Šta je novo?

Nestala ikonica CD roma u Device manageru

angel1_z

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2007
Poena
309
Molim za pomoc.

Koristim laptop racunar HP G62a-10EM sa win 7 64bit operativnim sistemom. Racunar je star par meseci. Pre nekoliko dana mi je automatski apdejtovan service pack 1, dok sam postojanje problema sa nestankom ikonice CD roma primetio danas. Nisam siguran da li to ima neke veze, ali navodim cisto da budu podaci precizniji.

Danas sam pokusao da pustim CD i ustanovio sam da ne radi. Naime, prilikom ubacivanja diska u CD rom, cuje se blago zujanje, kao da pocinje da radi, ali to odmah stane i nista se ne desava.

U My computer nema ikonice CD roma, kao ni u Device manageru...

Da li neko moze da mi pomogne i kaze o cemu se radi...
Puno hvala unapred!!

Molim za pomoc.

Koristim laptop racunar HP G62a-10EM sa win 7 64bit operativnim sistemom. Racunar je star par meseci. Pre nekoliko dana mi je automatski apdejtovan service pack 1, dok sam postojanje problema sa nestankom ikonice CD roma primetio danas. Nisam siguran da li to ima neke veze, ali navodim cisto da budu podaci precizniji.

Danas sam pokusao da pustim CD i ustanovio sam da ne radi. Naime, prilikom ubacivanja diska u CD rom, cuje se blago zujanje, kao da pocinje da radi, ali to odmah stane i nista se ne desava.

U My computer nema ikonice CD roma, kao ni u Device manageru...

Da li neko moze da mi pomogne i kaze o cemu se radi...
Puno hvala unapred!!

I kada deinstaliram apdejt service pack 1 i dalje nemam CD rom u My Computer i Device manageru...isto se desava kada ubacim disk..malo se cuje kao da hoce da krene i stane odmah i nema ikonice...u tim trenutcima svetluca dioda CD roma na njemu kao i u normalnim situacijama kada je i radio, ali ne radi...dakle sve isto nakon deinstalacije SP 1

Poslednja izmena:
1) Zatvori sve pokrenute programe.
2) Odi na Start -> Search .. kucaj REGEDIT pa lupi Enter.
3)Nadji sledeci kljuc klikcuci na + sa leve strane.
Putanja do kljuca je sledeca :

* HKEY_LOCAL_MACHINE
* SYSTEM
* CurrentControlSet
* Control
* Class
* {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

4)
Kada dodjes do ovog kljuca -> {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} sa desne strane pogledaj da li ima ovih vrednosti u njemu :

* UpperFilters
* LowerFilters
* UpperFilters.bak
* LowerFilters.bak

5) Ukoliko ima neka od ovih,obrisi (desni klik - Delete).

6) Restartuj racunar.

Proverio sam u redzistri bazi i nema tih kljuceva tako da nisam mogao nista da brisem...nekoliko puta sam ga restartovao nakon deinstalacije sp1 i pojavio se i u device menadzeru i u my com....sta bih predlozio..obratite paznju na validaciju softvera..ako vam softver nije legalan u apdejtu sp1 se krije *****, pa vam se nakon njegove instalacije pojavi poruka da vam softver nije validan i sl...znate ona ocajna poruka u donjem desnom uglu...ja sam tu poruku uklonio sa remove vat programom i to sam skinuo, ali sam nekoliko dana kasnije primetio i da mi nema ikonice CD roma...da li ima veze ili ne ne znam...kao ni da s se odmah ikonica izgubila nakon skidanja watermarka sa removevat-om....nisam obracao paznju pa ne znam...u svakom slucaju ja sam deinstalirao sp1 i opet nema CD roma...naravno, probao sam da u redzistri bazi brisem filtere (upper i lower) ali ih nije bilo pa nisam imao sta da brisem....i sta onda uradim....nakon deinstalacije sp1 opet mi se pojavi poruka o ne validaciji softvera u donjem desnom uglu....posto je watermark vec bio uklonjen nisam mogao ponovo da ga uklonim sa removevat-om, pa sam uradio restore watermark....nakon toga pokrenuo sam ponovo remove vat program i uklonio watermark i poruku o nevalidnosti softvera....uradio sam par restarta i otisao da spavam....sutra kada sam upalio racunar pojavila se ikonica CD roma i dan danas je tu i radi CD normalno....eto blagi uzas, ali radi :))

Vrh Dno