Šta je novo?

Nestala particija

• Začetnik teme Začetnik teme Vojkan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vojkan

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
12.01.2002
Poena
1,180
Posle partition magica.
Uradim resize, da smanjim D i povećam C, on se restartuje u DOS, krene
tamo da čangrlja i zaglavi na 21% 🙁 /stajanje na tih 21% sat vremena
sam ja tako protumačio/
Resetujem komp, i imam samo C, D više ne postoji.
Kako da ga vratim, sa sve podacima naravno?
PM vidi tu particiju i označava je kao neku PqRP i kaže da se obratim njihovom tech supportu za to 🙂

Pa obrati se tech supportu 😉
Imaš Acronis Recovery Expert koji vraća kompletne particije. Probaj sa njim...

Saucesce...

Problem je u tome sto svi ti recovery alati za particije pokusavaju da vrate particiju koja je obrisana, a u ovom slucaju ona nije obrisana, nego je tu, ali verovatno vidljiva iz fdiska kao non-dos partition. Tada bi takvi alati trebali da preskoce recovery takve particije jer ne znaju sta je to - mozda je linux ili nesto sasvim deseto.

Pokusaj, mada se ja ne bih preterano nadao, na zalost.

ja cu samo da dodam ovaj tread u favorites kao jos jedan primer loseg rada PM-a... a vi ga i dalje koristite 🙂

nego, zar PM nema neku recovery disketu? podigni sistem odatle.

u svakom slucaju ja bih izbegavao da radim na tom disku dok nepovratim podatke. vadi ga iz masine pa kod ortaka

Recovery Expert bi trebao da pomogne kao i PM Recovery Disk, ali sto Miroslav rece prvo ti odradi backup tog diska kod ortaka ili cupaj sve vazne fajlove sa GetDataBack ili sa FinalData, pa se tek onda igraj (pokusavaj da povratis particiju)...

Podseti me, da se meni desilo slično sa NF-7S kada mi je SATA ubio particiju i nabedio je da ima bad sectore. Jedni program koji je uspeo da joj pristupi je Easy recovery ali je video samo 2 fajla koji u zbiru daju 3,5gb što je bila veličina particije, i GetData Back 4 FAT32 koji je uspeo da oporavi 96% fajlova. Znači sličan slučaj kao kod tebe. Nijedan partition alat ne vidi disk kako treba, a kamoli da mu pristupi. I posle oporavka sam Acronisovim partition alatom ubio particiju i formatirao je kako treba bez problema i pomena bilokakvim bad sectorima...A da, PM mi je nešto pričao da treba da pokrenem chkdsk na toj particiji, što je bilo nemoguće pošto joj ni jedan win alat nije mogao prići...
Probaj sa GetData back, ja sam bio oduševljen rezultatom...

Baš sam GetDataBack i našao, i on mi je izlistao tu particiju (ne znam da li je sve bilo tamo ali je tako ličilo), čak sam neke fajlove i pokrenuo, ali kada sam probao da startujem jedan film program se zakucao i ode 2.5 sata posla 🙂 Elem, da to ne bih opet radio džabe jer za kopiranje podataka program mora da bude registrovan, ima li neko crack/serial za njega?
Verzija je 2.18 za FAT, može i ovde (što se mene tiče) a i na [email protected]
Inače nikakav backup ne mogu da uradim jer sad moj DM+ 9 od 60GB ima jednu particiju od 2GB i to je to 🙂

OK, našao sam serial, sad samo da odem opet kod druga da probam da prekopiram to što on nađe...

Sto vec neko rece, saucesce. Jednom vec pisah o tome da uopste ne preporucujem upotrebu pm-a. Rekoh, "ne zato sto je to los sw, vec zato se time povecava verovatnoca da nesto krene lose". Koristiti ga za resize, a nemati beckup vaznih fajlova je slicno ici automobilom na autoputu 200nasat bez kocnica, i ocekivati da nece biti drugih automobila na putu. Danasnji racunari su toliko brzi da se covek opusti i kod vrlo kriticnih operacija, zato sto ima utisak da ce sve biti brzo i gotovo za desetak minuta i kod najzahtevnijih operacija.
PM, ghost i slicni util-i su (po meni) opravdani onda kada je covek bas u cajtnotu i kada nema drugog izbora. Za sve ostale situacije mislim da nema dobre alternative klasicnoj instalaciji (fdisk,[ntfs setup], format, install, customize...)

Mislim da ce PM dobro odraditi posao, ako covek pre njegove upotrebe, defragmentise disk, proveri particije scandisk-om (chkdsk), i sasvim bude siguran da pm vidi particije onako kako ih npr vidi fdisk. I uz to poseduje backup.

WoyKhan je napisao(la):
Inače nikakav backup ne mogu da uradim jer sad moj DM+ 9 od 60GB ima jednu particiju od 2GB i to je to 🙂
Da sam na tvom mestu po tom disku ne bih nista prckao dok sa njega ne iskopiram na neki drugi (ortakov) disk sve bitne fajlove. Znaci iskljucivo read-only po celom disku ukljucujuci i tih 2GB koji ti rade normalno jer se na tih 2GB nalaze neke bitne stvari za onaj ostatak, pa ako se tu nesto zezne moze da se desi da spasavanje bude manje uspesno ili nedaj boze neuspesno...

Sa GetDataBack sam počupao dosta stvari, ali sam particiju vratio na mnogo lakši način (i dobio iste rezultate). Evo rešenja, ne daj bože da još nekome treba 🙂

1 Run PTEDIT
2 Locate the PQRP (partition type 3C)
If the PQRP occured on a Logical partition, click "GoToEPBR" to locate
the correct partition.
3 Click in the "Type" field associated with the 3C partition
4 Click "Set Type"
A list of available partition types is displayed
5 select appropriate partition type (e.g., FAT32 if the partition type was
FAT32 before the PQRP. etc.)
6 Save the changes and exit

Moguće da sam za to pogubljeno i ja kriv jer sam u međuvremeno koristio disk (nemam gde drugde net) al šta ću.

Miroslave (a i ostali), šta bi bilo alternativa partition magicu? 🙂

Acronis Partition Expert, VCOM Partition Commander, Paragon Partition Manager, Ranish partition manager... Vidim da ovaj prvi rusi mnogo hvale...

A jel su bezbedni? 🙂
I jel su džabe?

WoyKhan je napisao(la):
A jel su bezbedni? 🙂
I jel su džabe?
Ne znam za ostale, ali ovaj prvi je prakticno preslikani PM (izgled i funkcionalnost) i adekvatno tome kosta 🙁
Sto se bezbednosti tice ne mogu da se kunem u njega: jes' da nisam imao nikakvih problema, ali ga nisam ni koristio nesto preterano mnogo...

Nazad
Vrh Dno