Šta je novo?

nestajanje mrezne kartice

goran064

Slavan
Učlanjen(a)
17.04.2006
Poena
320
Problem je u toma sto se po ukljucivanju pc-a ne vidi mrezna karta u dev.men.i samim tim svaki drajver je neupotrebljiv,a naravno nema interneta.
Na nekim forumima sam nasao da se vadjenjem pa ponovnim stavljanjem ddr mem.problem resava,pa probah i ja tu varijantu i stvarno radi!
Kartica se pojavi sve bude u redu,ali posle restarta pc-a opet isto,nema je.
Dok je vidljiva odcekirana opcija save power probano vise drajvera ali nista.
Iz nekog meni nepoznatog razloga on udje u neki deep slep mod posle svakog restarta gde iskljuci karticu.
Zna li neko kako ovo resiti bez cekica.
poruka koja se pojavljuje:The RealTek Network Adapter/Controller was not found.
If Deep Sleep Mode enabled Please Plug the Cable

Poslednja izmena:
Once you have it working, to make sure the network controller doesn’t go into sleep mode again, try this:

Open Device Manager:
1. Go to Start
2. Click Control Panel
3. Choose System and Security
4. Click Device Manager (under System)
Open Network Controller properties:
1. Double-click Network adapters to expand it
2. Double-click the Realtek Network Controller
Turn off Deep Sleep mode:
1. Choose the Power Management tab
2. Untick “Allow the computer to turn off this device to save power”

Doing this will make sure the network controller is not put in to sleep mode till someone fixes the issue!

Poslednja izmena:
To sam vec uradio,ali problem je i dalje prisutan.Kad duze stoji ugasen,upalom ga bude sve u redu,ali ako ga restartujem odma pobegne na slip.

da sam na tvom mestu poterao bih neki linux, recimo live pypi, cisto da resis da li je problem hardverski ili softverski, ako na linuxu sve radi ok, onda instalacija novog wina resava problem

poterao sam drugi win7 i ponovo isti problem.
Inace vise ne pomaze ni vadjenje ddr-a na 1min. ni iskljucivanje na 10min iz struje jednostavno nema vise mrezne ni u tragovima,pa ce sutra ploca na reklamaciju.(asus p5ql/epu)
..a taman sam je dobio posle 2 nedelje kao novu, na reklamaciju p5qsl2 koja je riknula

Pa kupi drugu mreznu, ionako kostaju ~300 din.

Nema šta, ako ti je ploča pod garancijom definitivno je najbolje rešenje da je reklamiraš.

Ma nemam snage ni vremena da cekam ponovo.
To je ploca sa ddr2 tesko nalaze zamenu.
Kupio sam karticu(380.00) i ro je to.
Hvala svima na trudu

Nazad
Vrh Dno