Šta je novo?

Nestali .exe fajlovi ?!!

BlackNeo

Čuven
Učlanjen(a)
21.09.2004
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
INTEL Core i7-13700KF 2.50GHz LGA-1700 + DEEPCOOL AK620 black
Matična ploča
ASUS Prime Z790-A WIFI
RAM
Kingston Fury 32GB Beast DDR5 5600MHz CL40 KIT KF556C40BBK2-32
GPU
ZOTAC ZT-A30810J-10P GeForce RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X Trinity OC PCIE
Storage
SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V8P1T0BW / Kingston Fury 1TB Renegade M.2 PCIe M.2 2280 SFYRS/1000G / SAMSUNG 4TB 870 EVO SATA 3 2.5" MZ-77E4T0B/EU
PSU
CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay GPU-850FC 850W
Kućište
BE QUIET! Silent Base 802 black
Monitor
Dell SE2717H
Miš & tastatura
Logitech MX Master + K800
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Jedan veoma cudan problem: zove me drug i kaze mi da su mu odjednom nestali skoro svi .exe fajlovi sa kompa?!! Ima Kaspersky i on nije nasao nikakav virus ili slicno, kao ni Ad-Aware. Takodje je koristio Outpost 2.7, ima SP2 (mada nisam siguran za sve zakrpe poslije njega).

Da li je iko naisao na slican problem?

On je vec planirao format i install Windows-a od nule (upravo narezuje podatke na CD-ove, posto je uspio da reinstalira Nero), ali mene zanima sta se desilo.

Meni se to desilo kada mi je upao crv "GEDZA" . kaspersky ga nije detektovao kao ni norton samo je avast uspeo da ga detektuje i obrise. Mada je win morao da se reinstalira posto sam ostao bez msconfig-a i slicnih stvari :)

"Gedža" jel to neki domaći proizvod? Inače, tako nešto je toliko lako napraviti (neću reći kako, ne što je neka mudrost, verovatno puno ljudi ovde to znaju, ali da baš ne dajem ideju nekome ko ne zna da to isproba u praksi).

wiz011 je napisao(la):
"Gedža" jel to neki domaći proizvod? Inače, tako nešto je toliko lako napraviti (neću reći kako, ne što je neka mudrost, verovatno puno ljudi ovde to znaju, ali da baš ne dajem ideju nekome ko ne zna da to isproba u praksi).
Ma zasticen domaci brend, kao opanci i sljivovoca. ;)

Meni je AVG počeo da prijavljuje svaki exe fajl kao virus. Onda su neki programi počeli da odbijaju da se startuju, na primer Nero. Onda je windows prilikom podizanja počeo da mi traži password. Onda je sledio format c:, ali su problemi počeli da se ponavljaju posle nekog vremena. Trenutno ga čistim sa F-Secure pa, videćemo...

Te sam simptome i ja imao. Ako je gedza on ce ti iskljucivati neke programe i na kraju obrisati exe fajlove.
Merlin da li si formatirao i ostale particije? Ako nisi to ti je razlog sto ti se ponovo to desava. Ja mislim da se on \polako siri po racunaru nedelju ili dve pa tek onda pocinje da zeza sa popup-om i tripuje te kao da ti je neko upao u racunar...
Veoma lose iskustvo...

merlin je napisao(la):
Onda je sledio format c:, ali su problemi počeli da se ponavljaju posle nekog vremena. Trenutno ga čistim sa F-Secure pa, videćemo...
Ništa ti nisi uradio sve dok ne otkriješ izvor zaraze... To što se problemi ponavljaju je simprom da negde imaš neki zaražen fajl (npr. neki crack) koji uvek iznova startuješ i svaka nova instalacija ti biva zaražena.

Vrh Dno