Šta je novo?

Nestala particija od 100GB

Kovacevic

Slavan
Učlanjen(a)
10.05.2008
Poena
310
HDD je kapaciteta 600GB. Postoje dve particije, od 500gb i od 100gb, pri cemu ovu manju uopste ne vidi...

61449599.jpg

73674550.jpg

Probao sam vise alatki za povracaj particije, medjutim jedino se iz ovog programa vidi...
92173489.jpg

Ukoliko idem finish, dobijem upozorenje:
88968868.jpg

sta svakako ne zelim da se desi. Ima li neko ideju sta da radim?

Nekim čudom si skrivenoj sistemoj particiji ostavio 100GB, umesto 100MB. E sad, da l' bez reinstalacije sistema možeš da odradiš delenje te particije... nisam još uvek pokušao, te ti ne mogu ništa savetovati.

Takođe je moguće da je taj hard imao bad sectore (ako je kupljen polovan), te su određeni prostori na disku sad neupotrebljivi. Ali u tom broju (100GB) još nisam video.

Jedino da pokušaš pomoću Acronis Disk Directora (ima na starijem Hirens-u), ali mislim da će i on da traži format.

Poslednja izmena:
Ne, nije 100GB umesto 100MB, vec je particija napravljena pre snimanja windows-a. Problem je sto je taj HDD sluzio kao storage na starom kompu i nekim cudom su obe particije bile dynamic umesto basic, pa sam imao problema da snimim sistem tu. Morao sam da prikljucim hdd na laptop i rucno preko nekog hex editora da izmenim dynamic u basic, ali sam izgleda to uradio samo za jednu particiju te je druga ostala nevidljiva.

Pojma nemam šta si ti tu radio. :p Jedino da probaš navedeni Acronis, ali ne znam da l' će ti sačuvati i podatke.

Da se ja pitam, ja bi to sve full format i jovo-nanovo.

Ništa, čekaj još mišljenja.

Poslednja izmena:
Kao i ja kad sam se davno igrao sa particionom tabelom na HDD-u od 2 GB, pa sam uspeo napraviti na njemu particiju od 4 GB, a fdisk počeo da viče na mene. :d

Inače, probaj sa ovim alatom TestDisk , meni je više puta pomogao.

Poslednja izmena:
Instaaaliraj Acronis, napravi back up, formatiraj celi hdd i to bi trebalo da vrati hdd na celu velicinu.

Prema ovom programu što je našao particiju, trenutno stanje je takvo da veća particija prekriva ceo disk (ending LBA = zadnji LBA diska) pa i tu manju particiju (vidi se ako se uporede starting/ending LBA od particija). Ako program oporavi manju particiju, kaže da će obrisati ovu veću. U suštini nebi trebao da izgubiš ništa od podataka, već će verovatno veća nestati iz tabele particija, ili nešto drugo, nisam siguran.

Ne znam šta da ti kažem, najsigurnije ti je da napraviš image diska, pa onda da isprobavaš. Ako nađeš neki program, da onoj većoj particiji promeniš ending LBA = (početak manje particije -1) onda verujem da ćeš moći bez problema da povratiš manju particiju preko programa sa slike.

Nazad
Vrh Dno