta fajlova u wordu koji su bili direktno na desktopu kao i fajlovi u folderima. Folder je tu ali fajlova nema.
Zna neko resenje? Ovo mi se nije desavalo.

Restaruj kompnpa onda pri pokretanju pritiskaj f8 i onda idi na last known good configuration. To bi trebalo da pomogne.

Nije nista nestalo nego si se zarazio sa onim virusom koji stavlja na fajlove "hidden" i "system"

Udji u folder options uradi ovako

28a2mih.png

Show hidden files , and drives stikliras i iskljuci Hide protected operating system files (Recommended) i idi na OK!

A ono Cleanup Unused Desktop Icons, da nije to uključeno. ?

Dobro je resio sam. Usao sam u properties foldera pa kartica "previous versions" i onda sam imao opciju da vratim na datum pre nedelju dana. Tj da restorujem.

Shortcutove ne znam kako da vratim a nije bitno. Samo mi nije jasno kako je uopste sve nestalo. Odjednom.

Za šortove nije nikakav problem, napraviš nove, nego pogledaj šta je to napravilo problem. Skeniraj za mallware.

Sta preporucujes da skinem od programa? Imam jedino anti virus. AVG

Uradi full scan sa malwarebytes i po izboru sa hitman pro. Preporucio bih ti Comodo firewall 6 + avast 7 free u slucaju da zelis da predjes sa avg-a koji btw zauzima vise resursa od ova dva zajedno.

Vrh Dno