Šta je novo?

Nestade skoro ceo hdd :)

theemp

Cenjen
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poena
169
Donese mi drugar neki wd od 40 gb i kuka kako je prilikom preinstalacije win-a sagubi 36gb... Znači računar prepoznaje hdd ali kapacitet mu je 4 gb... Prvo sto sam pomislio da je kreirao samo tu particiju prilikom podizanja, a da je ostalo ne particionisano, ali nije tako. Partition magic preoznaje samo ta 4 gb kao ceo hdd, odnosno samo jednu particiju od 4 gb kao ceo hdd. Pustao sam neke testove sa hirena i sve prijavljuju da je hdd ispravan i da mu je kapacitet 4 gb, hdd regenerator ne nalazi bad sectore, pa jedino sto mi pada na pamet da je neko fizičko oštećenje... Imali neko neku ideju, i da li se ovo u opšte može rešiti ???

Jel stvarno može da bude do kabla, malopre me je mrzelo da preturam po fiokama da ga nadjem pa da promenim, a sad em sto cu morati da tražim drugi, moraću opet da rasklapam moj računar, a samo sto sam ga sklopio... Kolike su sanse da je do kabla ???

Nije do kabla... Još neka ideja ???

Neki problem sa firmverom, mozda setovan HPA nekako, ne moze niko napamet da ti kaze.

imao sam slican problem od pre neki dan ali sa WD od 80GB:
bios vidi 80GB, ali win 6GB: (bios ga vidi kao cudnu sifru, ali ispravnu kolicinu GB)

sta je bilo: stavio sam ga na mestu gde je bio dvd rezac.
kada sam premestio polozaj na kablu win ga je odmah video kako treba.

edit:
pre toga je disk bio izdeljen na 3 particije (nijedna nije bila 6GB), od toga je sistemska bila formatirana u ntfs i cista, a ostale sa podacima.

Poslednja izmena:
Ma udri jedan low level format pa da vidish na cemu si... :)

Nazad
Vrh Dno