Šta je novo?

nespretan servis laptopa

Beli Mag

Slavan
Učlanjen(a)
20.10.2004
Poena
319
u pitanju je ASUS A4000 koji je kupljen u metrou... prvi problem, odakle je sve pocelo je voda na tastauri. posle toga 3 tastera nisu hteli da rade.

sledeci potez je bio da se tastaura osusi fenom. naravno, nestrucno.... pretoopli vazduh je deformisao plasticne kapice u krugu, nekih 7-8 komada. topao vazduh nije ucinio da 3 neispravna tastera prorade, a dobili smo jos 7-8 defomisanih plasticnih kapica :(

recimo da je sledeci korak zamena tastature. koliko kosta, gdfe , kako.... sve me interesuje.

:crash:

Pogledaj kod uvoznika ili distributera (Pakom na primer),a kako se krecu cene tastatura moze te kostati od 30-50 eura,mada sumnjam da je Asus od skupljih!
Pozdrav ,)

Lomnica_city je napisao(la):
Pogledaj kod uvoznika ili distributera (Pakom na primer),a kako se krecu cene tastatura moze te kostati od 30-50 eura,mada sumnjam da je Asus od skupljih!
Pozdrav ,)

Pre savetujem da pozove PC Centar ili KimTec nego Pakom.
Cena tastature ne bi trebalo da predje 40 EUR sa PDV-om. Zameni je sam, jer će ti inače naplatiti servis još 20tak...

Ne bih znao ko ima u BG-u,znam samo da u Nisu doticni Pakom ima Asus pa je verovatno lako kod njih naci tastaturu,ali svakako neka uzme tamo gde je jeftinije!
Pozdrav ,)

u pakomu su rekli da je cena oko 40tak.... za tastaturu. Ima onfo da to radi i D-link... koliko su ruke?

Ako je zamena ista/slicna kao na svim laptopovima,to je onda MACJI KASALj za zamenu i ja ne bih placao dodatnih 10-20 eura za to,a verovatno treba da pomeris par polugica i/ili (ako nema polugica na gornoj strani) odsrafis par srafova na podnozju laptopa i kad je podignes otkacis jedan trakasti kabal i to je to!
Posle novu namestis samo obrnutim redosledom i,ako nesto zeznes pri skidanju stare,pazis da to ne ponovis pri namestanju nove!Kazem ti,macji kasalj i mozda nekih 3-4 minuta posla,ali nemoj ni da si pomislio da ce ti ruke naplatiti po minutima rada (mozda i hoce ali nece biti ispod 3-4-5 eura minut)!
Pozdrav ,)

I posle pazi !

Ma daj, shit's happening...

Zato, opustite se i uživajte. Kupili ste sprave da vam služe, a ne vi njima da robujete... :)

Beli Mag je napisao(la):
sledeci potez je bio da se tastaura osusi fenom. naravno, nestrucno.... pretoopli vazduh je deformisao plasticne kapice...

Off-Topic:
Covece, kakvim si ga fenom susio kada topi plastiku? Da nije fen za skidanje farbe?

tiha je napisao(la):
Off-Topic:
Covece, kakvim si ga fenom susio kada topi plastiku? Da nije fen za skidanje farbe?

Ili onaj za foliju/najlon kojom se pakuje roba...:d

tiha je napisao(la):
Off-Topic:

neki iz turske za profesionalne frizere... 3 brzine... ja odma u trecu :crash:

Pa šta tek onda taj fen može da napravi kosi, ako ovako topi plastiku?

Zene je tesko razumeti u nekim slucajevima.
A ne bi me cudilo kad bi rekli da im je i to malo.

Sasa_NS je napisao(la):
Pa šta tek onda taj fen može da napravi kosi, ako ovako topi plastiku?

:laugh: :laugh: :laugh: skoro se nisam sladje nasmejao :happy:

Btw @Beli mag
Ne bi ti dao da me friziras ni u ludilu :hair: :d

Miki
cheers

Beli Mag je napisao(la):
neki iz turske za profesionalne frizere... 3 brzine... ja odma u trecu :crash:

Nisi trebao da ga sušiš odmah fenom. Iščupaš bateriju, okreneš ga naopačke i sačekaš da se osuši... Trebalo bi da posle toga radi kako treba...

Nazad
Vrh Dno